Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - INVESTITIE de 20 milioane euro pentru amenajarea Gradinii urbane Nufarul Oradea
INVESTITIE de 20 milioane euro pentru amenajarea Gradinii urbane Nufarul Oradea
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 17 Iul 2020 11:19
Viceprimarul Mircea Malan a anuntat ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local se va supune aprobarii proiectul de hotarare privind amenajarea Gradinii urbane Nufarul, o zona verde care se doreste sa fie un punct de atractie atat pentru oradeni, cat si pentru cei care ne viziteaza orasul.
Studiul de fezabilitate privind amenajarea unei gradini botanice urbane a fost finalizat, aceasta urmand sa fie realizata pe o suprafata de peste 7 hectare, in cartierul Nufarul, intre actualul parc Salca si complexul comercial Lotus. In prezent, pe acest amplasament se gaseste un teren degradat, ce urmeaza sa fie preluat de Primaria Oradea.
„Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenada, cu o gradina botanica inchisa, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea in valoare a paraiasului existent care face legatura cu Peta. Pe cele 7,6 hectare se va construi o sera propriu-zisa, in care vor functiona ateliere si laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea - Facultatea de Biologie, se vor amenaja spatii verzi cu vegetatie variata. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legatura intre Peta si Lotus. Accesul la aceasta pasarela se va putea face dinspre malul Petei, dinspre Trade Center si dintr-un turn de observatie care va fi amplasat in mijlocul acestui complex botanic si care va fi realizat pe o structura usoara", a precizat viceprimarul Mircea Malan.
Totodata, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un Orasel al Copiilor.
Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea. Impreuna cu parcul Salca si cu zona sportiva deja amenajata, se va crea o zona verde de 15 ha, cu toate dotarile necesare: zone verzi linistite si diverse, terenuri de sport, sera, orasel pentru copii, piste de alergare, alei si locuri de joaca, lacuri etc.
Urmeaza ca in prima sedinta a Consiliului Local, sa fie aprobati indicatorii tehnico-economici specifici proiectului, dupa care se va trece la organizarea licitatiei pentru serviciile de proiectare. „Pana la sfarsitul anului vom depune documentele pentru finantarea acestuia din fonduri europene, in exercitiul financiar care incepe anul viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKallbimVideoConfAC-iulElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere