Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - VEGO HOLDINGS
PAGINA PERSONALIZATA


VEGO HOLDINGS

VEGO HOLDINGS

Adresa: Bdul Iuliu Maniu nr. 6H, et. 9, Bucuresti, S6
Telefon: 0371 488 910
Fax: 0372 871 942
E-mail: office@vego.holdings
Web site: www.vego.holdings
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Arhitectura, urbanism si inginerie prin inteligenta artificiala.
Prezentare companie/institutie
VEGO: Abordare holistica in arhitectura si designul cladirilor publice
 
 
 
 
 
Virgil Profeanu
Functia/Firma: fondator, VEGO Holdings;
Experienta profesionala: 25 de ani in managementul proiectelor de urbanism, proiectare si tehnologii digitale.
 
Activitatea VEGO Holdings in anul 2023 a reprezentat un punct de cotitura in evolutia companiei, marcand o perioada de consolidare si expansiune remarcabila. Cresterea semnificativa a portofoliului de proiecte a reflectat capacitatea companiei de a inova si de a se adapta la cerintele pietei in continua schimbare, iar diversificarea serviciilor i-a permis sa atinga noi segmente de piata si sa-si largeasca baza de clienti. In primele patru luni ale anului 2024, VEGO a inregistrat o crestere estimata de 20% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, evolutie ce indica o strategie de afaceri eficienta si implementarea cu succes a planurilor de dezvoltare. Pentru restul anului 2024 si in perspectiva anilor 2025-2027, VEGO isi propune sa continue pe aceasta traiectorie ascendenta. Cu o traditie de un sfert de secol intr-un domeniu extrem de dinamic, societatea s-a remarcat prin implementarea unui concept antreprenorial profesional pentru piata romaneasca, in care inteligenta umana este sustinuta de cea artificiala si de protocoale complexe. Bazandu-se pe evolutia tehnologica, platformele dezvoltate de VEGO precum RENDA si SETT, beneficiind de integrare de inteligenta artificiala, au capacitatea de a revolutiona industria constructiilor, in special in aspecte legate de utilizarea si eficientizarea BIM.
 
- Ce proiecte de constructii de cladiri publice aveti in lucru si in ce stadiu se afla acestea?
- In prezent, compania noastra supervizeaza mai multe proiecte de constructii de cladiri publice, fiecare aflandu-se in diferite etape de dezvoltare. Portofoliul respectiv este vast si diversificat, acoperind o gama larga de nevoi comunitare si educationale. In ceea ce priveste institutiile de invatamant, ne concentram pe extinderea si modernizarea infrastructurii existente, pentru a raspunde cerintelor actuale. Infrastructura urbana este, de asemenea, in centrul atentiei noastre, cu multiple proiecte de parcari publice in diverse locatii, precum Str. Labirint, Str. Muresana, Str. Maximilian Popper, Str. Banu Udrea si Str. Fizicienilor, toate sub egida VPE 070953. In plus, dezvoltam spatii comunitare pe Aleea Fizicienilor x Aleea Eprubetei si in alte zone, pentru a imbunatati calitatea vietii locuitorilor. Unul dintre cele mai ambitioase proiecte de constructii de cladiri publice pe care le avem in lucru este proiectul de construire a pasajului rutier care tranziteaza intersectiile Soselei Mihai Bravu cu Strada Baba Novac, Calea Dudesti si Calea Vitan. Acest proiect vizeaza fluidizarea traficului intr-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, fiind o interventie majora in infrastructura urbana. Pasajul subteran, cu o lungime totala de 1.350 de metri si rampe de acces cu lungimi intre 75 si 90 de metri, este proiectat sa faciliteze circulatia vehiculelor si a transportului public, fara a perturba traseele existente ale liniilor de tramvai. Sistemul structural al pasajului, realizat din beton prefabricat, este conceput pentru a oferi durabilitate si rezistenta pe termen lung. Suntem mandri sa afirmam faptul ca proiectul pasajului rutier din intersectiile Soseaua Mihai Bravu cu Strada Baba Novac, Calea Dudesti si Calea Vitan este un exemplu de interventie de infrastructura menita sa aduca imbunatatiri semnificative in gestionarea traficului urban. Cu un design inovator si o executie rapida, acesta promite sa devina un punct de referinta in modernizarea retelei de transport a orasului.
- Cum considerati ca sunt preturile de proiectare in raport cu realitatea pietei, inflatia si volumul de lucru si cum estimati ca vor evolua acestea in 2024?
- Avand in vedere contextul actual al pietei, este de asteptat ca preturile de proiectare sa continue sa reflecte cresterea costurilor materialelor si ale muncii, precum si impactul inflatiei. In acest peisaj economic dinamic, ne reafirmam angajamentul de a echilibra necesitatea de a oferi servicii de inalta calitate cu mentinerea unei structuri competitive de pret. Aceasta abordare prudenta si calculata este esentiala pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a serviciilor oferite. In plus, initiativa de a forma Patronatul Proiectantilor in Constructii din Romania (PPC) alaturi de alti 39 de membri este un pas semnificativ spre consolidarea unei voci unitare pentru companiile din domeniul proiectarii in constructii. PPC se pozitioneaza ca un corp independent, liber de influenta autoritatilor publice, partidelor politice si sindicatelor, si isi propune sa completeze spectrul de reprezentare in sectorul constructiilor. Prin urmarirea intereselor comune ale membrilor sai, PPC are potentialul de a deveni un factor de influenta important in stabilirea standardelor, practicilor si politicii industriale, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a sectorului.
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si design, pe segmentul cladirilor publice, in aceasta perioada?
- In contextul actual al arhitecturii si designului cladirilor publice, asistam la o evolutie semnificativa catre crearea de spatii multifunctionale si flexibile. Aceste spatii sunt proiectate sa serveasca o varietate de functii comunitare, adaptandu-se usor la nevoile schimbatoare ale societatii. De exemplu, o sala poate fi utilizata pentru evenimente culturale, conferinte sau activitati educationale, demonstrand astfel versatilitatea si eficienta spatiului. Pe langa multifunctionalitate, sustenabilitatea a devenit un pilon central in designul modern al cladirilor publice. Arhitectii si designerii se concentreaza pe utilizarea materialelor ecologice, pe optimizarea consumului de energie si pe implementarea solutiilor de energie regenerabila. Aceste abordari contribuie la reducerea amprentei de carbon a cladirilor si promoveaza un mediu construit mai responsabil fata de mediul inconjurator. Integrarea tehnologiilor inteligente in cladirile publice este o alta tendinta emergenta. Sistemele de automatizare a cladirii, iluminatul eficient din punct de vedere energetic si sistemele inteligente de gestionare a resurselor sunt doar cateva exemple de tehnologii care imbunatatesc functionalitatea si confortul utilizatorilor. Aceste tehnologii permit nu doar o mai buna gestionare a resurselor, dar si o experienta imbunatatita pentru cei care folosesc spatiile respective. Din punctul nostru de vedere arhitectura si designul cladirilor publice se indreapta catre o abordare holistica, care imbina estetica, functionalitatea si responsabilitatea ecologica. Aceasta evolutie reflecta o intelegere profunda a rolului pe care cladirile publice il joaca in viata comunitatilor si in promovarea unui viitor sustenabil.
- Ce obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Planurile si obiectivele de dezvoltare pe termen scurt includ finalizarea proiectelor curente, ceea ce presupune o atentie meticuloasa la detalii si asigurarea ca toate aspectele proiectelor sunt completate conform celor mai inalte standarde de calitate. Extinderea portofoliului de servicii este, de asemenea, esentiala, implicand cercetarea pietei pentru identificarea nevoilor clientilor si dezvoltarea de noi oferte care sa raspunda acestor cerinte dinamic schimbatoare. Pe termen mediu, consolidarea prezentei pe pietele internationale necesita o strategie de marketing bine pusa la punct si adaptarea serviciilor la cerintele culturale si economice specifice fiecarei regiuni. Dezvoltarea parteneriatelor strategice implica identificarea si colaborarea cu entitati care impartasesc viziunea VEGO, creand sinergii care sa accelereze cresterea reciproca si sa aduca inovatii pe piata. Pe termen lung, aspiratia de a deveni lideri in inovatia tehnologica aplicata in domeniul constructiilor presupune investitii continue in cercetare si dezvoltare, precum si adoptarea celor mai noi tehnologii si materiale sustenabile. Contributia la modelarea viitorului urbanismului sustenabil implica o abordare holistica, care sa integreze solutii de design inteligent, eficienta energetica si respect pentru mediul inconjurator in toate proiectele.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
concelex
Acvatot 2019
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
konsent
leviatan
noark
quadratum
CDS
Ubitech
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander