Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - INDEX COMPANII - QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA SRL
PAGINA PERSONALIZATA


QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA SRL

QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA SRL

Adresa: Strada Comana nr. 11, Bucuresti, S1
Telefon: 0723-293.433
Fax: 021/222.02.68
E-mail: quadrante@qd-eng.com
Web site: www.qd-eng.com
Domenii: Proiectare si inginerie | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare si consultanta tehnica pentru lucrari de drumuri si poduri.
Prezentare companie/institutie
Quadrante Viaponte: Documentatii pentru proiecte majore de infrastructura
 
Firma Quadrante Viaponte Proiectare si Consultanta SRL, cu sediul in Bucuresti, este implicata in elaborarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Targu Mures - Targu Neamt, Drumul Expres Satu Mare - Oar - frontiera cu Ungaria si DX Constanta - Tulcea, dar si pentru reabilitarea podului peste Dunare de la Cernavoda. Toate proiectele au inceput in perioada 2020-2021 si se afla, in acest moment, in faza finala de proiectare. Avand in vedere ca etapa de proiectare nu este finalizata, Vlad Chiotan, directorul general al companiei, estimeaza ca termenele de executie se vor duce spre anul 2030, sau chiar catre 2035 pentru autostrada Targu Mures - Targu Neamt.
"2021 a fost un an aglomerat pentru noi, fiind implicati in proiectele mentionate mai sus. Din pacate, in genul acesta de contracte plata se face doar dupa aprobarea proiectelor, inclusiv Acordul de Mediu, asa ca, din punct de vedere financiar, 2021 a fost un an greu. A trebuit sa ne implicam si in mai multe proiecte de anvergura mai mica pentru a putea supravietui", a adaugat Vlad Chiotan.
In contextul actual al pietei, marcat de probleme in lanturile de aprovizionare cu anumite produse, managerul Quadrante Viaponde a mai precizat ca majorarile spectaculoase ale preturilor vor afecta finantarea proiectelor. "Lucrand in domeniul rutier, finantarea se realizeaza, in principal, din fonduri publice, mai ales europene. De aceea, daca la momentul bugetarii se aveau in vedere un numar de kilometri totali si o valoare pentru fiecare proiect, in momentul de fata apare riscul sa fie ajustate finantarile", a explicat Vlad Chiotan.
"Restrictiile ne-au obligat sa fim mai creativi"
In perioada pandemiei, specialistii companiei Quadrante Viaponte Proiectare si Consultanta SRL si-au organizat lucrul de acasa, activitatea nefiind afectata semnificativ. "Putem spune ca pandemia si restrictiile sanitare ne-au obligat sa fim mai creativi, sa incepem sa lucram de la distanta ca si cand am fi lucrat in acelasi birou, ceea ce este un lucru bun. Aceasta tendinta va persista, din punctul meu de vedere. De asemenea, intalnirile s-au mutat destul de mult in online, asa ca putem fi mai eficienti. Evident, contactele personale atat cu clientii, cat si cu colegii, sunt in continuare, importante si de aceea vom cauta sa gasim un echilibru", a mai spus reprezentantul companiei de consultanta.
Vlad Chiotan a precizat, totodata, ca digitalizarea, noile tehnologii, mutarea activitatii in digital au inca de acum un impact major in industria de consultanta in constructii. "Deja antreprenorii au inceput sa solicite fisiere complexe, care sa fie compatibile cu echipamentele de constructii ghidate prin satelit. Pentru a face fata, vom continua investitia in softuri cat mai performate care vor avea un impact pozitiv si asupra productivitatii noastre", a subliniat managerul.
***
Firma Quadrante Viaponte Proiectare si Consultanta SRL face parte din grupul portughez Quadrante, ce ofera pe piata internationala servicii integrate de consultanta in inginerie, arhitectura, mediu si sustenabilitate. Cu o echipa de 220 de angajati si birouri pe trei continente (Europa, Africa si America Latina), compania a livrat, de-a lungul activitatii sale, servicii de consultanta pentru o varietate de proiecte, de la cladiri publice si private, la mari investitii de infrastructura publica - drumuri si autostrazi, cai ferate si porturi, proiecte industriale si de energie, alimentare cu apa si canalizari, proiecte de mediu sau de dezvoltare durabila a oraselor.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum
noark
konsent
leviatan
viarom
concelex
Ubitech
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander