Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - CCIR & IULIUS propun o dezvoltare imobiliara de 2,9 miliarde euro, in Capitala (foto)
CCIR & IULIUS propun o dezvoltare imobiliara de 2,9 miliarde euro, in Capitala (foto)
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 01 Iun 2020 18:18
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si compania Iulius au in vedere o investitie de 2,87 miliarde euro in dezvoltarea Centrului Expozitional Romexpo si transformarea acestuia intr-un complex mixt unic, care sa imbine atractii artistice, culturale si sociale cu functiuni de sustinere antreprenoriala. Mega-proiectul va include constructia a circa 20 de cladiri, cu regimuri diferite de inaltime, cu pana la 41 de etaje, urmand a fi dezvoltat in mai multe etape.
Complexul va include cel mai mare business district din Romania, unde vor lucra peste 30.000 de persoane, 12.000 de locuri pentru parcare, facilitati pentru antreprenorii locali, muzee si o sala multifunctionala de evenimente, un nou parc si conexiuni urbane verzi, solutii de fluidizare a traficului, precum si zone de retail si petrecere a timpului.
"Demersurile noastre constante sunt indreptate spre consolidarea si extinderea activitatii Romexpo, care stau la baza acestui amplu demers investitional. Dorim includerea Romexpo in circuitul international si avem convingerea ca functiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atractiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural si economic Bucurestiul. Un proiect de o asemenea importanta necesita cooperarea si implicarea mediului public si privat, dar si sustinerea autoritatilor si comunitatii", a declarat Mihai Daraban, presedintele CCIR.
La randul sau, Iulian Dascalu, presedintele companiei Iulius, a adaugat: "Proiectul propus reprezinta materializarea unei noi viziuni de dezvoltare pentru intreaga tara, care sa ne reprezinte dincolo de granite si sa ne aduca aproape de Europa. Este un demers care depaseste tot ceea ce am realizat pana acum in materie de revitalizare urbana si care suntem convinsi ca va deveni un etalon international. Dezvoltarea aceasta este despre comunitate, simboluri romanesti si potential autohton".
Conceptul proiectului graviteaza in jurul unei componente culturale dominante, urmand a include primul Muzeu de Arta din Romania dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brancusi, iar pavilionul central va fi reconfigurat in Sala multifunctionala „George Enescu”, spatiu pentru evenimente artistice la standarde internationale.
Proiectul integreza pavilioanele expozitionale Romexpo, pe care le reconfigureaza si modernizeaza intr-un Centru de Conferinte si Congrese de anvergura, adaptat nevoilor unei capitale Europene. Pus in valoare de functiunile culturale, sociale si economice dezvoltate in jurul sau, care asigura infrastructura necesara pentru organizarea evenimentelor de amploare, acesta va fi o destinatie europeana in sine.
Un element inedit este si Muzeul de Istorie Monetara, o initiativa in premiera nationala, dar si cel mai mare Oceanariu din tara, un adevarat parc acvatic, care va reprezenta un nou punct de interes turistic.
Ca functiune complementara unui centru expozitional de anvergura va fi realizat si un hotel de 5 stele, in linie cu exigentele unei capitale europene.
Conform estimarilor, constructia proiectului va antrena un efectiv de circa 2.000 de lucratori.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
TotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
CDS
ELECTROGRUP
BogArt
strabag nivel 1
SSAB
VEGO
viarom
Acvatot 2019
DRS
konsent
ness project
quadratum
Arduro
concelex
SIGM
theda mar
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<