Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
PAGINA PERSONALIZATA

BASF SRL

BASF SRL
Adresa: Calea Floreasca nr. 169A, corp B, etaj 5, Bucuresti, S1
Telefon: 021/529.90.00
Fax: 021/529.90.99
Mobil: 0730.709.631
E-mail: office.romania@basf.com
Web site: www.master-builders-solutions.basf.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Materiale pentru izolatii | Aditivi, adezivi & spume poliuretanice
Descriere activitate
Comercializare aditivi pentru betoane, materiale auxiliare turnării și tratării betonului, mortare, polistiren expandabil, pardoseli industriale, spume poliuretanice.
Prezentare companie/institutie
BASF: Vanzarile de aditivi pentru betoane vor creste cu pana la 8%
 
 
 
 
 
 
Madalina Teodorescu
Functia/Firma: Market Manager, Divizia pentru Constructii, BASF;
Experienta profesionala: peste 20 de ani in domeniul aditivilor si materialelor de constructii.
 
Piata locala a aditivilor pentru betoane a inregistrat o evolutie valorica de circa 10% in 2015, comparativ cu anul anterior, avans datorat in principal cresterii consumului, potrivit datelor BASF Romania, lider al pietei locale de profil. Pentru 2016, Managerul Diviziei pentru Constructii estimeaza o noua crestere, de 6%-8% in domeniu. BASF Romania este subsidiara grupului german BASF, companie cu peste 112.000 de angajati si afaceri de 70 miliarde euro in 2015. Actiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt, Londra si Zürich. In Romania, grupul detine un sediu central in Bucuresti, o fabrica de aditivi pentru betoane langa Ploiesti si un punct de lucru la Pitesti-Mioveni.
 
- Cum a evoluat piata de aditivi pentru constructii in primele luni din 2016?
- Inceputul anului 2016 nu a fost spectaculos din punctul nostru de vedere, insa primele luni din an nu sunt neaparat relevante pentru piata de beton/aditivi pentru beton, din cauza sezonalitatii cererii. Acum, aproape de mijlocul anului, suntem la un nivel similar celui din aceeasi perioada din 2015. Evolutia acestei piete depinde de foarte multi factori, intre care este definitoriu nivelul de performanta pe care il solicita si accepta cumparatorul betonului, aspect ce se aplica in toate sectoarele - rezidential, industrial, infrastructura. Desigur, insa, ca investitiile statului in proiecte de infrastructura raman unul dintre factorii cei mai importanti care influenteaza aceasta piata. Totusi, sectorul de aditivi pentru beton va continua sa creasca, deoarece utilizarea corecta a aditivilor este cea mai facila si sigura modalitate de a obtine concomitent atat anumite caracteristici de performanta, cat si optimizarea costurilor betonului si a costurilor de punere in opera. Pentru 2016 previzionam, insa, o majorare mai redusa decat in 2015, de aproximativ 6%-8%.
- Mentionati regiunea in care s-au inregistrat cele mai multe vanzari in primele sase luni din 2016.
- Partea de sud a tarii ramane zona cu cele mai mari vanzari, in timp ce regiunea Transilvaniei se mentine cea mai dinamica, aici inregistrandu-se cele mai semnificative cresteri. Produsele din gama MasterGlenium - superplastifianti pe baza de policarboxilat-eter - raman cele mai solicitate, dintre acestea MasterGlenium 27 fiind produsul-vedeta, in principal datorita stabilitatii pe care o confera betonului.
- Ce investitii ati planificat pentru anul in curs?
- Pentru 2016 avem in vedere extinderea liniei de fabricatie de la Ploiesti, insa nu in sensul de a mari capacitatea de productie, ci de a creste gradul de flexibilitate a acesteia. Astfel, vom putea sa extindem numarul de materii prime utilizate si, implicit, pe cel al tehnologiilor inglobate in produsele finite. Ne pregatim pentru a putea gestiona noile materii prime pe care grupul BASF le-a dezvoltat, astfel incat sa le putem implementa si furniza pe piata din Romania.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie-Iulie 2016)

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere