Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - KATAR CONNEG: Proiecte de 77 milioane euro in infrastructura de sanatate din Moldova
KATAR CONNEG: Proiecte de 77 milioane euro in infrastructura de sanatate din Moldova
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 30 Apr 2024 13:04
Aproximativ 390 milioane de lei vor fi investite in perioada urmatoare in consolidarea, restaurarea sau construirea de cladiri noi pentru unitati spitalicesti din judetele din zona Moldovei. Fondurile provin atat de la bugetul de stat, cat si din PNRR sau alte programe europene.
Katar Conneg, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria constructiilor din regiunea de nord est a tarii, deruleaza ample lucrari pentru infrastructura de  sanatate in judete din Moldova. Majoritatea proiectelor urmeaza sa fie livrate in urmatorii doi - trei ani, iar o parte dintre proiecte sunt deja in faze avansate de executie. 
"Prin angajamentul nostru constant fata de calitate si inovatie, ne dorim sa contribuim semnificativ la dezvoltarea si modernizarea sistemului de sanatate regional, oferind servicii de inalta calitate si accesibilizand aceste facilitati vitale pentru comunitatile din zona. Ne bucuram ca, impreuna cu partenerii nostri putem derula proiecte ample in infrastructura de unitati medicale din regiune si ca putem contribui la a creste accesul la ingrijirea medicala de calitate”, precizeaza reprezentantii Katar Conneg.
 
Spital construit de la zero in Vaslui
Cel mai important proiect de investitii in infrastructura sistemului de sanatate din regiunea de nord-est a tarii este Spitalul numarul 2 din Vaslui, unde urmeaza sa fie desfiintate o parte dintre cladirile existente, urmand a fi reconstruite cladiri noi, cu destinatie spitaliceasca. Lucrarile vor fi executate de Katar Conneg, in asociere cu Consola Grup Construct. Valoare proiectului depaseste 216 milioane de lei, fonduri provenind din Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Lucrarile au inceput in acest an, iar termenul de livrare este de 30 de luni, dar nu mai tarziu de luna Aprilie 2026. Beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Vaslui. 
 
 
Spital monument istoric, reabilitat complet
O alta lucrare complexa si de anvergura destinata unei unitati spitalicesti se desfasoara in judetul Neamt, unde sunt in curs de executie lucrari de reabilitare si extindere a Asezamantului Spitalicesc „Precista”, din municipiul Roman. Cladirea acestui spital este momument istoric si dateaza din anul 1872. In urma lucrarilor, cladirea va prinde o noua viata prin consolidare si restaurare integrala. Totodata, aici urmeaza sa fie construit un corp nou de cladire tot cu destinatie spital. Lucrarile au o valoare totala de 122 milioane de lei, fonduri provenind de de la Bugetul de stat, prin Compania Nationala de Investitii S.A. Termenul de finalizare a lucrarilor se estimeaza a fi sfarsitul anului 2026. Lucrarile sunt executate de un grup de cinci firme aflate in asociere, lider fiind compania Katar Conneg.
 
Doua corpuri noi de cladire cu destinatie spitaliceasca in Barlad si Botosani
Si Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati” din municipiul Botosani urmeaza sa beneficieze de investitii intr-un corp de cladire noua cu destinatie medicala. Printr-o investitie de aproximativ 36 milioane de lei va fi ridicata o noua constructie, unde va functiona ambulatoriul de specialitate si spitalizare de zi al Spitalului Mavromati din Botosani. Lucrarile au fost demarate in cursul anului 2023 si urmeaza a fi finalizate in termen de 2 ani. Katar Conneg executa aceste lucrari in asociere cu alte trei companii. 
Si la Barlad va fi construit un corp nou de cladire in vederea extinderii si dotarii Ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” din Barlad. Valoarea investitiei este estimata la 15,6 milioane de lei, iar fondurile provin din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 8 –Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale. Se estimeaza ca, pana la finele anului, lucrarile la Spitalul Beldiman din Barlad vor fi incheiate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
noark
rigips
MAKITA
theda mar
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1
viarom
konsent
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander