Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


PRIMARIA SECTORULUI 4

PRIMARIA SECTORULUI 4

Adresa: B-dul Metalurgiei nr. 12-18, Grand Arena, Et. 1, Bucuresti, S4
Telefon: 021.335.92.30 , 021.335.92.36
Fax: 021.337.07.90
E-mail: contact@ps4.ro
Domenii: Institutii publice | Investitori institutionali
Descriere activitate
Prezentare companie/institutie
Investitiile, pilonul de dezvoltare urbanistica a Sectorului 4 al Capitalei
 
 
 
 
 
 
Daniel Baluta (46 de ani)
Functia/Institutia: Primarul Sectorului 4;
Experienta profesionala: 11 ani in administratia locala a Sectorului 4.
 
Ultimii 10 ani au reprezentat, pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, o perioada in care comunitatea a crescut, din toate punctele de vedere. Investitiile in infrastructura rutiera, sanitara, scolara, de protectie civila etc. continua sa transforme un sector etichetat pentru decenii drept "cartier dormitor" intr-una una dintre ele mai "smart" comunitati din Romania, dupa cum o numeste edilul Daniel Baluta. Dezvoltarea urbanistica a insemnat, in primul rand, investitii masive in infrastructura Sectorului 4. Primele studii de trafic au fost comandate in urma cu mai bine de 7 ani, iar in urma lor, au fost sistematizate mai multe zone din interiorul cartierelor. S-a mers apoi catre bulevarde, acolo unde calea de rulare a fost largita de la doua la patru benzi de circulatie si unde au fost amenajate parcari publice in spic. Apoi, pentru a tine cat mai multe masini la marginea orasului, au fost amenajate peste 1.000 de locuri de parcare in sistem park&ride langa statiile de metrou, iar alte cateva sute de vehicule raman in Popesti-Leordeni, dupa ce a fost finalizata pasarela pietonala care faciliteaza accesul oamenilor din orasul vecin la statiile de metrou.
 
Pentru ca metroul este mijloc de transport ecologic, nepoluant si cel mai eficient raportat la costul si timpul calatoriei, Sectorul 4 este prima primarie din Romania care a construit o astfel de facilitate de transport. Noua statie, construita pe Sos. Berceni si aflata acum in perioada de probe tehnice derulate de Metrorex are, in imediata ei apropiere, o noua parcare etajata, ce va fi folosita in sistem park&ride. In paralel, pentru a inchide inelul median de circulatie al Bucurestiului, Primaria Sectorului 4 construieste doua pasaje rutiere in cele mai aglomerate zone din sector: intersectia de la Aparatorii Patriei si cea a bulevardelor Turnu Magurele si Alexandru Obregia (acesta din urma este finalizat in proportie de 80%).
Dezvoltarea si revitalizarea spatiului public urban a insemnat si o crestere a potentialului economic al comunitatii. Acest ultim aspect a constituit, de asemenea, si o premisa majora pentru atragerea investitorilor si, implicit, pentru transformarea acestei zone intr-un nou hub de business, menit sa reduca polarizarea dintre nordul si sudul zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov, sa ofere locuri de munca bine platite si sa interconecteze localitatile invecinate.
Investitii majore in infrastructura sanitara si de protectie civila
Pentru ca infrastructura medicala adaptata nevoilor actuale ale comunitatii si dotarile de ultima generatie fac diferenta dintre viata si moarte, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a implementat deja doua investitii extrem de importante in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" - noua unitate UPU, inaugurata in septembrie 2021 si Unitatea Functionala pentru Arsi, amenajata in cursul anului 2020 si inclusa, in martie 2021, in reteaua nationala destinata tratamentului pacientilor cu arsuri grave. In cei 2 ani de zile de functionare, in cadrul noii sectii UPU a unitatii medicale mai sus mentionate au fost tratati cu succes in regim de medicina de urgenta un numar de aproximativ 100.000 de pacienti, ceea ce inseamna o medie de 150 de persoane pe zi. Alte peste 100 de persoane au beneficiat de tratament de specialitate la Unitatea functionala pentru tratarea marilor arsi din cadrul aceluiasi spital.
Totodata, Sectorul 4 al Capitalei va da in functiune, in scurt timp, cel mai mare spital stomatologic din Romania. Prima unitate medicala construita de la zero de o autoritate locala in ultimii 50 de ani, noul spital, are in structura 64 de cabinete medicale, sali de asteptare, spatii pentru prezentari si sedinte si o farmacie. Mai mult, in apropierea spitalului este deja in constructie si un amfiteatru, in care isi vor desfasura activitatea studentii, rezidentii si doctoranzii Facultatii de Stomatologie ai UMF "Carol Davila".
In plus, Sectorul 4 are in derulare, in momentul de fata, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP), o procedura de licitatie publica pentru proiectarea si executia unei noi maternitati in curtea Spitalului Sf. Ioan. Noua unitate spitaliceasca va avea in componenta trei sectii de obstetrica-ginecologie, o sectie de neonatologie si una de Terapie Intensiva, insumand, in total, 166 de paturi. La acestea se vor adauga un bloc operator, cu patru sali de operatie, un bloc de nasteri, ambulatoriu, laborator de analize, dar si farmacie.
In completarea infrastructurii sanitare, comunitatea Sectorului 4 a investit intr-un Sistem Integrat privind siguranta si sanatatea oamenilor. ISU Persani este, astfel, prima unitate de pompieri construita in Capitala in ultimii 30 de ani. Constructia si dotarea acesteia sunt finalizate, iar in perioada urmatoare, unitatea de pompieri va deveni operationala.
"Astfel, reusim sa completam sistemul integrat privind siguranta si sanatatea oamenilor, sistem construit exclusiv de Primaria Sectorului 4, care contine statia de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgente de la Spitalul Bagdasar Arseni si sectia de Arsi din incinta aceleiasi unitati medicale. Folosind toate aceste facilitati, timpii de interventie vor fi semnificativ diminuati in cazul in care salvatorii sunt nevoiti sa intervina in situatii de urgenta in Sectorul 4, la vecinii din Sectorul 5 sau in comunele din sudul Capitalei", a explicat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.
Peste 300 milioane lei, alocate pentru modernizarea unitatilor de invatamant
Investitiile in dezvoltarea, modernizarea si punerea in siguranta a liceelor, scolilor si gradinitelor aflate in administrarea Sectorului 4 au reprezentat si reprezinta o prioritate pentru actuala administratie locala. Astfel, in decursul ultimilor 6 ani, Primaria Sectorului 4 a investit peste 300 de milioane de lei in realizarea de lucrari specifice pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, precum si in lucrari de consolidare, reabilitare termica si modernizare a unitatilor de invatamant. Doar investitiile in reabilitarea, consolidarea si modernizarea gradinitelor au depasit 61,4 milioane de lei (peste 13 milioane de euro). Totodata, au fost depuse si aprobate cereri de finantare si ulterior, semnate contracte de finantare prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), pentru consolidarea si/sau renovarea energetica a 15 unitati de invatamant preuniversitar de stat. De asemenea, in momentul de fata, autoritatea locala are in curs de implementare un proiect in valoare de 85 de milioane de lei, finantat prin PNRR, pentru inlocuirea mobilierului si pentru dotarea spatiilor educationale cu echipamente digitale (table smart, multifunctionale, sistem de sonorizare etc.) din toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 4.
"Reamintim faptul ca Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti este campion absolut la accesarea fondurilor din PNRR. Nu mai putin de 260 de milioane de euro au fost accesate pentru anveloparea a 201 blocuri, adica 80% din banii disponibili la nivel national", a precizat edilul Daniel Baluta.
Consolidarea Planseul si Pasajul Unirii, obiective de importanta strategica pentru Bucuresti
Incepand din luna aprilie a anului 2022, Pasajul Unirii si Planseul Unirii, doua obiective de importanta strategica pentru Capitala, se afla in administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti. Inca de atunci, Sectorul 4 si-a asumat intru totul responsabilitatea punerii in siguranta si a consolidarii celor doua obiective de infrastructura. In acest sens, administratia locala a efectuat lucrarile de punere in siguranta a pasajului rutier inca din vara anului trecut, iar in paralel, a contractat servicii specifice in vederea efectuarii celor doua expertize tehnice realizate de catre specialistii Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si care incadreaza atat Planseul Unirii, cat si Pasajul Unirii in starea tehnica IV - nesatisfacator, ce impune interventii de urgenta. In ceea ce priveste lucrarile executate deja in interiorul Pasajului rutier Unirii, acestea nu vor fi afectate fundamental odata cu refacerea Planseului Unirii, intrucat majoritatea elementelor de siguranta montate in pasaj pot fi demontate si, ulterior finalizarii lucrarilor, vor fi readuse pe pozitie.
In paralel cu procedura de licitatie publica pentru consolidarea Planseului Unirii, pe care o are in derulare, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti va forma o echipa de specialisti cu o vasta experienta in domeniul constructiilor, care va avea rolul extrem de important de a sprijini constructorii ce vor reface structura "mamut" din Piata Unirii, atat in faza de proiectare, cat si in cea de executie. Din aceasta echipa vor face parte, intre alti specialisti, Sorin Gabrea, fostul arhitect-sef al Capitalei, precum si arhitectii Viorel Constantinescu, fostul director general al Proiect Bucuresti, si Marius Costea. In acest moment se deruleaza procedura de evaluare a ofertei depuse in SICAP, pentru proiectarea si consolidarea Planseului Unirii. Pana la finalul anului in curs este preconizata atribuirea contractului, cu o valoare maximala de 850 de milioane de lei. Ulterior semnarii contractului este estimat un termen de noua luni pentru proiectarea lucrarilor si 18 luni pentru executia acestora.
Berceni Arena va fi singurul patinoar competitional din Bucuresti
Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti are acum in derulare constructia Berceni Arena, care va fi singurul patinoar competitional din Bucuresti, intrucat Patinoarul Flamaropol se afla inca intr-o stare de degradare, constructia fiind abandonata. Capacitatea noii investitii va fi de peste 800 de locuri in tribune. Terenul pe care se construieste patinoarul este de circa 12.000 mp, iar cladirea va avea un regim de P+1E. Suprafata construita desfasurata va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, doua autocare si spatii verzi de 3.000 mp, cu 70 de arbori plantati. Terenul a apartinut societatii Totul Verde SA si este situat in imediata apropiere a statiei de metrou Aparatorii Patriei.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2023)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
leviatan
FRONTALE
concelex
noark
CDS
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
ness project
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander