Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: Fonduri europene si bugetare pentru investitii, in 2010
CLUJ: Fonduri europene si bugetare pentru investitii, in 2010
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Feb 2010 15:59
Reprezentantii Consiliului Judetean (CL) Cluj au in vedere, in 2010, propunerea spre finantare a douazeci de noi proiecte de investitii, in valoare totala de 181,5 milioane de euro, in timp ce alte 6 obiective (insumand 20 milioane de euro) sunt deja in etapa de evaluare la autoritatile de management pentru obtinerea fondurilor necesare. De asemenea, conform unui document lansat, recent, pe piata, in judet sunt in stadiul de executie opt proiecte finantate din fonduri europene, insumand peste 311 milioane de euro. In cazul in care proiectele depuse vor fi aprobate, bugetul local, in valoare de 464,65 milioane de lei (echivalentul a 112,5 milioane de euro) ar spori considerabil. Pentru anul 2010, bugetul pentru investitii al CL Cluj insumeaza aproximativ 90 milioane de lei (echivalentul a 21,8 milioane de euro), fonduri ce vor fi destinate, in cea mai mare parte, unor lucrari incepute in anii anteriori. De asemenea, suma de 52,8 milioane de lei va fi alocata din fondul de rulment in vederea finantarii constructiei stadionului Ion Moina, alaturi de o suma de 9,7 milioane de lei prevazuta in lista de investitii.
Bani europeni pentru continuarea lucrarilor de infrastructura
Din fonduri europene sunt finantate lucrarile la modernizarea infrastructurii de acces din zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor, care necesita fonduri totale de 14,8 milioane de euro (din care 12,5 milioane de euro prin Programul Operational Regional). Acestea au fost incepute in iulie 2009, constructor fiind desemnat un joint-venture format din societatile MBS Group, Alfa Rom si Nemzetkozi Betonut. Se are in vedere reabilitarea DJ 108C si a DJ 763, pe o lungime de 20,5 km. Termenul de finalizare este stabilit pentru vara anului 2011. In martie vor fi incepute si lucrarile de modernizare a drumului Ciucea - Crasna - Virsolt, in valoare de 21,4 milioane de euro (din care 17,9 milioane de euro din fonduri structurale). Contractul de executie a fost semnat, recent, cu firma Euro Strada. Scopul investitiei este modernizarea unui tronson de drum cu o lungime de 37,7 km, ce traverseaza localitati atat din judetul Cluj, cat si din Salaj, lucrarile urmand a fi definitivate in august 2011. Pentru reabilitarea si modernizarea unui corp al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca (ambulatoriul de hidroterapie) se vor cheltui, in total, 1,47 milioane de euro. Lucrarile, ce au ca termen de finalizare luna februarie 2011, sunt executate de compania Aci SA. Alte obiective aflate in derulare vizeaza extinderea, reabilitarea si modernizarea retelelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare. Cele doua proiecte, in valoare de aproximativ 270 milioane de euro, se afla in diverse stadii de executie. Un alt obiectiv care beneficiaza, deja, de finantare este cel de reabilitare si extindere a unei cladiri sociale din Cluj-Napoca, in valoare de un milion de euro.
In 2010, fonduri de 6,15 milioane de lei vor fi alocate, de la bugetul CL Cluj, pentru infrastructura sistemului medical din municipiul Cluj-Napoca. Conform listei defalcate de investitii, pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta s-au prevazut 1,75 milioane de lei, cate un milion de lei reprezentand alte fonduri pentru extinderea Spitalului Clinic de Urgenta "Octavian Fodor", modernizarea Spitalul Clinic de Boli Infectioase si reabilitarea si supraetajarea a patru corpuri din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare. Sume mai mici vor fi investite in diverse lucrari de reparatii a cladirilor si in dotarea unitatilor sanitare din oras.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
siniat
konsent
ness project
theda mar
rigips
BogArt
quadratum
Ubitech
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
noark
viarom
CDS
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander