Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Info-Santiere - BuildGreen: Cladirile London si Oslo din Sema Parc, certificate BREEAM Excellent
BuildGreen: Cladirile London si Oslo din Sema Parc, certificate BREEAM Excellent
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2020 14:43
River Development, companie cu capital romanesc si dezvoltatorul proiectului Sema Parc, anunta obtinerea certificarii BREEAM Excellent pentru faza de design, pentru doua noi cladiri de birouri de clasa A London si Oslo, aflate in faza avansata de construire. Procesul de certificare a fost coordonat de BuildGreen, lider al pietei de consultanta in domeniul design-ului, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile din Europa Centrala si de Est.
Cele doua cladiri de birouri de clasa A - London si Oslo - fac parte din proiectul cu functiuni mixte Sema Parc, situat in zona central-vestica a capitalei si au o suprafata totala inchiriabila de 31.524 metri patrati (London - 21.347 metri patrati, Oslo - 10.177 metri patrati). Ambele sunt planificate pentru livrare in trimestrul al treilea al anului viitor.
„In dezvoltarea tuturor proiectelor noastre dam o importanta deosebita conceptului si arhitecturii, dar si nivelului de eficienta si de sustenabilitate pe termen lung. Procesul de certificare BREEAM pentru cladirile London si Oslo s-a desfasurat concomitent cu cele de proiectare si executie. Calificativul ”Excellent” pe care l-am obtinut reflecta foarte bine responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atat fata de viitorii beneficiari, dar mai ales fata de comunitatea locala, pentru ca revitalizam si redam orasului o zona extinsa, complet innoita.”spune Dan Vilau, Project Manager River Development.
BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este prima metodologie de evaluare, clasificare si certificare a dezvoltarii sustenabile la nivel global, pentru cladiri, proiecte de infrastructura sau masterplanning. Metoda de evaluare si certificare se desfasoara pe parcursul mai multor etape din ciclul de viata al mediului construit, de la design si dezvoltare (New Construction), pana la operare (In-Use) si renovare (Refurbishment).
Certificarea BREEAM este o metodologie obiectiva prin care se evalueaza performanta unui activ din punct de vedere economic, social si al sustenabilitatii mediului inconjurator. BREEAM utilizeaza standardele proprii dezvoltate de BRE (Building Research Establishment). Un proiect de dezvoltare certificat BREEAM inseamna un mediu construit mai durabil, ce asigura un ambient mai confortabil si sanatos pentru cei care lucreaza sau locuiesc acolo, ajuta la o mai buna conservare a resurselor naturale si cresc valoarea investitionala a activelor.
„Cladirile London si Olso au facut obiectul unui proces minutios de evaluare si certificare la stadiul de design, obtinand un nivel BREEAM Excellent, cu un punctaj de 81,0%. Dintre cele 7 categorii analizate, aceste cladiri s-au diferentiat cu un nivel superior de performanta la capitolul ”Ecologie si Utilizarea terenului”, ceea ce reflecta de altfel strategia de dezvoltare a intregului proiect Sema Parc” - a declarat Razvan Nica, Managing Director BuildGreen.
River Develoment a livrat in ultimii doi ani peste 38.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A, in cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei cladiri de clasa A - Bruxelles, Paris si Berlin, toate certificate BREEAM, cu un scor ridicat de certificare sau aflate in proces de certificare.
 
COVID-19AUTODESKALLPLANVideoConfAC-iulelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere