Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


CONSILIUL JUDETEAN SALAJ

CONSILIUL JUDETEAN SALAJ

Adresa: Piata 1 Decembrie 1918 nr. 11, Zalau, Judet Salaj
Telefon: 0260/614.120
Fax: 0260/661.097
E-mail: office@cjsj.ro
Web site: www.cjsj.ro
Domenii: Institutii publice
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
CJ SALAJ: Investitii de un miliard de lei in infrastructura rutiera si sanitara
 
 
 
 
 
Dinu Iancu-Salajanu (54 de ani)
Functia/Institutia: presedinte, Consiliul Judetean Salaj;
Experienta profesionala: 4 ani in administratia judeteana; peste 30 de ani de practica interpretativa si management de institutii culturale.
 
Pentru judetul Salaj, ultimii trei ani au insemnat o perioada de modernizare si progres remarcabil. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Dinu Iancu-Salajanu, impreuna cu echipa sa, a pus bazele unei dezvoltari pe termen lung, reusind sa investeasca, intr-un singur an, echivalentul a ceea ce s-a realizat in 16 ani inainte sa preia mandatul de presedinte, iar in trei ani si jumatate, mai mult decat in ultimii 30 de ani cumulat. "Ne-am autodepasit in permanenta, ajungand in 2023 la investitii in valoare totala de 309 milioane de lei, adica 170% din bugetul initial alocat dezvoltarii. Este cea mai mare suma pe care CJ Salaj a investit-o in cursul unui an", a precizat Dinu Iancu-Salajanu. Numai in reteaua de drumuri judetene, administratia a investit, din 2021 pana in prezent, 470 de milioane de lei in reabilitarea si modernizarea a 15 tronsoane, cu un total de 153 km. Li se adauga proiecte in derulare in valoare de peste 300 milioane de lei, pe alte opt drumuri judetene. O atentie sporita a fost acordata si sistemului medical, unde in ultimii trei ani s-au finalizat investitii de aproape 60 milioane de lei.In acest moment, CJ Salaj are in plan proiecte de sanatate care, insumate, depasesc 650 de milioane de lei.
Mai multe detalii despre planurile de dezvoltare ale administratiei judetene ne-a oferit presedintele Dinu Iancu-Salajanu.
 
- Ce proiecte majore de investitii aveti in derulare, in prezent, la nivelul CJ Salaj?
- Avem in implementare o serie de proiecte menite sa sustina dezvoltarea durabila a comunitatilor noastre. Unul dintre acestea vizeaza reabilitarea si modernizarea a sase drumuri judetene, insumand nu mai putin de 80 km. Cu o valoare de peste 400 milioane de lei si finantata prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, investitia va fluidiza traficul, va inlesni accesul populatiei la reteaua TEN-T si va crea legaturi mai facile cu municipiul resedinta de judet. Un alt proiect de infrastructura rutiera extrem de important pentru judetul Salaj este Drumul Expres DX 4 Jibou - Romanasi, o artera in lungime de 20 km, ce va asigura legatura intre Autostrada Transilvania (Romanasi) si Drumul de mare viteza Baia Mare - Jibou - Dej (Jibou), printr-un parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am lansat deja licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate.
Proiecte de anvergura avem si in sistemul de sanatate. Vom amenaja un bloc operator nou la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, o constructie in suprafata totala de circa 9.500 mp, dispusi pe sase niveluri, cu 14 sali de operatii, Sectie ATI, Unitate de Transfuzie Sanguina si camera de sterilizare. Studiul de fezabilitate a fost predat si urmeaza elaborarea proiectului tehnic. Tot in zona Spitalului Judetean, vom construi un Centru Oncologic cu 110 paturi, in cadrul caruia persoanele diagnosticate cu cancer din intreaga regiune sa poata beneficia de servicii medicale de inalta performanta. Pentru acest proiect urmeaza sa demaram procedura de achizitie pentru proiectare, asistenta tehnica si executie de lucrari. Strategia noastra pentru dezvoltarea sistemului de sanatate include si eficientizarea energetica a Spitalului Judetean, amenajarea unui heliport pentru elicopterul SMURD, realizarea unei statii de cogenerare, dar si reabilitarea Sectiilor Psihiatrie si Recuperare.
- Ce provocari ati intampinat in implementarea proiectelor de constructii?
- Una dintre provocarile intampinate a fost determinata de cresterea constanta a preturilor la materialele de constructii. Pentru a gestiona situatia, ulterior emiterii actelor normative ce reglementeaza modul de ajustare a preturilor la contractele in implementare, am fost nevoiti sa analizam si sa adaptam bugetele contractelor, astfel incat sa acoperim cresterile imprevizibile, iar proiectele sa fie duse la bun sfarsit in conformitate cu termenele si cu standardele de calitate stabilite.
- Cu ce alte dificultati va confruntati, direct pe santiere?
- La preluarea unora dintre proiectele tehnice elaborate de administratia anterioara, am constatat anumite neconcordante intre proiect si realitatea din teren. Cu responsabilitate si flexibilitate, dar si lucrand indeaproape cu specialistii implicati, am reusit sa adaptam proiectele la conditiile reale, facand ajustari si modificari unde a fost necesar, astfel incat sa nu pierdem finantarea europeana, iar lucrarile executate sa aduca un plus de calitate si confort locuitorilor.
De asemenea, ne-am confruntat cu provocari generate de suprapunerea mai multor investitii pe acelasi amplasament (aductiune de apa, canalizare, retea de gaz etc.), investitii derulate de firme diferite si cu beneficiari diferiti. Printr-o stransa colaborare intre toate partile implicate - administratie judeteana, Compania de Apa Somes, primarii din zonele vizate, antreprenori - am reusit sa gestionam eficient situatiile de acest fel. Abordarea noastra a constat in organizarea cronologica a lucrarilor, pentru a minimiza disconfortul cauzat localnicilor si a evita interventiile ulterioare asternerii asfaltului.
- Care sunt cele mai mari proiecte pe care le-ati finalizat in 2023?
- Anul trecut am finalizat o serie de proiecte de infrastructura rutiera, printre care se numara si reabilitarea si modernizarea DJ 109E, un drum de 35 km ce leaga localitatea Rus de DN 1H (Podul Ciocmani). Investitia, in valoare totala de 132 milioane de lei si finantata din bani europeni, a fost incheiata cu sase luni mai devreme decat termenul prevazut in contract si pot spune ca este o lucrare de referinta la nivel national prin modificarea abordarii si ajustarea proiectului initial pentru a raspunde nevoilor reale ale comunitatii. De asemenea, am terminat lucrarile de reabilitare si modernizare a DJ 108D: Criseni - Cehu Silvaniei. Prin investitia de circa 70 milioane de lei, am reabilitat si modernizat tronsonul in lungime de 23 km, am construit un pod nou, am pus in siguranta zonele afectate de alunecari de teren, am amenajat statii de autobuz, poduri si podete, racorduri cu drumurile laterale, semnalizari si marcaje rutiere. As mai mentiona aici si finalizarea tronsonului de 12,13 km al DJ 191D: Tusa - limita judet Cluj, care a fost reabilitat si modernizat printr-o investitie de 69 milioane de lei, derulata prin Programul Operational Regional 2014-2020.
In domeniul sanatatii, am finalizat proiectele privind modernizarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente (24,56 milioane de lei), extinderea Ambulatoriului de Specialitate si dotarea acestuia cu un angiograf (12 milioane de lei), precum si dotarea cu aparatura moderna, inclusiv mamograf 3D, a Ambulatoriului (11,66 milioane de lei).
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
leviatan
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
konsent
quadratum
strabag nivel 1
Arduro
rigips
EDIT-Structural
viarom
BogArt
Acvatot 2019
CDS
theda mar
siniat
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander