Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - DEBUT de lucrari la prima Instalatie de Detritiere de la centrala nucleara Cernavoda
DEBUT de lucrari la prima Instalatie de Detritiere de la centrala nucleara Cernavoda
Info-Santiere Publicat de AG&F 12 Iun 2024 13:44
Compania Nationala Nuclearelectrica SA si Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) anunta inceperea lucrarilor la prima instalatie de indepartare a tritiului din Europa, amplasata la Centrala Nucleara Cernavoda. Aceasta initiativa marcheaza un pas inainte semnificativ in tehnologia nucleara si in protectia mediului, in conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene.
Instalatia de detritiere va elimina tritiul din instalatie, ceea ce va duce la o protectie sporita a mediului, in deplina concordanta cu obiectivele ESG ale Nuclearelectrica si ale Europei. Folosind o tehnologie romaneasca inovatoare, dezvoltata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice – ICSI Rm. Valcea, Instalatia de Detritiere de la Cernavoda (CTRF) va fi a treia din lume si prima din Europa si va oferi Romaniei oportunitatea de a deveni un centru european pentru productia si exportul de tritiu – combustibilul candidat pentru viitoarele reactoare de fuziune.
 
 
Romania are, de asemenea, oportunitatea de a-si dezvolta lantul de aprovizionare si de a deveni un centru de dezvoltare si export de tehnologie si know-how romanesc, folosind industrie si forta de munca locala.
Proiectul CTRF, derulat de ICSI Rm. Valcea, utilizeaza cea mai avansata tehnologie CTRF, incluzand cerintele de securitate nucleara actualizate pentru o instalatie industriala de indepartare a tritiului, asa cum au fost stabilite de Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare din Romania (CNCAN).
"Suntem incantati sa implementam o tehnologie romaneasca inovatoare impreuna cu KHNP, un expert de top in domeniul nuclear, pentru a realiza un proiect sigur si fiabil. Instalatia de Detritiere demonstreaza angajamentul Nuclearelectrica fata de operarea sigura si protectia mediului. Acest proiect subliniaza rolul de lider al Romaniei in industria nucleara si contribuie la securitatea energetica nationala„, a declarat Cosmin Ghita, CEO al Nuclearelectrica.
 
 
"Ceremonia de inaugurare a CTRF este un moment foarte important care semnifica executarea proiectului in mod efectiv. KHNP, in colaborare cu Nuclearelectrica, va finaliza cu succes CTRF. Instalatia va spori protectia mediului, contribuind in acelasi timp la operarea in siguranta a centralei nucleare de la Cernavoda si, de asemenea, la cresterea economica a tarii. Pe viitor, ma astept ca industriile nucleare dintre Romania si Coreea de Sud sa aiba o colaborare mai stransa si mai puternica„, a declarat Jooho Whang, CEO al Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP).
Ceremonia de inaugurare a avut loc pe amplasamentul centralei nucleare de la Cernavoda, unde au participat echipele Nuclearelectrica si KHNP, alaturi de colaboratori de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice – ICSI Rm. Valcea.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
rigips
leviatan
ness project
theda mar
strabag nivel 1
viarom
noark
Acvatot 2019
siniat
BogArt
SIGM
CDS
MAKITA
concelex
quadratum
EDIT-Structural
Ubitech
konsent
Arduro

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander