Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - LISTA primelor 138 de crese aprobate pentru constructie; lucrarile incep in 2022
LISTA primelor 138 de crese aprobate pentru constructie; lucrarile incep in 2022
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2021 06:05
Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei anunta aprobarea primelor 138 de crese noi, moderne, la nivel national. Primele contracte cu constructorii vor fi semnate la inceputul anului 2022. Conform ordinului de ministru, in fiecare municipiu din fiecare judet poate fi construita o cresa. Urmeaza sa fie aprobate si alte cereri, astfel se vor putea construi crese si in orasele mai mici si, unde se justifica, si in mediul rural. 
Lista celor 138 de proiecte este disponibila aici!
Potrivit MDLPA, in prezent exista doar 386 de crese in Romania, context in care, in prima faza, a fost aprobata construirea unei crese in fiecare municipiu din tara si a doua cladiri de crese in municipiile care au peste 100.000 de locuitori. 
"In total exista 47 de cereri aprobate, cu documentatia completa depusa. Dintre acestea, sunt patru judete (Covasna, Galati, Satu-Mare si Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere si a adus documentatia necesara. Urmeaza ca, pentru celelalte 91 de finantari aprobate, autoritatile locale sa trimita, in termen de 60 de zile, documentatia necesara pentru a putea fi demarata procedura de constructie a creselor", a subliniat Cseke Attila.
 
 
Ordinul de ministru permite constructia unor crese noi in 102 municipii din toata tara si cele 6 sectoare ale Capitalei, daca autoritatile locale depun, si pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completa in acest sens, incluzand terenul disponibil pentru constructie si justificarea numarului de copii pe baza indicilor de natalitate. "Dezvoltarea retelei de crese trebuie sa fie demarata unitar, in toata tara, de aceea am aprobat una sau doua crese construite pentru fiecare municipiu, in functie de numarul locuitorilor. In urma ordinului emis astazi, poate fi demarata procedura, acolo unde autoritatile locale sunt partenere in acest proiect", a spus ministrul.
Finantarea necesara pentru cele 138 de crese aprobate este asigurata din bugetul MDLPA, alte 110 obiective eficiente energetic urmand a dispune de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta.
Ministrul Creke Attila a evidentiat ca autoritatile locale pot depune in continuare cereri. "Incurajez autoritatile locale sa depuna cereri si sa completeze cererile depuse cu documentatia necesara pentru a putea fi construite cresele necesare in toata tara", a spus ministrul dezvoltarii. 
Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la inceputul anului viitor, primele contracte cu constructorii. Astfel, se va putea incepe constructia primelor crese din Programul national de construire de crese al Ministerului Dezvoltarii.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
theda mar
EDIT-Structural
ness project
rigips
quadratum
MAKITA
siniat
concelex
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander