Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


TERRA ROMANIA UTILAJE DE CONSTRUCTII

TERRA ROMANIA UTILAJE DE CONSTRUCTII

Adresa: Soseaua de Centura nr. 11, km 7, Tunari, Judet Ilfov
Telefon: 031/730.73.01
E-mail: office.ro@terra-world.com
Web site: www.terra-world.ro
Domenii: Utilaje de constructii, autocamioane & autoutilitare
Descriere activitate
Utilaje de constructii, utilaje de ridicat montate pe autocamioane, echipamente pentru depozite.
 
Prezentare companie/institutie
TERRA Romania: Afaceri de 53 milioane euro in 2022 si noi planuri de business
 
 
 
 
 
 
Victor Vasluian
Functia/Firma: director general, Terra Romania Utilaje de Constructii;
Experienta profesionala: 22 de ani in industria de materiale si utilaje pentru constructii.
 
Pentru Terra Romania Utilaje de Constructii, distribuitorul autorizat al utilajelor JCB in Romania, anul 2022 a reprezentat o perioada de consolidare pe o piata cu o evolutie greu predictibila, precum si de completare a portofoliului de produse. Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de 53 milioane de euro, valoare ce confirma evolutia buna a companiei din ultimii ani, un plus de circa 4 milioane de euro fata de cifra de afaceri din 2019 - an de referinta pentru Terra Romania Utilaje de Constructii.
Infiintata in anul 2001, compania face parte din grupul austriac Terra Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Europa. Obiectivul principal al companiei este sa comercializeze si sa ofere servicii la cele mai inalte standarde pentru utilaje in domeniul constructiilor si al aplicatiilor industriale. Gama de produse a companiei cuprinde 7 branduri: JCB, Dynapac, Bell, Sennebogen, RM, Arjes, Pronar. Terra face parte dintr-un grup corporativ puternic. Compania sa mama, Industrie Holding GmbH, este o afacere de familie austriaca, fondata in anul 2000 si avand sediul in Viena.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei Terra Romania, in ultimii ani, si ce perspective aveti pentru viitor?
- Dupa un 2020 extrem de dificil pentru toate companiile din orice domeniu - marcat de restrictii si incertitudini - a urmat 2021 care, pentru noi, a insemnat revenirea pe crestere. In 2022, ne-am concentrat eforturile pe consolidarea relatiilor cu clientii, completarea echipei, consolidarea brandurilor din portofoliu si completarea gamelor de produse. In prezent, avem investitii cumulate de peste 15 milioane de euro in patru sedii regionale, localizate in Bucuresti, Brasov, Turda, Timisoara si sunt estimate cresteri de la un an la altul. De altfel, Terra Romania Utilaje de Constructii si-a pastrat anul trecut cifra de afaceri din 2021, chiar daca nivelul general al pietei de constructii nu a avut aceeasi dinamica. Dupa o prima jumatate de an pe crestere, piata echipamentelor de constructii a scazut in urmatoarele sase luni, per total aflandu-se sub cea din 2021. In acest moment, in cadrul companiei avem o echipa de 103 persoane si vom merge mai departe cu proiectele de recrutare, odata cu dezvoltarea businessului pe termen mediu si lung.
- Ce produse din portofoliu sunt preferate pe santierele din Romania?
- Vanzarile de utilaje JCB, in principal buldoexcavatoarele, au reprezentat unul dintre punctele stabile pentru Terra Romania Utilaje de Constructii. De asemenea, in ultimii ani, au crescut si vanzarile de echipamente Sennebogen, datorita dezvoltarii notorietatii brandului pe piata romaneasca si a strategiei de dezvoltare in aceasta directie. In urmatorii ani, pariem si pe Dynapac, un producator de echipamente premium pentru constructia de drumuri si autostrazi (cilindrii compactori si repartizoare de asfalt), intrat in portofoliul companiei in 2021. Compania suedeza Dynapac se bazeaza pe o istorie de peste 90 de ani in productia de utilaje si echipamente specializate si, in prezent, face parte din prestigiosul grup Fayat, unul dintre liderii mondiali in productia de echipamente pentru drumuri si printre cei mai mari constructori francezi. Ca noutate, pe segmentul echipamentelor pentru industria de reciclare, din 2023 am inceput sa distribuim un nou brand - Pronar, jucator foarte activ in acest domeniu, in Europa.
- Ce estimari aveti privind evolutia pietei locale de utilaje pentru constructii?
- Astazi, este greu de facut previziuni despre evolutia pietei de utilaje de constructii pe parcursul lui 2023, in contextul in care foarte multi factori externi pot influenta acest domeniu. Totusi, inclin sa cred, cu optimism, ca vom asista la o crestere fata de 2022. Intr-un raport realizat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt citati specialisti care estimeaza o crestere de 8,4% pentru aceasta piata in 2023, odata cu cresterea generala a sectorului constructiilor, unde cererea pentru proiecte noi este tot mai mare.
- Care sunt noutatile tehnologice pe piata de utilaje, in contextul cerintelor privind eficienta si economia de energie?
- Noutatile tehnologice ajung la noi indeosebi prin intermediul grupului britanic JCB, lider mondial in productia de utilaje si reper al inovatiilor din acest sector. In contextul schimbarii de paradigma catre utilizarea de energii alternative conform planului european de renuntare la utilizarea hidrocarburilor pana in 2050, JCB a derulat un proiect de 100 de milioane de lire sterline pentru a produce motoare super-eficiente, pe baza de hidrogen. O echipa de 150 de ingineri lucreaza la initiativa inovatoare pentru dezvoltarea motoarelor cu combustie pe baza de hidrogen, iar peste 50 de prototipuri au fost deja fabricate la uzina de motoare JCB din Marea Britanie.

Despre inovatia JCB Hydrogen:
In data de 14 martie 2023, a fost prezentat noul motor JCB cu combustie pe baza de hidrogen - solutia cu emisii zero de carbon a companiei pentru utilaje agricole si de constructii - la expozitia Conexpo 2023 din Las Vegas, in cadrul expozitiei internationale Fluid Power Exposition (IFPE). Prototipurile motoarelor JCB pe hidrogen echipeaza deja buldoexcavatoare si utilaje Loadall cu manipulator telescopic. JCB a facut, de asemenea, o descoperire majora in ceea ce priveste dovedirea atractivitatii mai largi a tehnologiei de combustie a hidrogenului, prin instalarea unuia dintre motoarele super-eficiente pe baza de hidrogen intr-un camion Mercedes de 7,5 tone - o modernizare care a fost finalizata in doar cateva zile.
JCB a prezentat, de asemenea, propriul bowser mobil de realimentare, proiectat si construit pentru a duce combustibilul la utilaje. Rezervorul are suficient hidrogen gazos pentru a umple 16 excavatoare cu hidrogen si poate fi transportat fie pe spatele unui tractor JCB Fastrac modificat, fie pe o remorca.
Angajamentul JCB de a reduce emisiile de noxe dateaza de aproape 25 de ani, iar cele mai recente motoare diesel concepute pentru a respecta reglementarile europene Stage V au adus deja o reducere de 97% a emisiilor de NOx din 1999 si o reducere de 98% a emisiilor de particule. In plus, eforturile JCB de a reduce consumul de combustibil inseamna ca utilajele JCB de astazi folosesc in medie cu 50% mai putin combustibil decat cele fabricate in urma cu mai bine de un deceniu. Acest lucru a permis economisirea a 16 miliarde de litri de combustibil - echivalentul a 53 de milioane de tone de CO2.
JCB a fost, de asemenea, in prima linie a dezvoltarii tehnologiei electrice, pentru a satisface cererile clientilor pentru produse cu zero emisii de carbon, si si-a concentrat dezvoltarea de utilaje electrice pe gama sa compacta, inclusiv pe incarcatorul telescopic Loadall 525-60E si pe mini-excavatorul 19C-1E - primul mini-excavator electric din lume.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
viarom
leviatan
noark
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
CDS
concelex
quadratum
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander