Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


KATAR CONNEG

KATAR CONNEG

Adresa: Str. Florilor, nr. 5, Negresti, Judet Vaslui
Telefon: 0740993419
E-mail: office@katar.ro
Web site: www.katar.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Solutii complete de “design & build” pentru orice tip de proiect.
Prezentare companie/institutie
KATAR CONNEG estimeaza o crestere de 80% a cifrei de afaceri, in 2024
 
 
 
 
 
 
Dragos Barceanu
Functia/Firma: director general, Katar Conneg;
Experienta profesionala: peste 15 ani in domeniul constructiilor.
 
Katar Conneg, unul dintre cei mai importanti constructori din regiunea de nord-est a Romaniei, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 97 milioane de lei, in crestere cu 45% fata de nivelul din 2022. Evolutia foarte buna a activitatii a continuat si in 2024, pentru primele 3 luni compania raportand deja un rulaj de aproximativ 35 milioane de lei. Dragos Barceanu, directorul general al Katar Conneg, estimeaza mentinerea trendului ascendent si in lunile urmatoare, fiind prognozata incheierea actualului exercitiu financiar cu un nivel de 175 milioane de lei al afacerilor, in urma unei cresteri de circa 80%. Evolutia foarte buna se datoreaza unui portofoliu de lucrari contractate evaluate la 780 de milioane de lei si care acopera un orizont temporal de 3-4 ani. In perioada urmatoare, conducerea Katar Conneg are planificate investitii importante pentru dezvoltarea si consolidarea activitatii, printre acestea fiind extinderea capacitatii operationale pentru a gestiona un volum mai mare de proiecte simultan, achizitia de echipamente, utilaje si tehnologii de constructie de ultima generatie, precum si in formarea si dezvoltarea competentelor angajatilor. In continuare, Dragos Barceanu ofera detalii despre activitatea curenta si perspectivele de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in primele 4 luni din 2024 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta pe termen scurt si mediu?
- In primele 4 luni ale lui 2024, activitatea de constructii a cunoscut o revenire si o stabilizare financiara, in urma finalului de an tumultuos din 2023. Acesta a fost marcat de sistarea platilor din partea autoritatilor contractante pentru proiectele finantate de la bugetul de stat si de cresterea salariului minim in luna noiembrie - aspecte care au avut un impact negativ semnificativ asupra industriei constructiilor. Pentru compania noastra, anul 2024 a inceput cu noi proiecte contractate si pregatirea si planificarea temeinica a executarii celor aflate deja in lucru. Am observat o mentinere a trendului ascendent pentru activitatea noastra de constructii, similara evolutiei din precedentele 12 luni. In ceea ce priveste perspectivele pe termen mediu, ramanem optimisti, dar este dificil sa estimam ritmul si amploarea cresterii.
- Care sunt principalele proiecte de cladiri publice la care lucrati in aceasta perioada?
- In prezent, suntem implicati in mai multe proiecte majore de constructii publice, printre care se afla: construirea de noi sectii la Spitalul nr. 2 Vaslui (executie de lucrari); reabilitarea si extinderea Asezamantului Spitalicesc "Precista" Roman, judetul Neamt (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); renovarea energetica a Palatului Administrativ Iasi (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); extinderea si dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" in Barlad, judetul Vaslui (executie de lucrari); reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Centrului de stiinte aplicate - Colegiul National Unirea, in Focsani (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); modernizarea ambulatoriului de specialitate si spitalizare de zi la Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati", Botosani (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); reabilitarea Casei Adam Mitache, azi Muzeul Municipal Husi (executie de lucrari); restaurarea, consolidarea si punerea in valoare a monumentului istoric "Conacul Emil Racovita, azi Casa Memoriala", in comuna Danesti, sat Emil Racovita, judetul Vaslui (executie de lucrari); constructia unei crese pe str. Mircea Hrisca, din Suceava (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); reconversia unui teren degradat din cartierul Copou, din Vaslui, in zona verde si de agrement (executie de lucrari); proiectarea si constructia unei baze de tratament in satul Vizantea - Manastireasca (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); regenerarea urbana si sociala in zona Cicoarei, din Iasi - Centrul multifunctional "Cicoarei" (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari); constructia unui pavilion nou in cazarma 398 Iasi (proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie de lucrari).
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in implementarea acestor proiecte?
- In ceea ce priveste dificultatile si provocarile pe care le intampinam in constructia de cladiri publice, ne confruntam cu mai multe aspecte complexe si variabile. Este vorba, printre altele, despre procesul greoi de decontare, care ramane unul dintre cele mai mari obstacole in executie. In unele cazuri, autoritatile contractante intarzie semnificativ decontarile, ceea ce duce la dificultati atat in gestionarea fluxului de numerar si in ceea ce priveste plata furnizorilor si subcontractantilor. O alta problema este cea legata de pasivitatea unor autoritati contractante, care intarzie sa raspunda la cereri si solicitari, ceea ce ne afecteaza negativ progresul si procesul de executie si ne creeaza incertitudine in ceea ce priveste termenele de finalizare ale proiectului. Mai trebuie mentionata si lipsa de muncitori pe piata de constructii. Domeniul in care activam este grav afectat de o penurie de lucratori calificati, de imprevizibilitate si inconsistenta in procesul de angajare, ceea ce uneori duce la intarzieri in executarea lucrarilor si la cresterea costurilor de constructie. La aceasta se adauga lipsa specialistilor ingineri din executie. Gasirea si mentinerea unui astfel de specialist este mereu o provocare, mai ales in contextul unei piete a muncii competitive si a unei cereri ridicate pentru aceste competente. Nu trebuie uitate nici fluctuatiile de pe piata materialelor de constructii. Preturile variaza semnificativ in unele perioade, in functie de cererea si oferta de pe piata, precum si de factori externi, cum ar fi schimbarile in legislatie sau politici guvernamentale. Aceste modificari au un impact direct asupra costurilor proiectului si pot necesita o gestionare atenta a achizitiilor si stocurilor de materiale. In ciuda tuturor celor mentionate anterior, ne straduim sa gestionam eficient riscurile si sa gasim solutii creative pentru a asigura succesul proiectelor noastre.
- Ce investitii si obiective aveti planificate pentru dezvoltarea activitatii, in perioada urmatoare?
- In perioada urmatoare, avem planificate mai multe investitii si obiective strategice pentru a dezvolta si consolida activitatea companiei noastre. Intentionam sa investim in extinderea capacitatii noastre operationale pentru a gestiona un volum mai mare de proiecte simultan si pentru a raspunde cererii crescute din partea clientilor. Ne propunem sa alocam fonduri pentru echipamente, utilaje si tehnologii de constructie de ultima generatie, care sa ne permita sa fim mai eficienti si sa livram proiecte de calitate superioara intr-un timp mai scurt. Ne concentram pe atragerea si retentia unei echipe de profesionisti talentati si dedicati. De asemenea, ne propunem sa investim in programe de formare si dezvoltare a competentelor pentru a ne asigura ca avem o forta de munca calificata si bine pregatita. Totodata, in strategia noastra de dezvoltare a fortei de munca, avem in vedere aducerea de muncitori din diverse tari, cum ar fi Vietnam sau Nepal, pentru a ne completa echipele si a raspunde cerintelor crescute ale proiectelor noastre.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
BogArt
MAKITA
konsent
Arduro
viarom
Ubitech
noark
quadratum
theda mar
concelex
SSAB
rigips
ness project
siniat
CDS
EDIT-Structural
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander