Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - MARAMURES: Contracte de finantare de 30 milioane euro pentru invatamant
MARAMURES: Contracte de finantare de 30 milioane euro pentru invatamant
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 07 Sep 2023 11:47
Consiliul Judetean Maramures a organizat ceremonia oficiala de semnare a doua contracte de finantare nerambursabila prin Programul National de Redresare si Rezilienta, pentru realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest si pentru achizitia a 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor.
Aceste doua proiecte sunt in valoare de peste 30 milioane de euro, bani care vor aduce dezvoltare in infrastructura educationala din Maramures.
Doamna Ministru al Educatiei, Ligia Deca, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, si membri ai Consortiului Regional pentru Invatamant Dual au semnat contractul de finantare pentru realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest.
In cadrul Campusului profesional vor fi create spatii de cazare pentru 300 elevi si studenti in 6 unitati de cazare, o sala de sport, un bazin de inot, doua terenuri de sport exterioare si un parc pe o suprafata de 2 ha. De asemenea, vor fi oferite burse de studiu, iar elevii si studentii maramureseni care vor opta pentru un invatamant profesional modern, vor avea acces la infrastructura educationala la standarde de ultima ora, urmand cursuri pe o ruta completa in sistem dual, de la scoala profesionala, liceu si pana la facultate, alaturi de parteneri economici.
Campusul va fi realizat pe o suprafata totala de 34.803 mp si va fi finalizat in septembrie 2025.
Valoarea totala a proiectului este de 25 milioane euro, din care 21 milioane de euro vor fi din fonduri europene, iar restul vor fi asigurati din bugetul Judetului Maramures.
”Semnarea contractului de finantare pentru realizarea Campusului profesional reprezinta un moment foarte important, in care punem bazele dezvoltarii copiilor nostri care, mai tarziu, vor forma comunitatea noastra si o vor dezvolta. (…) Acest proiect este un nou concept despre cum trebuie sa arate invatamantul tehnic, care nu trebuie sa se rezume la scoala profesionala. Pornim de la scoala profesionala, insa cei care vor studia aici, in Campusul profesional pentru invatamant dual din Maramures, vor putea urma si cursuri liceale si vor putea urma si facultatea. Astfel, orice elev incepe scoala aici ramane cu cel putin o meserie, iar acest lucru este cu adevarat important”, a declarat Ionel Bogdan, Presedintele administratiei judetene, in cadrul ceremoniei.
Campusul nou creat va fi pus la dispozitia Consortiului Regional pentru Invatamant Dual din care fac parte: Consiliul Judetean Maramures, Aramis Invest, Eaton Electro Productie si Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest “Vasile Goldis”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Baritiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie si Scoala “Lucian Blaga” din Farcasa.
 
”Avem nevoie de aceste campusuri pentru ca zonele superbe din tara noastra, cu un potential enorm sa-si recastige tinerii care altfel isi cauta drum in alta parte. De altfel, acest campus da un orizont copiilor care aleg sa invete o meserie inca de timpuriu si pot merge si in zona universitara in acelasi timp”, a transmis azi Ministrul Educatiei, Ligia Deca.
In final, atat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, cat si Ministrul Educatiei, Ligia Deca, au transmis multumiri tuturor celor implicati in acest proiect vital pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din Maramures si in pregatirea tinerelor generatii care reprezinta viitorul comunitatilor de astazi.
Tot azi a fost semnat si contractul de finantare privind achizitia a 31 de microbuze electrice, care vor fi date in folosinta scolilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitatile de invatamant. De asemenea, la finalul acestei saptamani va fi depusa inca o cerere de finantare prin AFM, pentru achizitionarea a inca 20 de microbuze pentru transportul scolar al elevilor maramureseni.
 
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS
grundfos
viarom
strabag nivel 1
rigips
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu