Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CON-A Operations va construi noul spital judetean din Sibiu, cu 428 milioane euro
CON-A Operations va construi noul spital judetean din Sibiu, cu 428 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 12 Iun 2023 17:53
Cu o valoare licitata de 2,1 miliarde lei, fara TVA (aproximativ 428 milioane de euro), asocierea de firme condusa de CON-A Operations a castigat licitatia pentru constructia si echiparea medicala a noului Spital Judetean de Urgenta Sibiu, rezultatul procedurii fiind validat de reprezentantii Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAF). Valoarea estimata a contractului, scos la licitatie pe data de 20 noiembrie 2022 de
catre Consiliul Judetean (CJ) Sibiu a fost de 2,22miliarde lei, fara TVA (circa 451,7 milioane de euro), fiind inregistrate oferte depuse de catre doua asocieri de companii, conduse de CON-A Operations, respectiv Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS din Turcia.
Rezultatul licitatiei poate fi contestat in termen de 10 zile de la data comunicarii rezultatelor prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice.
Evaluarea ofertelor a fost o adevarata provocare pentru comisia formata atat din angajati ai Consiliului Judetean Sibiu, Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, cat si ai consultantului, ACC Infrastructure SRL, fiecare documentatie insumand aproximativ 30.000 de pagini.
"Judetul Sibiu are nevoie de un spital nou, proiectat conform nevoilor actuale ale pacientilor si ale medicilor. Lucrurile s-au legat si, dupa ce zilele trecute Guvernul a emis actul normativ ce ne permite sa solicitam finantare nerambursabila la valoarea integrala a investitiei, iata ca astazi suntem in fericita postura de a anunta ca o firma sibiana a castigat licitatia noului spital", a declarat Daniela Cimpean, presedinta CJ Sibiu.
 

Potrivit prevederilor din Caietul de sarcini, CON-A Operations va trebui sa execute lucrarile de construire a celor 4 corpuri de cladire ale cladirii, fiecare avand 5 etaje si insumand 805 paturi destinate spitalizarii continue pentru adulti si copii si 90 de paturi spitalizarii de zi. La finalul acestora, va urma achizitionarea, instalarea si punerea in functiune a intregii  aparaturi medicale.
Suprafata desfasurata a constructiei este de 120.570 mp, termenul de executie, predare si receptie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.
Potrivit documentelor depuse, la asocierea condusa de CON-A Operations au aderat alte 62 de firme in calitate de ofertanti sau subcontractori. Intre acestea se afla si firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis si Electro-Con Impex.
In portofoliul Grupului CON-A se afla obiective de referinta din domeniul medical
(Spitalul Orasenesc "Sf. Spiridon" Mioveni, extinderea Spitalului Judetean Alba Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare si productie solutii perfuzabile B. Braun din Sanandrei, Timis) infrastructurii sportive (stadioanele din Sibiu, Craiova si Targu Jiu, Cluj Arena si Sala Polivalenta din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), industrie (fabrici de componente in Sebes, Jucu si Blaj) si comert (Centrul Comercial Cora Constanta).
De asemenea, CON-A Operations este liderul asocierii de firme care in prezent modernizeaza si extinde terminalul Aeroportului International Sibiu, investitie a carei valoare actualizata este de aproximativ 55,3 milioane de euro (fara TVA), cu termen de finalizare 29 decembrie 2023.
 
Finantare din PS 2021-2027
Proiectul noului Spital Judetean din Sibiu este eligibil pentru a accesa finantare Programul de Sanatate (PS) 2021-2027, mecanismul prin care se va finanta si constructia spitalelor regionale din Iasi, Cluj si Craiova. La finalul saptamanii trecute, Guvernul a adoptat si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei OUG nr. 55/8 iunie 2023, care reglementeaza cadrul pentru depunerea Cererii de finantare, in vederea implementarii proiectului. Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, a anuntat ca termenul-limita pana la care va putea fi semnat contractul de finantare este decembrie 2023.
"Actul normativ stabileste ca se finanteaza spitale judetene de urgenta, cu o valoare eligibila de minimum 5 milioane de euro si maximum 500 de milioane de euro. Finantarea include executia lucrarilor de constructii noi, inclusiv dotari cu echipamente medicale specifice, precum si masuri de tranzitie verde si digitalizare. Valoarea totala a proiectelor poate fi actualizata, ca urmare a cresterii preturilor, cu maxim 20%. In curand vom anunta castigatorul licitatiei pentru construirea si echiparea medicala a noului spital", a declarat Daniela Cimpean.
Aprobat la sfarsitul lunii noiembrie de Comisia Europeana, PS 2021-2027 are o valoare de 5,88 miliarde euro, prin program urmand a se finanta constructia a cel putin 7 spitale judetene noi, completarea investitiilor la spitalele regionale Iasi, Cluj si Craiova, screening gratuit pentru peste 800.000 de romani, precum si construirea unui centru de tratare a cancerului prin terapie cu protoni.
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
siniat
concelex
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
quadratum
strabag nivel 1
SSAB
BogArt
viarom
SIGM
Arduro
noark
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
konsent
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander