Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Iulie 2025
ABONARE REVISTE
Home - INDEX COMPANII - DAVIDE EL BRAVO SRL
PAGINA PERSONALIZATA


DAVIDE EL BRAVO SRL

DAVIDE EL BRAVO SRL

Adresa: B-dul Mihai Viteazu nr. 2C, Drobeta-Turnu Severin, Judet Mehedinti
Telefon: 0762-061.315
E-mail: davideelbravo@gmail.com
Domenii: Tamplarie din PVC, aluminiu si lemn | Consultanta pentru afaceri, finantare si management | Mobilier, dotari & constructii modulare | Topografie, cadastru, geodezie, masuratori BONA si scanare 3D
Descriere activitate
Consultanță fonduri europene, proiectare structuri pentru construcții, proiectare infrastructură, producător de tâmplărie din PVC și mobilier din PAL.
Prezentare companie/institutie
Davide El Bravo: Dublare a afacerilor din 2024 și noi perspective favorabile
 
 
 
 
 
Cosmina-Andreea Bica (34 de ani)
Functia/Firma: asociat, Davide El Bravo;
Experiență profesională: 6 ani în domeniul construcțiilor.
 
Davide El Bravo, companie specializată în proiectare tehnică și consultanță cu activitate în județele Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și, de aproximativ un an în județul Timiș, prin deschiderea unui nou punct de lucru in Timișoara, se implică, în această perioadă, în mai multe proiecte de infrastructură rutieră, rețele edilitare și construcții civile. Compania asigură servicii complete de elaborare a documentațiilor tehnico-economice (DALI, SF, PT), consultanță în întocmirea cererilor de finanțare și asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției. Printre proiectele active de referință se află reabilitarea DJ 607B, precum și alte obiective de infrastructură din județele Dolj și Mehedinți, dar și mai multe proiecte de construcții civile și educaționale din aceleași județe.
Compania a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de 9,26 milioane de lei, aproape dublă față de anul precedent, consolidându-și poziția de lider pe piața din Mehedinți. Pentru anul 2025, Cosmina-Andreea Bica, asociat Davide El Bravo, estimează o creștere moderată, dar constantă, a cifrei de afaceri, cu o proiecție de peste 10,5 milioane de lei, în contextul contractării unor proiecte noi.
 
- Care sunt proiectele la care lucrați, în această perioadă?
- În această perioadă, avem în proces de elaborare a proiectelor tehnice (PT) pentru mai multe obiective de infrastructură rutieră din județele Dolj și Mehedinți, printre acestea aflându-se reabilitarea DJ 607B pe tronsonul DN6 (centura ocolitoare a Municipiului Drobeta-Turnu Severin) - Magheru, proiect ce vizează modernizarea unui drum județean cu importanță regională. De asemenea, lucrăm și la proiectarea lucrărilor de construire a străzii Padeș, în Drobeta-Turnu Severin și pentru edificarea a două poduri peste pârâul Crihala, în același oraș, investiții menite să îmbunătățească conectivitatea urbană și siguranța rutieră.
Tot în domeniul infrastructurii de transport, mai avem în lucru elaborarea PT pentru proiectele de modernizare a străzilor din comuna Drănic (județul Dolj), pentru construcția podului peste pârâul Coșuștea Mică, sat Budănești, comuna Ilovăț (județul Mehedinți), dar și pentru reabilitarea de drumuri și construirea de poduri în UAT Baia de Aramă (județul Mehedinți), un proiect complex în zona montană. Nu în ultimul rând, întocmim Studiul de fezabilitate necesar proiectului de prelungire a străzii Traian, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, proiect aflat în faza de documentație de avizare, ce va contribui la extinderea rețelei stradale din municipiu.
În paralel, desfășurăm proiecte de construcții civile și educaționale, precum: construcția grădiniței din comuna Bozovici (județul Caraș-Severin), reabilitarea Grădiniței nr. 20 din Drobeta-Turnu Severin, reabilitarea Școlii Generale nr. 14 și nr. 15 din Drobeta-Turnu Severin, precum și pentru extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă în comuna Prunișor (județul Mehedinți), proiect de infrastructură edilitară cu impact direct asupra calității vieții locuitorilor.
Majoritatea proiectelor la care lucrăm se află în etapa de finalizare a documentațiilor tehnice, urmând a fi depuse spre finanțare sau autorizare, cu termene de execuție planificate începând cu semestrul al doilea al anului 2025.
- Cum a evoluat activitatea companiei în primele 6 luni din 2025 și ce estimări aveți pentru intervalul următor?
- Activitatea firmei a cunoscut o evoluție constant ascendentă în prima jumătate a anului 2025, atât prin diversificarea tipurilor de proiecte, cât și prin extinderea ariei geografice de acoperire. Punctul de lucru din Timișoara a adus o dinamică nouă în echipă și ne-a permis accesul la oportunități relevante în zona de vest a țării.
Pentru următoarele 6 luni estimăm o creștere a numărului de proiecte, în special pentru autoritățile locale.
Pe termen mediu și lung (2026-2030), obiectivul nostru este consolidarea poziției în domeniul proiectării integrate și consultanței pentru fonduri europene, cu accent pe digitalizare și infrastructură educațională.
Rezultatele financiare reflectă tendința ascendentă pe care se înscrie compania în această perioadă. Astfel, în 2024, societatea Davide El Bravo a înregistrat-o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei, aproape dublă față de anul precedent, consolidându-și poziția de lider pe piața din Mehedinți. Pentru anul 2025, estimăm o creștere moderată, dar constantă, a rulajului, cu o proiecție de peste 10,5 milioane de lei, în contextul contractării unor proiecte noi.
În ceea ce privește primul semestru din 2025, datele preliminare indică o creștere de aproximativ 15-20% față de aceeași perioadă din 2024, datorită ritmului accelerat de livrare a documentațiilor tehnice și a implicării în proiecte complexe de infrastructură și construcții civile.
- Cum vedeți evoluția investițiilor în infrastructură în 2025 și ce perspective sunt în acest domeniu?
- Investițiile în infrastructură în 2025 sunt esențiale pentru recuperarea decalajelor economice și sociale din multe regiuni ale țării. Chiar dacă reducerea cotei finanțărilor europene la 40% și constrângerile bugetare ridică probleme de cofinanțare, rămânem încrezători că autoritățile locale, susținute de consultanți și proiectanți specializați, vor reuși să implementeze proiectele strategice. Considerăm că o soluție viabilă pentru acoperirea diferenței de finanțare o reprezintă mecanismele financiare alternative (precum Fondul de Modernizare, granturi naționale), precum și revizuirea cadrului legislativ privind parteneriatele public-private. În prezent, reticența față de PPP derivă din proceduri greoaie și riscuri ridicate pentru investitori, însă cu o legislație mai clară și predictibilă, aceste parteneriate pot deveni soluții reale pentru infrastructura de transport.
Principalele impedimente în dezvoltarea proiectelor sunt lipsa personalului specializat în administrațiile publice, instabilitatea legislativă și durata excesivă a proceselor de achiziție publică, care afectează serios termenele de implementare.
- Care sunt principalele provocări pe care le întâmpinați în activitate și ce planuri de dezvoltare aveți, în acest context?
- Printre provocările majore ale perioadei curente se află timpul limitat de depunere pentru proiecte finanțate din fonduri europene, în contextul unor ghiduri publicate tardiv, adaptarea rapidă la cerințele PNRR - care impun un nivel ridicat de digitalizare și eficiență energetică în proiectare, colaborarea cu beneficiari lipsiți de capacitate tehnică, ceea ce necesită un efort suplimentar de îndrumare și corectare, precum și presiunea pe costuri și necesitatea menținerii calității în condițiile unui mediu economic volatil.
În ceea ce privește planurile noastre pentru viitor, pe termen scurt, urmărim consolidarea echipei tehnice și extinderea bazei de colaboratori, în special în domeniile instalațiilor și structurilor. Pe termen mediu, vizăm extinderea prezenței în zona de vest a țării, iar pe termen lung, ne dorim să devenim un partener strategic pentru autoritățile publice care doresc să implementeze proiecte sustenabile, bine documentate și realizate la standarde europene.
(articol apărut în revista Agenda Construcțiilor, ediția Iunie-Iulie 2025)
 

 
Davide El Bravo pregateste noi proiecte pentru obtinerea de finantare
 
 
 
 
 
 
Paula-Andreea Alecu (41 de ani)
Functia/Firma: director executiv, Davide El Bravo;
Experienta profesionala: 16 ani pe piata de constructii.
 
Davide El Bravo, societate privata romaneasca certificata ISO 9001-2015 si ISO 14001-2015 pentru consultanta in obtinerea de fonduri europene si servicii de proiectare, lucreaza, din luna iunie 2022, la definitivarea a 9 documentatii tehnice, din care 6 actualizari de DALI si elaborarea de studii de fezabilitate pentru mai multe proiecte de lucrari publice ce vor fi derulate, in perioada urmatoare, de UAT Municipiul Drobeta. Documentatiile sunt realizate in proportie de 70%, urmand a fi definitivate in lunile urmatoare. De asemenea, in lunile care au mai ramas din 2022, dar si in 2023 si 2024, specialistii de la Davide El Bravo vor realiza mai multe proiecte de actualizare de studii de fezabilitate, aprobarea de indicatori tehnico-economici si semnarea de contracte de finantare pentru un portofoliu divers de proiecte ce vor primi finantare prin programul "Anghel Saligny". Compania are o experienta vasta in aceste domenii de avizare si obtinerea de finantare din bugete nationale, in perioada 2017-2022 elaborand proiecte tehnice pentru aproape 40 de proiecte finantate prin PNDL I si II, precum si alte proiecte tehnice/SF/DALI si alte studii tehnice pentru alte 60 de proiecte publice, din diverse domenii de activitate.
 
- Ce proiecte aveti in lucru in aceasta perioada si ce ne puteti spune despre acestea?
- Incepand cu data de 20 iunie 2022 (data ordinelor de incepere elaborare servicii), echipa Davide El Bravo lucreaza intens, pentru o perioada de 3 luni, conform contractelor incheiate cu UAT Municipiul Drobeta, la definitivarea a 9 documentatii tehnice, din care 6 actualizari de DALI, doua DALI si un Studiu de Fezabilitate. Documentatiile vizeaza, astfel, elaborarea DALI pentru reabilitarea Colegiului National Traian, actualizarea DALI pentru modernizarea Scolilor Gimnaziale Nr. 6, Nr. 14, Nr. 3, Alice Voinescu, Constantin Negreanu - Scoala Nr. 9 si Nr. 15. De asemenea, elaboram DALI pentru reabilitarea Gradinitei cu program prelungit Nr. 22, precum si Studiul de Fezabilitate pentru reabilitarea Colegiului National Pedagogic Stefan Odobleja, toate din Drobeta Turnu Severin. La data de 22 august 2022, stadiul de elaborare a acestor documentatii tehnice este de aproximativ 70%. Pentru urmatoarea jumatate de an, dar si pentru perioada 2023-2024, ne propunem sa ne concentram atentia pe actualizarea Studiilor de Fezabilitate si aprobarea indicatorilor tehnico-economici si semnarea contractelor de finantare prin Programul "Anghel Saligny" pentru 12 beneficiari, Unitati administrativ teritoriale din Judetul Mehedinti.
Vom oferi, de asemenea, solutii financiare si tehnice de consultanta si asistenta de inalta calitate, tinand cont de nevoile specifice, obiectivele, ideologia si cultura fiecarui client in parte, in perspectiva asigurarii unei cresteri si dezvoltari durabile a companiei si comunitatii, acordand atentie tuturor detaliilor referitoare la elaborarea documentatiilor de proiect.
- Cum a evoluat activitatea companiei in primele 6 luni din 2022 si ce estimari aveti pentru perioada urmatoare?
- In 2021, cifra de afaceri a companiei a depasit 3,1 milioane de lei, fiind cu 11% peste nivelul realizat in urma cu un an, insa 2022 a fost destul de dificil, din cauza efectelor pandemiei, dar si a contextului geopolitic, schimbarilor majore de pe piata constructiilor, cresterilor de preturi pentru materiale, combustibili si energie. Astfel, in prima jumatate din 2022, cifra de afaceri este similara celei din aceeasi perioada a anului 2021. Avand in vedere ca societatea isi desfasoara activitatea pe mai multe ramuri, atat de proiectare, consultanta, achizitii, cat si de productie de tamplarie PVC si mobilier din PAL, speram ca lucrurile sa se mentina in acelasi ritm, iar pana la sfarsitul acestui an estimam sa mentinem cifra de afaceri la un nivel comparabil cu anul 2021.
- Cum vedeti evolutia investitiilor in infrastructura in 2022 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta pe termen scurt si mediu?
- In prezent, pe fondul noului context geopolitic si al inflatiei, traversam o perioada de incertitudini si ne ramane doar speranta ca autoritatile vor lua masuri concrete si se vor implica in vederea restabilirii echilibrului pe piata constructiilor si, de asemenea, se vor concentra pe adoptarea de noi masuri de finantare. Suntem siguri ca programele PNRR si "Anghel Saligny" vor avea clar un impact major asupra proiectelor de infrastructura, avand in vedere ca avem experienta in finantarea proiectelor prin PNDL etapele I si II (39 de Proiecte Tehnice, elaborate de Davide El Bravo aprobate la finantare prin Programul PNDL 2017-2020). Riscul ce ar putea infrana absorbtia de fonduri ar fi, in continuare, cresterea de preturi pe piata constructiilor, ce ar duce la intreruperea lucrarilor si nefinalizarea acestora. De asemenea, nu vreau sa fiu pesimista, insa un alt risc major este constituit de lipsa personalului/resurselor umane pe piata de profil.
- Cum resimtiti, in cadrul companiei, cresterile de preturi din domeniul constructiilor si de pe piata energiei?
- Referitor la cresterea preturilor din domeniul constructiilor, este cert ca acestea au afectat si vor afecta in continuare dezvoltarea in domeniu. Pe partea de productie de tamplarie PVC si mobilier din PAL, ne-am confruntat nu doar cu majorari de preturi pentru materia prima si pe piata de energie, ci si cu lipsa materiei prime, ce a dus la amanarea anumitor comenzi sau finalizarea cu intarziere a acestora. Pe partea de proiectare, cresterile de preturi in domeniul constructiilor si de pe piata energiei au adus cu sine ingreunarea in evaluarea corecta, din punct de vedere financiar, a obiectivelor de investitii, iar in perioada de executie a proiectelor aflate in derulare, au generat noi riscuri de intrerupere a lucrarilor si pierdere a surselor de venit pe partea de asistenta tehnica.
Desi ne confruntam cu aceste impedimente, am reusit sa ducem la indeplinire toate obiectivele propuse si angajate, oferind in continuare servicii de calitate complete de proiectare, consultanta in managementul de proiect si achizitii, asigurandu-ne permanent ca tot ceea ce concepem este realizabil.
- Ce investitii si planuri de dezvoltare aveti stabilite pentru perioada urmatoare?
- Tinand cont de domeniul in care activam, ne dorim ca pe viitor sa ne dezvoltam din ce in ce mai mult, sa ne marim echipa atat pe partea de proiectare si servicii de consultanta, cat si pe cea de productie. Ne dorim sa ne adaptam permanent la schimbari si sa pastram in permanenta un echilibru.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
BIMTotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE-IULIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 191 (Iunie-Iulie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MCA
ERBASU CONSTRUCT
CDS
strabag nivel 1
noark
KADRA
Ubitech
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
SSAB
TECNIC
Arduro
EURO BUILD
ELECTROGRUP
Eco Garden Construct
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
BogArt
Daikin
MAKITA
quadratum
AED
GEWISS
SIGM

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
 

Tamplarie aluminiu Termopan Salamander Pereti cortină Tâmplărie din aluminiu urmarirea comportarii in timp a constructiilor