Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - GUVERNUL a aprobat proiectul de lege privind asigurarea finantarii SRU Craiova
GUVERNUL a aprobat proiectul de lege privind asigurarea finantarii SRU Craiova
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 04 Aug 2022 11:59
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind asigurarea finantarii Spitalului Regional de Urgenta Craiova, urmand ca partea de proiectare sa fie finalizata in a doua partea anului viitor, a anuntat, la Palatul Victoria, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
"Este vorba despre asigurarea finantarii pentru constructia Spitalului Regional Craiova, cel de-al treilea care va intra in proiectare in cursul acestei toamne. Celelalte doua, respectiv Spitalul Regional Iasi si Spitalul Regional Cluj-Napoca, sunt deja in procedura de proiectare, a fost atribuita. Am avut o intalnire cu reprezentantii companiilor care au castigat aceste proiecte. Pana in primavara se vor finaliza proiectele celor doua spitale Iasi si Cluj si speram ca, in cursul anului viitor, in a doua parte, pentru ca este necesara o perioada de circa un an de zile dupa atribuire, sa avem proiectul finalizat si la Craiova si sa se poata trece la etapa de licitatie si de incepere a constructiilor efective la cele trei spitale regionale", a declarat Rafila, intr-o conferinta de presa.
Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede aprobarea contractului de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Craiova dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, semnat la Bucuresti la 6 aprilie 2022 si la Luxemburg la 11 aprilie 2022.
Conform contractului de finantare, imprumutul BEI in valoare de 368 milioane euro reprezinta circa 73% din costul net aferent. Diferenta de circa 140,52 milioane de euro (27%) din costul total net, la care se adauga taxele si impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea romana, din fonduri nerambursabile si de la bugetul de stat.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
rigips
viarom
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere