Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CLUJ & SALAJ: Finantare de 131 milioane euro, continuare extindere retele de apa
CLUJ & SALAJ: Finantare de 131 milioane euro, continuare extindere retele de apa
Infrastructura Publicat de AG&F 24 Mai 2024 10:21
Consiliul Judetean Cluj, prin operatorul regional de apa, a semnat contractul de finantare pentru continuarea si finalizarea investitiilor demarate in infrastructura de apa si canal din judetele Cluj si Salaj
Administratia judeteana a semnat prin Compania de Apa Somes SA, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, contractul de finantare pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetele Cluj si Salaj, in perioada 2014-2020, etapa a II-a”.
Valoarea acestui proiect finantat prin Programul de Dezvoltare Durabila-PDD este de 625,7 milioane lei (130,9 milioane euro), fara TVA, din care 92,18% reprezinta fonduri nerambursabile, respectiv 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat si 2% bugete locale. Cofinantarea proiectului, in procent de 7.82%, este asigurata printr-un credit contractat de Compania de Apa Somes.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Continuam proiectul nostru prin care dorim sa le oferim cele mai bune conditii locuitorilor din judetul Cluj. Vom finaliza, cu bani europeni, ambitiosul program de investitii in infrastructura de apa si canalizare. Banii astfel economisiti din bugetul judetului vor fi folositi pentru noi investitii in beneficiul clujenilor. Intr-un final, ne dorim ca toti locuitorii sa beneficieze de conditii civilizate si moderne de trai, indiferent daca acestia traiesc in orase sau in satele judetului. ”
Programul de Dezvoltare Durabila-PDD, care acopera perioada de programare 2021-2027, este numele sub care continua si vor fi finalizate investitiile cofinantate de Uniunea Europeana si demarate de CASSA in cadrul proiectului regional derulat prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM, in valoare de peste 404 milioane de euro.
Obiectivul general al noului program de investitii al Companiei in cadrul PDD vizeaza imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata din judetele Cluj si Salaj prin extinderea si dezvoltarea serviciului de alimentare cu apa potabila, controlata microbiologic, in conditii de siguranta si protectie a sanatatii in localitati care au peste 50 de locuitori si asigurarea colectarii si epurarii apelor uzate pentru aglomerarile mai mari de 2.000 de persoane pentru conformarea cu cerintele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) si epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC).
Modernizarea si extinderea infrastructurii de alimentare cu apa si de canalizare va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economica a ariei deservite din judetele Cluj si Salaj, la asigurarea unui nivel imbunatatit de sanatate si confort pentru populatie in conditii de siguranta si in regim continuu, reducerea poluarii mediului prin eliminarea descarcarii apei uzate neepurate sau insuficient epurate, reducerea costurilor prin eficientizarea operarii si eliminarea vulnerabilitatilor prezente in particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce insotesc schimbarile climatice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
ness project
siniat
CDS
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
concelex
noark
strabag nivel 1
konsent
rigips
MAKITA
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander