Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MARISTAR COM castiga licitatia de lucrari si va reabilita podul peste Bratul Borcea
MARISTAR COM castiga licitatia de lucrari si va reabilita podul peste Bratul Borcea
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2021 08:10
Maristar a semnat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) contractul pentru „Realizarea lucrarilor de Reabilitare a Podului peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”, in valoare de 67.753.035 Lei fara TVA.
Reabilitarea podului peste bratul Borcea va fi finantata din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru perioada de executie a lucrarilor si de 60 de luni pentru perioada de garantie.
“Investitiile in infrastructura se intensifica si vor contribui la cresterea sigurantei si fluidizarii traficului pe drumurile publice. Podul de la Cernavoda si cel peste bratul Borcea sunt puncte strategice pe autostrada A2, iar modernizarea lor va aduce calea de rulare la un nivel european. Vom continua sa ne extindem pe segmentul de infrastructura, avand experienta tehnica pentru a derula proiecte complexe cum sunt cele de reabilitare si constructie de poduri”, a declarat George Vlasie, directorul general Maristar.
In cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrari de reparatii si reabilitare (inlocuirea hidroizolatiei si a caii pe partea carosabila si trotuare, inlocuirea parapetului pietonal si directional, inlocuirea rosturilor de dilatatie, lucrari de reparatii cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces si la pile, lucrari de refacere a protectiei anticorozive la structura metalica, atat pe podul principal, cat si pe viaductele de acces, Consolidari structurale cu benzi din fibre de carbon grinzi precomprimate, Consolidari structurale cu laminate CFRP grinzi precomprimate) care vor permite aducerea podului la o stare tehnica in conformitate cu cerintele de calitate prevazute in legea 10/1995 privind rezistenta si stabilitatea la actiuni statice si dinamice, siguranta in exploatare si protectia mediului.
Pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrari la infrastructura, fara a fi nevoie de restrictii de circulatie, urmand ca lucrarile la calea de rulare sa inceapa in luna octombrie 2021.
Podul peste bratul Borcea, cu o lungime de 970 m (pod principal si viaducte de acces), este un pod combinat de cale ferata si sosea, de tip constructiv (grinzi cu zabrele si viaducte de acces), care traverseaza fluviul Dunarea si, impreuna cu podul similar de la Cernavoda, conecteaza orasele Fetesti si Cernavoda din Romania, intre regiunile Dobrogea si Muntenia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
BogArt
leviatan
quadratum
EDIT-Structural
Arduro
rigips
ERBASU CONSTRUCT
konsent
concelex
MAKITA
Ubitech
CDS
siniat
ness project
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
SIGM
theda mar
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander