Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BERD: Finantare de 90 milioane euro pentru o fabrica de panificatie, in Bucuresti
BERD: Finantare de 90 milioane euro pentru o fabrica de panificatie, in Bucuresti
Info-Santiere Publicat de AG&F 30 Oct 2023 12:33
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 90 de milioane de euro grupului suedez Lantmannen, pentru constructia unei noi fabrici de produse de panificatie in Bucuresti. Lantmannen Group este o cooperativa agricola si lider in Europa de Nord in agricultura, masini, bioenergie si produse alimentare. Este detinut de 18.000 de fermieri suedezi, are aproximativ 10.000 de angajati si are operatiuni in peste 20 de tari.
Grupul detine Lantmannen Unibake, o companie de panificatie care opereaza peste 30 de brutarii la nivel global. Filiala sa din Romania, Lantmannen Unibake Romania, este producator consacrat de produse de panificatie congelate in tara.
Investitia BERD va fi utilizata pentru finantarea constructiei noii fabrici de panificatie de ultima generatie a Lantmannen Unibake Romania, in Bucuresti, care va servi ca un hub central de productie pentru aprovizionarea tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est. Odata finalizata, instalatia va fi una dintre cele mai mari operatiuni de panificatie din cadrul Lantmannen Unibake. Acesta va debloca potentialul de export al produselor de panificatie din Romania, unul dintre cei mai mari exportatori de grau din Europa, si va sprijini modernizarea sectorului de panificatie din tara.
Pentru a sprijini competente si formare imbunatatita, precum si accesul la oportunitati de angajare, Lantmannen va implementa, de asemenea, un program de formare profesionala pentru tineri, barbati si femei, care sa permita invatarea la locul de munca in productia de alimente.
BERD este unul dintre principalii investitori institutionali din Romania. Pana in prezent, institutia financiara a investit 10,5 miliarde euro prin 515 proiecte in tara noastra, concentrandu-se pe finantarea infrastructurii, pe stimularea productivitatii sectorului privat si pe dezvoltarea in continuare a sectorului financiar si a pietelor de capital. In 2022, mai mult de 61% din investitiile BERD in Romania au fost in economia verde.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
CDS
ness project
viarom
konsent
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
noark
siniat
concelex
Arduro
SIGM
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
quadratum
SSAB
BogArt
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander