Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - TERRA Romania a incheiat anul 2023 cu afaceri de 94 milioane de euro
TERRA Romania a incheiat anul 2023 cu afaceri de 94 milioane de euro
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 16 Feb 2024 12:34
Pentru Terra Romania Utilaje de Constructii, companie care face parte din grupul austriac Terra Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Europa, 2023 a fost cel mai bun an din istoria sa pe piata autohtona, inregistrand un numar record de utilaje vandute,  peste  800 de unitati. Anul trecut, Terra Romania Utilaje de Constructii a raportat afaceri de 94 milioane de euro, in crestere cu peste 77% fata de cele 53 de milioane de euro inregistrate in 2022. Printre planurile de extindere ale companiei, in 2024, se numara o investitie de 6 milioane de euro.
 "Proiectele cu finantare europeana sunt principalul motiv al cresterii pietei de utilaje de constructii in 2023, cu aproximativ 50% fata de 2022, ajungand pana la aproximativ 4.000 de echipamente noi,. O crestere importanta se datoreaza si accelerarii proiectelor de infrastructura finantate, in principal, prin PNRR. Cea mai mare pondere a avut-o, vanzarea de echipamente noi JCB, dar si din business-ul pe care il avem prin celelalte branduri comercializate de catre Terra, respectiv Sennebogen, Rubble Master si Dynapac, care au crescut semnificativ fata de anul anterior, au facut din 2023 cel mai bun an din istoria companiei pe piata romaneasca. O astfel de crestere a presupus o planificare foarte buna a stocurilor, comenzilor si resurselor, atat umane cat si financiare”, marturiseste Victor Vasluian, CEO-ul Terra Romania Utilaje de Constructii, care in 2023 a castigat cota de piata la toate categoriile de echipamente pe care le comercializeaza. „Cu precadere pe cele de volum, buldoexcavatoare si mini/midi excavatoare, care reprezinta circa 50% din piata totala de utilaje noi. Cu peste 40% cota de piata la buldoexcavatoare, suntem numarul 1 in Romania la aceasta categorie de echipamente.”
Chiar daca a atins un nivel record in 2023, piata de echipamente noi de constructii se situeaza la un nivel normal, tinand cont de suprafata si gradul de dezvoltare al tarii. Alte tari din regiune mai mici si cu infrastructura mai dezvoltata, au o marime a pietei apropiata de cea din Romania, explica CEO-ul companiei. „Activam intr-o piata cu o evolutie greu predictibila si mizam pe nevoia reala de dezvoltare a infrastructurii din Romania, care presupune utilizarea de utilaje noi, performante. Totusi, estimam ca, in absenta finantarii prin fonduri europene a achizitiei de utilaje de constructii, piata va scadea in 2024. Cu cat anume, este dificil de estimat, probabil in jur de 20-30%.”Cu o echipa de 115 angajati, mai mare cu 10% fata de anul precedent, Terra Utilaje Romania isi continua planurile de dezvoltare in 2024. Daca la finele lui 2023, compania a deschis un nou punct de lucru in Iasi, in contextul in care zona Moldovei  absoarbe multe echipamente, in 2024, focusul va fi pe dezvoltarea punctelor de lucru din Brasov si Timisoara, care presupune constructia unor noi sedii, moderne, echipate la cele mai inalte standarde. „Suntem in faza finala a etapei de proiectare si avizare, estimam sa incepem lucrarile propriu-zise in aceasta primavara. Va urma, apoi si dezvoltarea punctului de lucru din Turda, de asemenea foarte important in strategia noastra de dezvoltare. Investitiile totale se ridica la aproximativ 6 milioane de euro in urmatoarele 12 luni”, conchide Victor Vasluian.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
siniat
leviatan
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
strabag nivel 1
konsent
rigips
ness project
noark
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander