Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
PAGINA PERSONALIZATA


CONSTRUCTII ERBASU SA

CONSTRUCTII ERBASU SA

Adresa: Str. Nicolae G. Caramfil nr. 72, Bl. XXIIA, Sc. 1, Parter, Ap. 1-2, Bucuresti, SSector 1
Telefon: 021/232.35.45
Fax: 021/232.35.05
E-mail: secretariat@erbasu.ro
Web site: www.erbasu.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Antreprenoriat si executie de constructii civile, industriale, edilitare; constructii hidrotehnice, lucrari de consolidare si restaurare.
Prezentare companie/institutie
Constructii Erbasu estimeaza dublarea afacerilor in 2023, la doua miliarde lei
 
Constructii Erbasu a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de peste un miliard lei, iar pentru 2023 conducerea societatii estimeaza o dublare a acestei valori, la aproximativ doua miliarde lei, consolidandu-si pozitia ocupata in acest sector de activitate. In primele trei luni ale acestui an, rulajul companiei a ajuns deja la 350 de milioane de lei.
"Vom investi peste 15 milioane de euro in acest an in toate domeniile in care activam: constructii, hoteluri, agricultura, industria alimentara, iar aceasta directie va continua in acelasi ritm si in urmatorii ani. Evident ca robotizarea si digitalizarea vor fi prioritatile noastre de acum inainte. Procesul este deja inceput de 3 ani si este acum in plina actiune. Este greu, este costisitor atat uman, cat si financiar, dar este un proces ireversibil in dezvoltarea grupului nostru de companii. Analizam extinderea si alte domenii, dar in urmatorii 3 ani ne vom concentra in special pe dezvoltarea si modernizarea domeniilor in care suntem deja consacrati", a declarat dr. ing. Cristian Erbasu - Director General, Constructii Erbasu.
Estimarile pozitive privind activitatea din 2023 se datoreaza numarului semnificativ de proiecte de anvergura contractate, diversificarii ariei de expertiza, dar si contextului favorabil al pietei de constructii.
 
 
"Primele trei luni din 2023 confirma asteptarile de crestere a domeniului constructiilor. Concret, in februarie 2023, INS a raportat o crestere a domeniului cu 10% fata de aceeasi luna din 2022. Trendul va fi probabil acelasi in tot anul 2023, dar si in anii urmatori. Evident ca exista si anumite necunoscute, uneori chiar temeri, ca aceste preconizari pot fi contrazise in urma unor evenimente care sa duca la dezechilibre economice europene si mondiale, iar acestea sa reduca semnificativ investitiile si automat constructiile", a precizat Cristian Erbasu.
 
Birocratia ramane principala problema in derularea proiectelor publice
In contextul in care volumul lucrarilor publice va creste semnificativ in perioada urmatoare, vor trebui identificate solutii pentru urgentarea proiectelor, mai ales din punct de vedere al procedurilor birocratice. Potrivit lui Cristian Erbasu, acestea sunt inca greoaie, iar licitatiile dureaza inca foarte mult.
 
 
"In ultimii ani, interesul pentru renovarea si constructia cladirilor publice a crescut. Multe dintre acestea, unele chiar monumente, erau deja intr-o stare avansata de degradare. Riscul seismic sau de incendiu si necesitatea aducerii lor la standardele actuale au obligat autoritatile sa ia masuri, deoarece cele mai multe din aceste cladiri au o vechime de peste 50 de ani. Procesele sunt greoaie, licitatiile inca dureaza mult, dar cea mai mare frana in derularea proiectelor o reprezinta birocratia din timpul executiei contractelor. In conditiile unei crize mari de forta de munca, companiile de constructii sunt nevoite sa-si consume peste jumatate din personalul calificat pentru procesele de ofertare si decontare de lucrari, iar pentru urmarirea lucrarilor, restul specialistilor. Acest lucru este anormal pentru o tara in care se doreste accelerarea derularii investitiilor", a subliniat dr. ing. Cristian Erbasu - Director General, Constructii Erbasu.
 
 
Potrivit specialistului, birocratia atrage si alte dificultati pentru constructori, precum lipsa lichiditatilor necesare derularii contractelor.
"Creditele si liniile de credit se obtin foarte greu si sunt destul de scumpe pentru acest domeniu, pe care bancile il considera riscant. Furnizorii solicita avansuri mari si livrari foarte lungi. Garantiile sunt si ele mult peste rata de profit a constructorilor, iar durata lor este intre 5 si 10 ani, nejustificat de mult, in conditiile in care producatorii asigura 1, 2 sau cel mult 3 ani de garantie. O a treia problema o reprezinta materialele de constructii, care pe langa faptul ca au o mare impredictibilitate in ceea ce priveste preturile, au si o durata de livrare din ce in ce mai lunga. Exista o criza a materialelor de constructii si a echipamentelor, criza care se va amplifica in viitor. La toate acestea se adauga vesnica criza a resursei umane, mai ales cea calificata", a adaugat Cristian Erbasu.
 
 
Portofoliu de lucrari de 1,5 miliarde euro in urmatorii 4 ani
In prezent, compania Constructii Erbasu SA are in derulare proiecte publice reprezentative, precum reabilitarea cladirii monument a Universitatii din Bucuresti, extinderea Aeroportului din Craiova, reabilitarea, modernizarea, extinderea si constructia a 9 spitale (in Tulcea, Timisoara, Cluj-Napoca, Slobozia, Calarasi, Pucioasa si Bucuresti). Pe langa acestea, compania mai are contractate proiecte mari in infrastructura de apa, termoficare, transport (varianta ocolitoare a orasului Sanmartin din Bihor, reabilitarea si modernizarea drumului de pe Valea Doftanei). In acest moment, compania Constructii Erbasu are un portofoliu de lucrari de peste 1,5 miliare euro, care trebuie realizate in urmatorii 4 ani.

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Acvatot 2019
theda mar
grundfos
leviatan
FRONTALE
strabag nivel 1
noark
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu