Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Info-Santiere - MAGURELE: Incepe constructia unui parc stiintific de 70 milioane de euro
MAGURELE: Incepe constructia unui parc stiintific de 70 milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Nov 2017 09:00
Un parc stiintific va fi construit in proximitatea laser-ului de la Magurele (judetul lfov), valoarea investitiei in prima faza a proiectului, ce include dezvoltarea centrului fara echipamente si dotari, urmand a ajunge la circa 70 milioane de euro. Conform datelor autoritatilor, in prezent este in executie studiul de fezabilitate. Lucrarile vor incepe anul viitor, termenul pentru finalizarea investitiei fiind estimat in 2019.
"Doar in prima faza a proiectului, adica inainte sa ajungem la dotari cu echipamente, avem nevoie de circa 70 de milioane de euro si de 5 hectare de teren. In privinta terenului propice ridicarii parcului stiintific, am identificat o unitate militara dezafectata, pe care am solicitat-o Guvernului Romaniei. Speram ca transferul unitatii sa fie realizat in cel mai scurt timp, pentru a demara lucrarile imediat ce avem indicatorii finali ai acestui studiu de fezabilitate, adica anul viitor in februarie-martie. Legat de finantarea proiectului, am deschis deja discutii in acest sens cu partenerii nostri din Uniunea Europeana. Avem banii pentru a asigura co-finantarea. Consiliul Judetean (CJ) Ilfov face rezerve bugetare pentru acest proiect de 5 ani", a declarat Marian Petrache, presedinte CJ Ilfov.
Studiul de fezabilitate este realizat cu sprijinul Asociatiei Internationale a Parcurilor Stiintifice si, conform Asociatiei Magurele Science Park, organismul ce va gestiona implementarea proiectului, demonstreaza necesitatea iminenta a acestei investitii, dar si obligativitatea construirii parcului in imediata vecinatate a proiectului ELI - NP, respectiv in orasul Magurele, recunoscut de Societatea Europeana a Fizicii drept "Loc istoric al fizicii".
Conform conceptului arhitectural al noului parc stiintific, acesta va include noua cladiri, printre care se afla Muzeul Viitorului si mai multe centre tematice, un inclubator de afaceri, un centru de cercetare a materialelor avansate si o parcare supraetajata.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023