Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Global Vision lanseaza platforma proprie de investitii si vizeaza noi sectoare
Global Vision lanseaza platforma proprie de investitii si vizeaza noi sectoare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 22 Iul 2024 11:51
Global Vision, un nume de referinta din piata imobiliara din Romania, cu peste 20 de ani de expertiza in constructii, dezvoltare si administrarea proprietatilor, anunta planurile de viitor dupa tranzactia de amploare cu WDP Romania, un investitor renumit pe piata imobiliara din Europa.
“Ne aflam la o etapa importanta in evolutia Global Vision, care demonstreaza succesul pe care am reusit sa il obtinem in toate proiectele noastre. In cei 20 de ani de activitate, am dezvoltat peste 500.000 mp de spatii industriale si logistice de top, care au devenit locul de desfasurare a afacerilor pentru companii importante din intreaga lume. Suntem mandri sa anuntam aceasta tranzactie cu WDP, cu care consider ca impartasim aceleasi valori: spirit antreprenorial, pasiune, integritate, agilitate, flexibilitate, incredere si responsabilitate pentru un viitor sustenabil al generatiilor urmatoare.
 
 
Uitandu-ne spre viitor, ramanem dedicati dezvoltarii infrastructurii logistice si industriale din Romania si diversificarii domeniilor noastre de expertiza in alte segmente de piata imobiliara, dar si in alte industrii precum energie sau tehnologie. In acest sens, Global Vision va crea o noua divizie in cadrul grupului, dedicata investitiilor si dezvoltarii proiectelor de energie verde. Aceasta initiativa urmareste sa furnizeze clientilor de spatii imobiliare energie verde, consolidand astfel angajamentul grupului fata de sustenabilitate.
In plus, grupul urmeaza sa dezvolte si sa lanseze propria platforma de investitii imobiliare deschisa altor investitori. Aceasta platforma va finanta achizitii si dezvoltari de proiecte inovatoare si sustenabile identificate in piete cu potential ridicat din Romania si nu numai, facilitand astfel cresterea si extinderea la nivel international,” a spus Sorin Preda, CEO si Fondator Global Vision.
 
 
***
Joint venture-ul dintre Global Vision si Globalworth a finalizat vanzarea catre WDP Romania a 136.374 mp de suprafata inchiriabila si a unui teren in Constanta cu un potential de dezvoltare de 300.000 mp GLA. Aceasta tranzactie vizeaza proprietati in Bucuresti, Constanta si Targu Mures, cu o valoare totala aproximativa de 110 milioane de euro. Activele in discutie constau in patru cladiri industriale si logistice de clasa A, inchiriate de catre companii de renume din Romania si intreaga lume.
Proiectul din Bucuresti are o suprafata inchiriabila de 76.994 mp si este situat in Chitila. In Constanta, WDP Romania a achizitionat doua proprietati cu o suprafata totala de 41.117 mp, impreuna cu un teren pentru dezvoltare cu un potential total de peste 300.000 mp GLA, in apropierea celui mai mare port de la Marea Neagra. Aceste active sunt direct adiacente zonei portuare principale si dispun de o viitoare conectivitate feroviara.
 
 
Exista deja autorizatia de construire pentru o a treia proprietate, negocierile comerciale fiind in curs. In Targu Mures, tranzactia consta intr-un important centru logistic regional de 18.263 mp, situat in inima Transilvaniei, care beneficiaza de conexiune la reteaua de autostrazi in expansiune din Romania.
Fondata in urma cu 20 de ani de Sorin Preda, Global Vision este o afacere de familie de prima generatie care este asociata cu excelenta in sectorul imobiliar din Romania. Cu peste 1,8 milioane de metri patrati dezvoltati si 800.000 de metri patrati administrati in cadrul diviziei sale de administrare a activelor si proprietatilor, Global Vision este un reper in domeniul constructiilor, dezvoltarii si gestionarii activelor in Romania si Europa Centrala si de Est. In ultimul an, Global Vision a livrat peste 100.000 de metri patrati de birouri, spatii industriale si logistice, in Bucuresti si in intreaga tara, in locatii strategice, bine conectate rutier si feroviar, precum si aerian si maritim.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
CDS
konsent
SSAB
BogArt
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
noark
strabag nivel 1
Ubitech
viarom
ness project
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Acvatot 2019
Arduro
theda mar
rigips
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander