Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - IBB HIB ROMANIA
PAGINA PERSONALIZATA


IBB HIB ROMANIA

IBB HIB ROMANIA

Adresa: Șoseaua de Centura nr. 48A, Pantelimon, Judet Ilfov
Telefon: 0315.255.010
Fax: 0315.255.299
E-mail: info@ibb-hib.ro
Web site: www.ibb-holding.com
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Constructii civile si industriale, sapaturi si terasamente,demolari, lucrari de infrastructura, furnizarea de mixturi asfaltice, furnizarea de betoane civile si rutiere, analize de laborator.
Prezentare companie/institutie
IBB isi creste productia de betoane si vrea sa dezvolte 200 de locuinte anual
 
 
 
 
 
 
Ion Craciunescu
Functia/Firma: General Manager, IBB Holding Group;
Experienta profesionala: peste 30 de ani pe piata imobiliara si de constructii.
 
Cubicon Invest, companie activa in Cluj-Napoca ce furnizeaza servicii de inginerie si consultanta tehnica Grupul germano-roman IBB Holding, cu activitati de productie a materialelor de constructii si executie de lucrari, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 119 milioane de euro, pentru anul in curs conducerea companiei estimand o crestere de 17%. Prognoza este confirmata de rezultatele din primul trimestru, cand rulajul a crescut cu 15% fata de perioada corespunzatoare din 2021. Productia de materiale de constructii reprezinta 10% din cifra de afaceri anuala, in timp ce proiectele de infrastructura, inginerie civila si constructii rezidentiale au o pondere de 90%. Grupul IBB include 8 companii, o gama variata de servicii si resurse, precum si un portofoliu impresionant de constructii finalizate in cei peste 10 ani de activitate.
In prezent, IBB Holding detine o fabrica in Pantelimon, echipata cu o statie de productie a betonului cu o capacitate de 210.000 mc/an beton civil, beton rutier si agregate stabilizate cu ciment, precum si o statie de productie mixtura asfaltica cu o capacitate de 200.000 tone/an. De asemenea, compania a demarat procedurile de autorizare pentru o noua statie de productie a betoanelor, ce va fi localizata in Pipera, cu o capacitate de minimum 160.000 mc/an. In zona de executie, IBB are in lucru proiecte rezidentiale proprii, precum iResidence, demarat recent, si o serie de proiecte de infrastructura. De asemenea, grupul are in plan o investitie de 220 milioane euro intr-un proiect nou, in proximitatea iResidence, dar si dezvoltarea unui complex de locuinte la Cluj. Obiectivul companiei este de a livra cel putin 200 de apartamente anual.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele 5 luni din 2022 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2022?
- Primele 5 luni ale anului 2022 au fost, din punct de vedere financiar, sub obiectivele noastre de crestere. Perioada este dificila pentru industria de constructii din cauza scumpirii materialelor, a instabilitatii preturilor si a termenelor foarte mari de livrare, mai ales la materialele metalice. Grupul IBB Holding, insa, s-a axat pe mai multe linii de dezvoltare si activeaza pe pietele din doua tari. Reusim sa nu resimtim atat de tare impactul regresiei economice generate de contextul geopolitic actual. Chiar daca anticipam noi cresteri de preturi atat pentru materiale, cat si pentru servicii, ramanem optimisti. Consideram ca piata este imprevizibila momentan si este prematur sa anticipam un termen pentru stabilizare.
 
 
- Ce capacitate de productie detineti si cum v-au afectat cresterile de preturi din ultima perioada?
- In momentul de fata, dispunem de o baza de productie localizata in Pantelimon (judetul Ilfov), echipata cu o statie de productie a betonului avand o capacitate de 210.000 mc/an beton civil, beton rutier si agregate stabilizate cu ciment, precum si o statie de productie mixtura asfaltica cu o capacitate de 200.000 tone/an. De asemenea, am demarat procedurile de autorizare pentru o noua statie de productie a betoanelor, ce va fi localizata in Pipera, cu o capacitate de productie de minimum 160.000 mc/an.
In contextul economic actual, principalele provocari pe care le-am intampinat pentru productia de betoane si mixtura asfaltica au fost generate de majorarea semnificativa a costurilor materiilor prime. Cresterile difera, in functie de categorie, intre 20% si 55%. O alta provocare este ridicata de disponibilitatea limitata a materiilor prime si de intarzierile din furnizare. Toate cresterile de preturi ale materiilor prime si energiei s-au regasit proportional si in preturile de vanzare pentru produsele IBB. Totusi, fata de primele 5 luni ale anului 2021, productia noastra de mixturi asfaltice a crescut cu 250%. Statia de productie a betonului a fost certificata si autorizata pentru functionare in aprilie 2021. Comparand aprilie si mai 2021 fata de aceleasi luni din 2022, avem o crestere a cantitatilor produse cu peste 650%. Consideram ca potentialul pe business pentru productie ar fi fost cu mult mai mare intr-un context economic similar celui din 2021.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Grupul IBB Holding are in acest moment mai multe proiecte ca dezvoltator imobiliar si lucrari de infrastructura. In zona de nord a Bucurestiului, am inceput constructia unui nou ansamblu rezidential, iResidence, ce va avea 520 de apartamente cu certificarea BREEAM Excellent, construite cu grija fata de mediu si cu o preocupare majora pentru conditiile de locuit si viata locatarilor. Energie verde, tehnologii smart home de ultima generatie, statii de incarcare electrice pentru masini, acces la magazine si servicii de necesitate, centru wellness cu sala de fitness, SPA, lounge si piscina semi-olimpica acoperita, plus o generoasa zona naturala, de recreere, reprezentata de parcul privat de 14.898 mp sunt doar cateva dintre plusurile acestui nou ansamblu rezidential. Prima faza a proiectului va fi finalizata in martie 2024 si are o valoare estimata de 40 milioane de euro. Intregul ansamblu va fi finalizat si predat in martie 2025. Planurile IBB Holding de dezvoltare imobiliara in Romania incep cu ansamblul iResidence si au ca obiectiv de finalizare si predare de minim 200 de apartamente anual. In acest moment avem in faza de autorizare un nou proiect amplasat in proximitatea iResidence, gandit cu aceeasi grija fata de locatari, pe o suprafata de 7 hectare care, pe langa locuinte si magazine de proximitate, va avea o gradinita si un afterschool, terenuri de tenis si fotbal pentru locuitori. Aceste facilitati vor completa cele aproximativ 1.000 de apartamente ce vor fi construite aici. Investitia se ridica la circa 220 milioane euro. In 2023 vom incepe autorizarea pentru un proiect imobiliar in Cluj, in viitorul Cartier Sopor, localizat in proximitatea Iulius Mall. Proiectul se va intinde pe o suprafata de 25.000 mp.
 
 
In ceea ce priveste proiectele de infrastructura, recent, am finalizat la Clinceni modernizarea si asfaltarea pistei la Aeroclubul Teritorial Bucuresti. Valoarea acestui proiect a fost de aproape 3 milioane de euro. De asemenea, avem in lucru, in diferite stadii de executie, alte 4 proiecte de infrastructura, cu o valoare totala de aproape 10 milioane de euro: Pasaj Oltenita - largirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud, intre A2 km 23+600 si A1 km 55+520 - Lot 1: Amenajare Nod Rutier CB - DN4 (Oltenita) km 29+500 - km 33+190; Pasaj Berceni - largirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud intre A2 km 23+600 si A1 km 55+520 - Lot 2: Amenajare Nod Rutier CB - DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600; Cornu - completare de la 3 la 4 benzi de circulatie a sectorului de pe DN1, km 95+100 - km 95+400, in localitatea Cornu; Centura Sud - supralargirea la 4 benzi a centurii rutiere a municipiului Bucuresti Sud, intre A2 (km 23+600) si A1 (km 55+520) si amenajarea unui punct de intoarcere in solutie giratorie pe CB, in zona autostrazii A1.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
konsent
Acvatot 2019
CDS
rigips
EDIT-Structural
concelex
leviatan
noark
ness project
theda mar
siniat
viarom
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander