Agenda Constructiilor
Miercuri, 23 Septembrie 2020
PAGINA PERSONALIZATA


GRUNDFOS POMPE ROMANIA SRL

GRUNDFOS POMPE ROMANIA SRL

Adresa: Str. Tipografilor nr. 11-15, Bucuresti, S1
Telefon: 021-200.41.00
Fax: 021-200.41.01
E-mail: romania@grundfos.ro
Web site: www.grundfos.ro
Domenii: Rigole, sisteme de pompare & statii de epurare
Descriere activitate
Sisteme de pompare si pompe.
 
Prezentare companie/institutie
GRUNDFOS a incheiat anul 2015 cu venituri de 17 milioane de euro
 
 
 
 
 
 
Alina Gheorghe
Functia/Firma: Country Manager, Grundfos Pompe Romania si SECA Service Manager (SECA este South East Europe and Central Asia);
Experienta profesionala: 15 ani in cadrul Grundfos.
 
Grundfos Pompe Romania, subsidiara locala a grupului danez Grundfos - lider mondial in productia de pompe -, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 17 milioane de euro, pentru anul in curs vizand o crestere de 10% a vanzarilor. Grupul din Danemarca are peste 16.000 de angajati in toata lumea si produce anual mai mult de 16 milioane de pompe. Produsele livrate in Romania sunt importate, preponderent, de la fabricile din Danemarca sau Ungaria. Principalul obiectiv al filialei locale a Grundfos este reprezentat de consolidarea si extinderea activitatii din tara noastra.
 
- Precizati care sunt perspectivele de dezvoltare a pietei, in 2016.
- Credem ca ambele segmente, atat cel rezidential/ comercial, cat si cel profesional, se vor dezvolta in continuare, insa este nevoie de implicarea autoritatilor pentru ca Romania sa se alinieze standardelor europene atat in ceea ce priveste alimentarea cu apa pe intregul teritoriu al tarii si reabilitarea retelelor existente, cat si eficientizarea consumului energetic al pompelor din gospodarii si nu numai. in continuare, pe piata se vor mentine problemele legate de lipsa de implicare a autoritatilor in verificarea respectarii legislatiei europene, precum si de lipsa sanctiunilor aplicate companiilor care nu respecta indicele de eficienta energetica la produsele vandute, conform directivelor europene.
- Cum a evoluat piata locala de sisteme de pompare in 2015 si ce estimari sunt pe termen mediu?
- In 2015, piata a crescut odata cu avantul luat de proiectele imobiliare si, potrivit estimarilor noastre, valoarea totala a acestui sector a ajuns la aproximativ 60 milioane de euro. Este important de mentionat ca business-ul Grundfos include doua directii mari de dezvoltare pe plan local: segmentul rezidential si comercial, care integreaza atat pompe mici pentru casa si gradina, cat si sisteme pentru spatii comerciale mari, precum mall-uri, cladiri de birouri, hoteluri, spitale etc., segmentul profesional - care integreaza pompe si tehnologii complexe si se adreseaza regiilor de alimentare cu apa si statiilor de tratare, dar si domeniul industrial. Prin urmare, ne intereseaza, in egala masura, atat cresterea segmentului rezidential, cat si a celui profesional, insa, in cazul acestuia din urma, proiectele se deruleaza in general pe parcursul mai multor ani, astfel incat vorbim de o viziune pe termen lung.
- Care sunt marcile/tipul de sisteme de pompare pe care le comercializati?
- Asa cum am spus, business-ul Grundfos se imparte in doua categorii principale: segmentul rezidential si comercial, cu produse special create pentru consumatorii finali, precum pompele Alpha 2, Sololift 2 si SQ. Toate sunt aliniate la normativele europene, care se aplica si in tara noastra, iar in segmentul profesional sunt preponderente solutiile complexe, destinate urbanismului, agriculturii, industriilor maritime sau miniere, care includ alimentarea cu apa, tratarea apei sau transportul apelor uzate. Pe plan local, ponderea este de 60% in favoarea primei categorii.
(articol aparut in revista TOP-Agenda Constructiilor, editia Mai 2016)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMElmas 375AUTODESKVideoConfAC-iulallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere