Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Ministerul Economiei incepe lucrarile de reabilitare a sediului de pe Calea Victoriei
Ministerul Economiei incepe lucrarile de reabilitare a sediului de pe Calea Victoriei
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2023 10:54
Ministerul Economiei a anuntat ca va incepe lucrarile de reabilitare a cladirii de pe Caea Victoriei in care isi desfasoara activitatea institutia. Imobilul este clasificat ca monument istoric.
„Jumatate din cladirea care gazduieste Ministerul Economiei a fost zeci de ani abandonata. In ciuda nenumaratelor institutii care si-au desfasurat activitatea in sediul de pe calea Victoriei, nimeni nu a demarat procedurile pentru ca aceasta cladire istorica sa fie salvata. Cand am ajuns ministru al economiei am cerut ca documentele pentru lucrarile de consolidare, reabilitare si modernizare ale imobilului sa fie imediat intocmite. Aproximativ 200 de milioane de lei vor fi investite pentru renovarea arhitecturala, consolidarea structurii de rezistenta, bransarea la utilitati, reabilitarea termica si modernizarea instalatiilor electrice si sanitare. Documentatia a fost predata Companiei Nationale de Investitii care va finanta investitia”, a declarat ministrul Economiei Florin Spataru.
In prezent, doua ministere, respectiv Ministerul Economiei si Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, isi desfasoara activitatea pe Calea Victoriei intr-o cladire de patrimoniu, segmentata in sapte corpuri, care se intinde pe o suprafata de peste 6600 de mp.
Proiectul de reabilitare vizeaza aproximativ 14.000 de mp, respectiv 12.885 de mp de arie desfasurata, Corp C1 Tronson 1,2 si 3 si Corp 4 si reabilitarea a 1034 de mp de teren care include parcare, trotuare si spatii verzi. Obiectivele proiectului sunt conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural local, cu respectarea principiului dezvoltarii durabile si protectiei mediului, prin activitati de conservare si mentinere a stilului architectonic conform.
Inca din anii ′90 expertizele efectuate au stabilit necesitatea realizarii unor lucrari de consolidare a sediului Ministerului Economiei, cladire denumita initial Palatul Monopolurilor de Stat. Parte a edificiului, insa, aflat in stare avansata de degradare, nu a fost modernizata, nici macar igienizata, din anul 2005, desi reprezinta un reper cultural important pentru Bucuresti.
Imobilul cu o valoare arhitecturala si urbanistica unica a fost realizat in perioada 1934 - 1940 de arhitectul Duiliu Marcu, o personalitate care si-a pus amprenta pe constructii impresionante din Capitala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
SIGM
Ubitech
strabag nivel 1
Arduro
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA
quadratum
ness project
concelex
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
CDS
leviatan
rigips
konsent
viarom
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander