Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - INDEX COMPANII - ALUMIL ROM INDUSTRY S.A.
PAGINA PERSONALIZATA


ALUMIL ROM INDUSTRY S.A.

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A.

Adresa: Sos. Bucuresti- Ploiesti 42-44, Corp A1, Baneasa Business and Technology Park, București, S1
Telefon: 021-424.34.56
Fax: 021-423.39.32
E-mail: office@alumil.ro
Web site: www.alumil.com/romania/
Domenii: Profile, feronerie & accesorii | Usi de interior & usi de exterior | Pereti cortina & placari
Descriere activitate
Sisteme din aluminiu pentru ferestre, usi, fatade, luminatoare. Sisteme din aluminiu pentru aplicatii OUTDOOR (pergole, balustrade, garduri). Materiale compozite pentru placari.
Prezentare companie/institutie
ALUMIL propune solutii sustenabile pentru cladirile moderne de birouri
 
 
 
 
 
 
Marius Ionita (46 de ani)
Functia/Firma: director general, Alumil Romania;
Experienta profesionala: 23 de ani in domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu.
 
Cu o istorie de peste trei decenii pe piata sistemelor arhitectuale din aluminiu destinate executiei de ansambluri de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, Alumil are in prezent 2.200 de angajati care activeaza intr-una dintre cele mai avansate companii de profil de pe plan global, ce detine linii de productie de ultima generatie in cadrul celor 12 fabrici din Europa. Capacitatile de procesare includ 11 linii de extrudare a aluminiului, 8 linii de vopsire in camp electrostatic, 3 instalatii de sublimare folosite pentru obtinerea finisajelor imitatie de lemn, 3 centre de anodizare, 8 linii de asamblare a barierelor termice etc. Alumil detine 32 de subsidiare pe plan global, la nivel national deruland operatiunile de productie si comercializare prin intermediul Alumil ROM Industry SA - entitate care s-a dezvoltat accelerat si care beneficiaza de aportul unei echipe puternice de ingineri. In cele ce urmeaza, Marius Ionita, director general al societatii, se refera la situatia curenta din sectorul imobilelor de birouri si la perspectivele de crestere ulterioara, in conditiile accentului tot mai mare pus pe sustenabilitate, performanta si protectie climatica.
 
- Cum au evoluat vanzarile de sisteme destinate utilizarii pe segmentul cladirilor de birouri in 2023? Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, in 2023-2024 si pe termen lung?
- Sistemele preferate de clienti in ultima perioada au fost preponderent cele cu performante energetice ridicate. Este o tendinta influentata atat de modificarile legislative privind eficienta energetica, cat si datorita atentiei sporite din partea beneficiarilor pentru calitatea produselor si a grijii fata de investitiile facute. Caracteristicile acestora sunt asigurate de utilizarea tehnologiilor avansate si a materialelor de cea mai inalta calitate. Profilele din aluminiu sunt consolidate cu materiale special concepute pentru izolare termica superioara, garantand astfel o eficienta energetica de top. Astfel de sisteme sunt ideale pentru cladirile cu standarde ridicate, contribuind la reducerea semnificativa a costurilor de incalzire/ racire si la diminuarea amprentei de carbon. Vorbim mai ales de sistemul batant cu bariera termica SMARTIA S67, ce combina un nivel ridicat de izolare termica, o flexibilitate crescuta in constructie si un design exceptional, sistemul pentru perete cortina SMARTIA M7, care ofera o eficienta energetica ridicata si o calitate superioara a constructiilor, la preturi accesibile, atingand toate standardele de stabilitate si siguranta, precum si sistemul S77 pentru tipologii cu rupere de punte termica, ce vine cu un design modern si ce atinge cele mai inalte standarde ale pietelor avansate. De altfel, atat M7, cat si S77 sunt certificate pentru case pasive, primul pentru zona temperata-rece, cel de-al doilea pentru climatul temperat-cald.
- Ce exemple de cladiri de birouri ne puteti da?
- Unul dintre pilonii strategici ai companiei este diversitatea. Ne-am extins gama de produse, pentru a acoperi variate tipuri de proiecte, de la rezidential, la constructii comerciale, de la sisteme pentru compartimentari interioare, la gama de sisteme pentru exterior (Outdoor Systems). Daca e sa ne rezumam la cel mai recent proiect dedicat segmentului de birouri, mentionam Donath Offices din Cluj-Napoca. O constructie ce se intinde pe o suprafata de 5.681 mp si de al carei design este responsabil biroul de arhitectura MOUA Studio.
Rezultatul obtinut de MOUA Studio este cel de un aer sofisticat si proaspat al intregii constructii. Sistemele utilizate in acest proiect sunt din gama SMARTIA: sistemul batant cu bariera termica S67 si M7, reprezentand un sistem de perete cortina cu performante de top.
- Ce evolutie a avut cifra de afaceri a companiei in primele 9 luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada din 2022 si cum estimati ca va fi dinamica acesteia in 2023?
- In acest moment putem comunica rezultatele financiare din primul semestru, care aduc vesti pozitive pentru companie: o crestere de 8,1% in ceea ce priveste incasarile din primele sase luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile din vanzari au ajuns la 55,6 milioane lei. Aceasta tendinta de usoara crestere se proiecteaza sa continue si in a doua parte a anului. O veste incurajatoare ce indica o evolutie sanatoasa a businessului nostru. Cu aceasta dinamica ascendenta, suntem increzatori ca vom continua sa obtinem rezultate excelente si sa consolidam pozitia noastra pe piata.
- Care sunt cele mai noi solutii din portofoliu, dedicate cladirilor de birouri?
- Trebuie amintit sistemul pentru pereti cortina SMARTIA M35, lansat anul acesta, ce reprezinta un produs excelent din punct de vedere calitate-pret, care imbina armonios estetica si performanta ridicata. Designul minimalist ofera o vizibilitate redusa a profilului de aluminiu de doar 35 mm, comparativ cu solutiile clasice din gama (la care valoarea respectiva este de 50 - 60mm), transformand astfel SMARTIA M35 intr-o optiune ideala pentru realizarea conceptului de arhitectura transparenta. La aceasta se adauga sistemul de placare SMARTIA Barcode Cladding, care introduce o noua abordare in ceea ce priveste panourile pentru fatade ventilate. Este vorba despre o solutie extraordinara, ce ofera numeroase posibilitati de personalizare. Barcode Cladding este ideal pentru acoperirea suprafetelor generoase. De la cladiri de birouri si cladiri comerciale, pana la resedinte moderne, noua serie de sisteme de placari de la Alumil poate sustine orice constructie, fiind disponibila intr-o gama variata de profiluri si culori, ce pot fi combinate cu iluminare LED si repere perforate sau din lemn compozit, precum Woodalux.
Noul sistem poate transforma o cladire, oferind-i un caracter unic, ce se aliniaza cu trendurile arhitecturale contemporane. In plus, rezistenta sa ridicata impotriva coroziunii, face din acesta o solutie exceptionala chiar si in regiuni cu vreme capricioasa si conditii meteorologice extreme. Sistemul nu numai ca este compatibil, dar si protejeaza materialele cu izolare termica, contribuind la sporirea eficientei energetice a cladirii. In plus, flexibilitatea de constructie a placarii tip Barcode inlesneste semnificativ combinarea si integrarea elementelor transparente, a ferestrelor sau a usilor de acces.
- Oferiti detalii despre strategia companiei in planul sustenabilitatii.
- La Alumil, imbratisam modelul de dezvoltare ecologica si facem pasi consecventi si decisivi pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului. In conformitate cu angajamentul de a proteja mediul inconjurator, la nivel de grup a fost infiintata o unitate de ultima generatie de sortare si procesare a deseurilor de aluminiu, ce functioneaza in cadrul facilitatilor situate in zona industriala din Kilkis (Grecia). Aceasta unitate inovatoare, in care s-a investit substantial (aproximativ 4,6 milioane de euro), ne permite sa valorificam procesul de reciclare a aluminiului - un metal care isi pastreaza proprietatile mecanice chiar si dupa mai multe cicluri de reutilizare. In acest fel, nu numai ca am demonstrat dedicarea fata de practicile eco-constiente, dar am avansat semnificativ in ceea ce priveste obiectivele noastre fata de mediu. Avantajele reciclarii aluminiului sunt cu adevarat remarcabile, deoarece productia cu materii prime reciclate necesita cu 95% mai putina energie decat in cazul metodelor de productie primara.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2023)

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MCA
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
AED
rigips
ELECTROGRUP
CDS
theda mar
Arduro
GEWISS
Ubitech
EDIT-Structural
SSAB
BogArt
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
DRS
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
VEGO
EURO BUILD
quadratum
concelex
noark
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<