Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - RIGIPS: Produse incombustibile si sisteme rezistente la foc pana la 4 ore
RIGIPS: Produse incombustibile si sisteme rezistente la foc pana la 4 ore
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Nov 2018 06:30
Pe langa rezistenta si stabilitate, securitatea la incendiu reprezinta una din cerintele fundamentale ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii. Pentru a veni in sprijinul ducerii la indeplinire a acestei cerinte obligatorii, Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse incombustibile pentru pereti si tavane, precum si sisteme capabile sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore.
Produsele Saint-Gobain Rigips au la baza ipsosul, acesta actionand ca o bariera in cazul unui incendiu deoarece moleculele de apa incorporate in material fac produsele incombustibile sau greu combustibile (clase de reactie Euro A1- A2). Iata mai jos o serie de produse si solutii care indeplinesc cele mai exigente nevoi in ceea ce priveste protectia la foc:
Produse incombustibile
Placi din gips-carton tip F Rigips® RF
Placa din gips-carton (SR EN 520 + A1:2010) cu fibra de sticla inserata in miezul din ipsos alb si invelis din carton rezistent, roz, greu combustibila (clasa de reactie la foc A2-s1,d0). Pentru spatii publice, in sisteme se poate ajunge si la 3 ore rezistenta la foc.
Placi din gips-carton tip FH RFI
Placa din gips-carton (SR EN 520+A1:2010) cu fibre de sticla inserate in miezul de ipsos si invelis din carton verde rezistent tip FH2, pentru umiditate ridicata si cu cerinte de protectie la foc. Clasa de reactie la foc A2-s1, d0, greu combustibil. In sisteme de pereti sau plafoane (cu RFI 15 mm grosime) se poate ajunge pana la 3 ore de rezistenta la foc.
Placi speciale din ipsos armate cu fibra de sticla Glasroc F Ridurit
Placa din ipsos (SR EN 15283+A1/2009) armata cu fibra de sticla (placa alba fara carton), incombustibila (clasa de reactie la foc A1). Pentru compartimentari care trebuie sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore.
Placi speciale FLEXIBILE din ipsos armat cu fibra de sticla Glasroc F Riflex
Placa din ipsos (SR EN 15283+A1/2009) armata cu fibra de sticla (placa alba fara carton), incombustibila (clasa de reactie la foc A1). Flexibila fara umezire. Ofera niveluri ridicate de protectie la foc, fiind un material incombustibil.
Chit alb de umplere si finisare rosturi Rigips® Vario
Chit alb (SR EN 13963) sub forma de pulbere pentru finisare rosturi placi din gips-carton, aplicabil manual, avand o rezistenta sporita la foc, fiind cel mai dur chit de ipsos marca Rigips®.
Placi pentru plafoane casetate EUROCOUSTIC - protectie ridicata la foc, clasa A1
Plafoane false casetate intr-o gama variata de culori, demontabile, pe baza de vata minerala bazaltica. Fonoabsorbante, rezistente la umiditate 100%, avand o clasa de reactie ridicata la foc, material incombustibil.
Placi acustice ACOUSTICHOC - rezistente la impact pentru sali de sport, protectie ridicata la foc, clasa A1
Placi din vata bazaltica, finisate cu tesatura din fibra de sticla si ranforsate cu plasa din fibra de sticla. Disponibile in sapte culori (alb, verde, albastru, galben, gri, bej, negru).
Solutii cu rezistenta la foc
PLAFOANE nedemontabile cu rezistenta la foc
Plafoane suspendate realizate din placi de gips-carton sau placi speciale (Glasroc F Ridurit, Rigidur) fixate cu suruburi pe o structura metalica din profile Rigiprofil®, cu elemente de suspendare din tabla de otel zincat, cu performante de rezistenta la foc pana la 2 ore.
PERETI cu rezistenta la foc (solutii cu EI intre 30 si 240)
Pereti de compartimentare, auto-portanti, realizati din placi de gips-carton sau placi speciale (Glasroc F Ridurit, Rigidur) fixate pe o structura metalica din profile de otel zincate de 50, 75 sau 100 mm, cu rezistente la foc de la 30 la 180 sau 240 minute.
Materialele produse si comercializate de Saint-Gobain Rigips Romania sunt destinate tuturor tipurilor de spatii: cladiri rezidentiale, cladiri comerciale, spatii de birouri, spitale, institutii de invatamant, spatii industriale, teatre, mall-uri etc.
 
Solicita informatii suplimentare
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CDS
concelex
theda mar
siniat
rigips
quadratum
Acvatot 2019
noark
EDIT-Structural
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander