Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


GRUNDFOS POMPE ROMANIA SRL

GRUNDFOS POMPE ROMANIA SRL

Adresa: Str. Tipografilor nr. 11-15, Bucuresti, S1
Telefon: 021-200.41.00
Fax: 021-200.41.01
E-mail: romania@grundfos.ro
Web site: www.grundfos.ro
Domenii: Rigole, sisteme de pompare & statii de epurare
Descriere activitate
Sisteme de pompare si pompe.
 
Prezentare companie/institutie
GRUNDFOS: "In septembrie atingeam cifra de afaceri realizata in 2019"
 
 
 
 
Alina Gheorghe
Functia/Firma: Country Lead, Grundfos Pompe Romania;
Experienta profesionala: absolvit Politehnica Bucuresti si a lucrat doar pe piata echipamentelor de pompare. Din anul 1998 este angajat Grundfos, iar de 10 ani conduce reprezentanta locala in Romania.
 
Pionieri in domeniul solutiilor de pompare, expertii de la Grundfos au marcat recent 75 de ani de prezenta continua pe piata globala de profil, in aceasta perioada reusind sa raspunda cu succes tuturor provocarilor din domeniul instalatiilor de apa/climatizare si imbunatatind permanent calitatea vietii utilizatorilor. In prezent, sustenabilitatea este un obiectiv major al grupului, transformandu-se deja intr-un mod de lucru, fapt ce contribuie, in mod direct, la sporirea eficientei energetice si la conservarea calitatii apei. In continuare, Alina Gheorghe, Country Lead, Grundfos Pompe Romania, se refera in mod succint la activitatea din Romania si la performantele financiare din ultima perioada, punctand principalele elemente strategice pe termen scurt, mediu si lung.
 
- Cum s-a inscris anul 2020 in istoria companiei?
- Grundfos a implinit recent 75 de ani de activitate. Sunt trei sferturi de secol de inovatie Grundfos cu multe solutii de pompare ce au intrat in manualele despre tehnologia pompelor. Am sarbatorit evenimentul online, la fel cum am lucrat o mare parte din 2020. Sanatatea angajatilor a fost o prioritate pentru echipele de management, care au actionat in acest sens, nu doar in Romania, ci la nivel global, pentru toti cei 19.000 de angajati ai grupului. Eroii nostri sunt colegii care au decis sa iasa pe teren, sa asigure urgentele si sa participe direct la intalnirile pe care le-au considerat necesare, evident acolo unde conditiile de lucru respectau cerintele de securitate, impuse de criza sanitara actuala. Sunt echipele de service si cele de vanzari, a caror alegere a fost sa actioneze astfel, desi aveau optiunea sa nu o faca. 2020 a fost un an plin de lectii, ne-a provocat sa renuntam la diverse rutine, sa ne filtram mai bine actiunile pentru a ne atinge obiectivele, ne-a testat calitatea colaborarii in echipa si cu partenerii nostri. De aceea, il pot descrie ca pe un an spectaculos, prin rezultate si schimbari.
- Cum s-au modificat planurile si strategia de afaceri sub influenta crizei sanitare?
- Noi, la Grundfos, suntem pe punctul de a ne lansa intr-una dintre cele mai complexe transformari din intreaga istorie a companiei. Este vorba despre un proiect intern, ce raspunde cerintelor venite din piata; o noua organizatie Grundfos axata pe segmentele de piata, pe categoriile de business, definita printr-un flux decizional cu o piramida ierarhica semnificativ redusa. Planurile Grundfos urmeaza strategia stabilita de cativa ani, cu obiective ce trebuie atinse pana in anul 2025. Aceasta pregatire interna nu are legatura cu marcajul acestui an, aspectele ce au afectat intreaga societate pur si simplu s-au suprapus cu perioada Covid.
Echipa de manageri Grundfos Pompe Romania ramane aceeasi, in mare parte datorita rezultatelor foarte bune; exista insa o serie de modificari in responsabilitatile pe care le are fiecare.
- Care sunt rezultatele pe care Grundfos Romania le-a realizat in 2020 ?
- 2020 a fost un an deosebit pentru Grundfos Pompe Romania. In luna septembrie atingeam cifra de afaceri realizata in 2019. Tot ceea ce a venit dupa a adus o depasire inclusiv a stretch target-ului stabilit. La sfarsitul anului 2020 am inregistrat o cifra de afaceri de peste 26 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 25% fata de anul 2019. In conditiile de functionare extreme, si ma refer la limitarile impuse din cauza pandemiei, cred ca acest rezultat este unul exceptional.
Avem proiecte de referinta in toate segmentele de activitate (cladiri comerciale, aplicatii municipale, industrie, service) si, alaturi, o puternica retea de distribuitori de pe piata locala. 2020 marcheaza o dezvoltare sanatoasa in business, o crestere constanta, de la un an la altul. Inseamna planificare, calitatea deciziei, efortul tuturor colegilor, experienta. Este o crestere exponentiala, bazata pe angajati si solutii tehnice deosebite. Echipa locala a atins o maturitate ce ajuta foarte mult la atingerea unor obiective ce nu sunt simple sau usoare.
- Exista oportunitati reale oferite de situatia actuala pentru a imbunatati rezultatele in perioada urmatoare, avand in vedere marele impuls dat de transformarea digitala?
- Desigur, digitalizarea aduce oportunitati daca te adaptezi, daca iesi din zona conservatoare de business. Prezentul si viitorul implica digitalizarea, in activitatea de angajat si in solutiile tehnice pe care le oferim. Tehnologia de pompare Grundfos integreaza partea de comunicatie si exista proiecte de cercetare si dezvoltare in aceasta directie. Un exemplu este acordul semnat de Grundfos cu Siemens pentru dezvoltarea de servicii digitale in aplicatiile municipale si in solutiile pentru industrie. Obiectivul este clar, avem nevoie de tehnologii digitale pentru cresterea eficientei energetice si reducerea consumului de apa. Deci cercetam, implementam, analizam si totul cu obiective foarte clar definite.
Digitalizarea activitatii a avut un rol important in atingerea obiectivelor de vanzari din acest an. Este o referinta pe care trebuie sa o studiem, sa vedem ce putem schimba. Pentru dezvoltare este nevoie de analiza, iar digitalizarea ofera numeroase date si instrumente.
- Care este mesajul catre partenerii romani ai Grundfos?
- Tuturor partenerilor, directi, indirecti le multumesc. Le multumesc pentru ca am reusit impreuna in conditii atat de dificile! Pentru ca acorda atentie tehnologiei Grundfos, pentru ca au incredere in expertiza echipei Grundfos, pentru ca rezolvam impreuna, eficient, orice situatie aparuta si, dupa, discutam si despre hobby-uri si despre familie. Si le doresc sanatate, iar anul 2021 sa vina cu spor!
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2021)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
concelex
viarom
rigips
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
siniat
noark
EDIT-Structural
ness project
BogArt
MAKITA
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander