Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - MAX - JUNIOR PROJECT SRL
PAGINA PERSONALIZATA


MAX - JUNIOR PROJECT SRL

MAX - JUNIOR PROJECT SRL

Adresa: Strada Plantelor nr. 60, București, S2
Telefon: 0727.771.898
E-mail: office@mjproject.ro
Web site: www.mjproject.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Proiectare si inginerie
Descriere activitate
Proiectare generală și de specialitate și antrepriză generală.
Prezentare companie/institutie
MJ Project: Sectorul industrial poate crea oportunitati de afaceri in acest an
 
 
 
 
 
 
Ing. Paul Pirvan
Functia/Firma: administrator, MJ Project;
Experienta profesionala: 11 ani in domeniul ingineriei constructiilor.
 
Principalele dificultati cu care se confrunta companiile din domeniul constructiilor in aceasta perioada sunt cauzate de instabilitatea preturilor materialelor de constructii, cresterea costurilor de energie si combustibili, impreuna cu dificultatile de aprovizionare, spune ing. Paul Pirvan, administrator al firmei de antrepriza generala MJ Project. "Daca mai adaugam si cresterea inflatiei obtinem o «reteta» a unui an 2022 plin de provocari neprevazute", subliniaza Paul Pirvan. In opinia sa, oportunitatile de dezvoltare a activitatii companiei pe care o reprezinta se vor regasi in zona industriala, unde tot mai multi clienti si-au exprimat intentia de a face investitii in acest an.
MJ Project este o companie infiintata in 2010, cu sediul in Bucuresti si expertiza in antrepriza generala, managementul constructiilor si proiectare generala. Printre proiectele de referinta realizate de companie se afla cladirea de birouri Celestica, din Bihor, fabricile Delphi din Iasi, Moldova Noua (judetul Caras-Severin), Sannicolau Mare (Timis), sau parcul stiintific, muzeal si de agrement din localitatea General Berthelot, judetul Hunedoara.
 
- Ce proiecte aveti in lucru? In ce stadiu de implementare sunt si ce termene de executie au acestea?
- Activitatea noastra presupune atat antrepriza generala, cat si proiectare generala sau de specialitate, asadar avem proiecte in desfasurare care fac parte din ambele domenii. Pe zona de proiectare, activam in special in domeniul industrial si medical in toata tara, iar pe partea de antrepriza generala predominante sunt proiectele industriale si comerciale in zonele de vest, centru si est ale tarii. Avem colaborari si in afara tarii, in Marea Britanie si Ungaria. Proiectele in curs se afla in stadii diferite de implementare, de la concept la executie. Cateva proiecte de referinta la care lucram in aceasta perioada sunt: Spitalul Regional Sibiu, Centrul de pediatrie oncologica Marie Curie, dar si o serie de magazine comerciale de bricolaj, hale de productie si camere curate.
Anul 2021 a venit cu multe provocari in domeniul constructiilor. Pe de o parte, pe zona de proiectare volumul a fost foarte ridicat, pe de alta parte pe zona de executie anumite proiecte au fost amanate.
 
 
- Ce impact vor avea noile cerinte de eficienta energetica si design in activitatea curenta? Ce schimbari vor impune acestea pe piata de proiectare?
- Cerintele noi de eficienta energetica vor avea un impact important in costul de executie a unei cladiri, ceea ce va conduce la majorarea preturilor. Pe de alta parte si cel mai important, beneficiile vor fi majore pentru mediu si pentru utilizatorii cladirilor mai putin poluante.
Ideea principala a conceptului nZEB este de a reduce semnificativ emisiile de CO2 in atmosfera, aproape de 0 (Nearly Zero Energy Building). Materialele si tehnologiile utilizate in industria constructiilor vor trebui sa se adapteze acestui trend de a polua cat mai putin in procesul de productie, iar specialistii care formeaza echipa de proiectare (arhitectii si inginerii) sa se asigure ca stabilesc solutii care sa respecte cerintele in vigoare.
 
 
- Sesizati preocupari sau initiative noi, in mediul in care lucrati, legate de conceptele de circularitate, cladiri nZEB, sustenabilitate sau "zero emisii"?
- Din cauza costurilor crescute pe care le aduce implementarea acestor solutii si a faptului ca nu exista momentan un cadru legislativ bine definit, beneficiarii sunt inca reticenti la acceptarea lor. Crearea unui cadru legislativ potrivit credem noi ca va duce la impunerea solutiilor si adaptarea tuturor proiectelor cu materiale si sisteme care sa respecte cerintele globale de reducere a schimbarilor climatice.
 
 
- Care sunt principalele dificultati cu care va confruntati in aceasta perioada? Care credeti ca vor fi provocarile anului 2022? Dar oportunitatile?
- Principalele dificultati cu care ne confruntam in aceasta perioada sunt cauzate de instabilitatea preturilor materialelor de constructii, cresterea costurilor de energie si combustibili, impreuna cu dificultatile de aprovizionare. Adaugam si cresterea inflatiei si obtinem o "reteta" a unui an nou plin de provocari neprevazute. Oportunitatile par sa vina tot din zona industriala unde avem mai multi clienti care vor sa faca investitii pentru anul ce urmeaza.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
ness project
CDS
EDIT-Structural
konsent
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
theda mar
strabag nivel 1
BogArt
quadratum
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander