IULIUS a avansat cu lucrarile pana la etajul 4 la ansamblul Palas Campus |
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 12 Mar 2021 09:28 |
Lucrarile la Palas Campus din Iasi, cea mai ampla investitie dezvoltata in pandemie, de peste 120 de milioane de euro, realizata de grupul IULIUS, inainteaza rapid. In prezent, se lucreaza la structura celui de-al patrulea etaj din cele sase ale proiectului mixt, care combina spatiile de birouri premium, retailul de servicii si food&beverages cu parc si investitii de utilitate publica. Pentru proiectul in constructie, grupul IULIUS are deja un parteneriat cu Amazon, care va fi o prezenta majoritara in Palas Campus, consolidand la Iasi unul dintre cele mai puternice centre ale sale din Europa.
54.000 mp spatii office premium si 6.000 mp de retail. Atat va livra pe piata Palas Campus, care are termen estimat de finalizare anul 2022. Conceput ca o extindere a Palas Iasi, primul ansamblu mixed-use de regenerare urbana din Romania, inaugurat in 2012, noul proiect va duce la consolidarea polului regional de business din centrul orasului, care va ajunge la 130.000 mp.
„Am lansat lucrarile in iulie 2020, in plina pandemie, si ne bucura faptul ca am reusit sa mentinem ritmul propus. Avem pe santier 400 de oameni care lucreaza concomitent la ceea ce va fi una dintre cele mai mari cladiri de birouri din tara. Confirmam, prin aceasta noua investitie, implicarea noastra pentru a stimula dezvoltarea Iasului, prin crearea de oportunitati economice si de noi locuri de munca. Numele ales, Campus, este sugestiv, pentru ca ne dorim ca acesta sa fie cu precadere locul de munca al tinerilor. Absolventii ar avea astfel sansa sa schimbe campusul universitar cu cel de business, o preocupare fireasca in orice oras care isi doreste sa retina talentele. Palas Iasi s-a impus drept centrul regional de afaceri, fiind sediul a numeroase companii romanesti si internationale. Sunt convins ca Iasul va fi si mai atragator pentru investitori, odata cu finalizarea Palas Campus, care poate fi o oportunitate si pentru dezvoltarea lor in regiune”, a spus Ionut Pavel, Office Buildings Manager Palas Iasi.
Palas Campus este, la fel ca Palas Iasi, un proiect de regenerare urbana, care, prin amplasarea sa, este gandit sa revitalizeze o zona centrala insuficient valorificata - Sf. Andrei. Imobilul va avea o suprafata construita de peste 86.000 mp si va fi dezvoltat pe orizontala, cele sase corpuri, conectate intre ele, avand inaltimi diferite, dar nu mai mult de 6 etaje. In aproximativ opt luni s-a ajuns deja la etajul 4 la nivel de structura. De curand, a inceput si procesul de montare a panourilor de fatada, ceea ce va pune si mai clar in evidenta evolutia constructiei in desfasurare.
Pilon de dezvoltare economica si oportunitati investitionale
Campusul este un proiect mixt integrat, care va include atat spatii de birouri clasa A, ce respecta standardele internationale privind sustenabilitatea, cat si o componenta de retail, care sa contribuie la confortul angajatilor si locuitorilor din proximitate. Proiectul integreaza un nou concept de food market, cu restaurante, cafenele si terase, servicii utile zilnic si o zona dedicata producatorilor si antreprenorilor locali. „Palas Campus va fi un reper pentru piata office autohtona, prin tehnologiile implementate, suprafetele generoase si adaptabile, de pana la 10.000 mp pe un etaj, si prin conceptul de wellbeing. In acelasi timp, va fi un proiect care sa contribuie la calitatea vietii rezidentilor, nu doar prin revitalizarea urbanistica a zonei, ci prin functiunile integrate, la care vor avea acces facil”, a adaugat Ionut Pavel.
Palas Campus va sustine planurile de dezvoltare ale companiilor prezente in Iasi sau care isi doresc sa activeze in orasul universitar, fiind, totodata, un generator de locuri de munca. In perioada constructiei se estimeaza ca vor fi create 1.700 de locuri de munca, iar in perioada de operare, peste 5.000.
Se construieste o artera noua de circulatie
Integrarea urbana a Palas Campus se va face prin lucrari importante de modernizare a infrastructurii rutiere, care presupun construirea unei noi artere de circulatie si largirea altor cinci strazi adiacente, investitie de peste 1,62 milioane de euro.
Campusul va avea o parcare subterana cu doua niveluri, cu o capacitate de 625 de locuri, rezultatul unei investitii de 33,3 milioane de euro, o facilitate accesibila atat angajatilor, cat si locuitorilor din zona.
La fel ca in toate proiectele dezvoltate de IULIUS, natura este prezenta si in Campus, cu spatii verzi de peste 4.500 mp - alei, piatete, spatii de recreere accesibile publicului larg. Nu in ultimul rand, vor fi amenajate piste de ciclism cu o lungime de 650 de metri si spatii pentru biciclete securizate, astfel incat Campusul sa incurajeze mobilitatea cu mijloace alternative de transport. Cu acelasi scop vor fi amenajate vestiare si dusuri, un avantaj pentru cei care aleg sa imbine deplasarea cu sportul.
|