Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Info-Santiere - Maramures: 65 milioane euro pentru extindere Terminal Aeroport International
Maramures: 65 milioane euro pentru extindere Terminal Aeroport International
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2020 09:25
Un numar de 11 proiecte de hotarare au fost aprobate in sedinta extraordinara de azi a Consiliului Judetean Maramures, o parte dintre ele cu impact major asupra dezvoltarii infrastructurii judetului si implicit asupra cresterii economice si turistice a Maramuresului. In unanimitate, alesii maramureseni au aprobat masurile privind realizarea obiectivului de investitii ”Varianta de ocolire Baia Mare”, un drum de 31 km, pe traseul Busag - Baia Sprie. Se va asigura, astfel, conectivitatea cu toate drumurile nationale si judetene din zona adiacenta municipiului Baia Mare, fapt care va contribui la dezvoltarea regionala a zonei. Unitatea de implementare a proiectului este Consiliul Judetean Maramures in parteneriat cu Municipiul Baia Mare.
”Azi aprobam acest parteneriat cu Municipiul Baia Mare si realizarea studiului de fezabilitate” - a precizat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel-Ovidiu Bogdan.
Un alt proiect care va contribui la deschiderea judetului Maramures din perspectiva economica si turistica este cel care vizeaza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii ”Extindere si Modernizare Terminal pentru Pasageri la Aeroportul International Maramures”. Din perspectiva costurilor, proiectul inseamna 309.411.547 lei, avand o durata de realizare a lucrarilor de 24 de luni. Aeroportul va avea, dupa extindere, o suprafata de 15.000 mp, o capacitate mult mai mare de trafic aerian, precum si toate utilitatile unui aeroport de top. In acest moment se lucreaza la calculul cost-beneficiul, precum si la studiul de fezabilitate, iar in decembrie proiectul va fi depus spre finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare.
Ca urmare a rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Maramures pe anul 2020, suma de 200.000 lei a fost alocata asistentei sociale, iar alte 200.000 lei au mers la capitolul sanatate. ”In Legea bugetului s-a specificat ca Guvernul sustine 50% din drepturile care revin asistentilor persoanelor cu nevoi speciale, cealalta parte fiind asigurata de primarii. Insa primariile nu au facut alocarea bugetara asa cum stabileste legea si au pus mai multi bani pentru investitii. Am primit asigurari de la Guvern ca, incepand de anul viitor, va fi o reglementare care nu va mai permite asemenea situatii. Nu exclud nici acum varianta ca unele primarii sa nu plateasca acesti bani si de aceea vom urmari acest lucru” - a adaugat presedintele Ionel-Ovidiu Bogdan.
O masura necesara pe perioada pandemiei a fost aprobata prin hotararea de consiliu care prevede reorganizarea si relocarea locurilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare - unul din spitalele-suport Covid. Astfel, acest spital va trata exclusiv pacientii infectati cu Covid-19, iar pacientii cu alte afectiuni din cadrul sau vor fi transferati la Policlinica nr. 2 - Baia Mare
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMALLPLANCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere