Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SYNERGY Construct va executa primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Craiova
SYNERGY Construct va executa primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Craiova
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2024 13:52
Asocierea formata din companiile Synergy Construct si Dramirom Trade, alaturi de subcontractantii Elipsoid si Iulius Energy, va executa primele lucrari din cadrul proiectului major de constructie a Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Craiova. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) a semnat cu reprezentantul asocierii castigatoare, Esen Yilmaz, administratorul Synergy Construct, contractul de lucrari pentru Pachetul 1, atribuit la valoarea de 44,55 milioane de lei (fara TVA). Sunt prevazute lucrari de deviere/ desfiintare a retelor existente pe amplasament (LEA 0,4 KV), de demolare a cladirii existente, imprejmuirea terenului, organizarea de santier, excavatiile generale, imbunatatirea terenului si protectia taluzurilor, precum si forajele necesare asigurarii alimentarii cu apa.
Durata estimata pentru executia lucrarilor este de 4 luni, iar perioada de garantie a lucrarilor este de 12 luni, in care primele 8 luni vor implica lucrari de mentenanta, pana la atribuirea contractului de executie a lucrarilor principale.
 
 
Prezent la evenimentul de semnare a contractului pentru Pachetul 1 de lucrari, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat: "Pe 28 februarie, aici, in aceasta sala (n.r. la Palatul Victoria), am semnat contractele pentru spitalele regionale de la Iasi si Cluj, iar astazi (n.r. 21 martie 2024) semnam contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgenta, de la Craiova. Spitalul regional de la Craiova va deservi intreaga regiune de sud-vest a Romaniei si va oferi servicii de asistenta medicala de inalta complexitate, utilizand tehnologii de ultima generatie pentru diagnostic si tratament. Spitalul regional va putea trata peste 800 de persoane pe zi".
Premierul le-a transmis si constructorilor care vor implementa proiectele sa inteleaga importanta acestor investitii si sa respecte termenele asumate prin contracte. "Sper ca si constructorii sa inteleaga ca asteptarea romanilor a ajuns la limita puterilor si ca este necesar ca termenele de executie sa fie respectate intocmai", a declarat Marcel Ciolacu.
Cu acelasi prilej, Adrian Caciu, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a precizat ca pentru investitiile in sanatate sunt disponibile 7 miliarde euro, "atat bani din PNRR, din programul de sanatate, fonduri europene, dar si noul program pe care urmeaza sa-l aprobam saptamanile viitoare, legat de infrastructura spitaliceasca la nivel de orase, municipii si judete, in valoare de 2,6 miliarde euro. Deci bani sau surse de finantare avem, contractele incep sa fie semnate, inclusiv contractele de executie. Ne trebuie foarte multa seriozitate in executia efectiva si realizarea acestor investitii de care cetatenii Romaniei au mare nevoie".
 
 
Licitatia pentru Pachetul 1 de lucrari reprezinta prima faza a proiectului de dezvoltare a SRU Craiova, care va avea peste 800 de paturi si o valoare de investitie de aproape 750 de milioane de euro (inclusiv TVA). Cladirea principala a spitalului (2S+P+5E) va include toate departamentele spitalului principal. Intreaga unitate va avea o amprenta la sol de 34.110 mp si impreuna cu restul constructiilor auxiliare, o suprafata desfasurata totala de 212.318,63 mp. In afara de UPU si spatii de asistenta medicala, spitalul va avea aproape 5.000 mp pentru spatii de invatamant.
Lucrarile de constructii vor incepe in perioada imediat urmatoare, termenul de finalizare fiind prevazut in 2028.
Proiectarea este asigurata de companiile NKY Mimarlik Mühendislik Insaat ve Ticaret Limited Sirketi si Popaescu & Co.
Serviciile de supraveghere a lucrarilor la SRU Craiova vor fi asigurate de asocierea Venturo Investment - Koltek Musavirlik - Darcom Energy, contractul avand valoarea de 26,8 milioane de lei (fara TVA).
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark
leviatan
ness project
rigips
quadratum
EDIT-Structural
concelex
siniat
MAKITA
BogArt
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
theda mar
konsent
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander