Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - MLPDA (CNI): 97 milioane lei finantare pentru constructie cladire publica in Iasi
MLPDA (CNI): 97 milioane lei finantare pentru constructie cladire publica in Iasi
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2021 10:53
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui sediu nou pentru Parchetele de pe langa Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel din Iasi, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 94,3 milioane lei.
Investitia se incadreaza in Strategia de Dezvoltare a Justitiei si reprezinta un obiectiv foarte important pentru activitatea magistratilor din Iasi care, in prezent, isi desfasoara activitatea intr-un spatiu subdimensionat. Mai mult, in acest moment sunt depozitate o parte dintre documentele juridice intr-un spatiu inchiriat de la Consiliului Judetean Iasi, ceea ce presupune costuri in plus si ingreunarea activitatii angajatilor, a afirmat Cseke Attila, ministrul dezvoltarii.
Noua cladire va fi construita pe un teren de 6.125 mp, pus la dispozitie de Consiliul Judetean Iasi. Imobilul este prevazut cu subsol, parter si 3 etaje si va gazdui, printre altele, si spatii necesare pentru magistratii procurori, personalul auxiliar, personalul conex, functionarii publici, personalul contractual, activitatea de grefa si arhiva, precum si spatii dedicate relationarii cu institutiile partenere.
Implementarea Noului Cod Penal si a Noului Cod de procedura penala, in scopul dezvoltarii si adaptarii infrastructurii judiciare, presupune amenajarea unor spatii noi, a adaugat ministrul. Asadar, acest fapt a fost un motiv in plus pentru aprobarea finantarii noului sediu pentru parchetele din Iasi. Astfel, vor fi asigurate camere de ancheta, camere de recunoastere din grup, camere pentru corpuri delicte, documentare (centru de presa), birou pentru specialistii antifrauda, birou de documente clasificate, spatii pentru arhive, spatii pentru servere, sali de sedinte si sali de seminarii.
Inaltimea maxima a constructiei va ajunge la aproximativ 20 m, iar amprenta la sol va fi de circa 1.500 mp. De asemenea, sediul va deservi o parcare cu 38 de locuri.
Cladirea va beneficia de proiectare si executie conform noilor norme de consum de energie, ceea ce va insemna o utilizare intensiva a metodelor alternative de producere a energiei, respectiv grup de cogenerare, panouri solare si panouri fotovoltaice, ceea ce inseamna o amprenta de carbon mult redusa pentru functionarea cladirii.
Finantarea va fi asigurata de Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii (CNI), iar durata de executie a fost estimata la 26 de luni.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASThiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CELCO 2020
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
FRONTALE
CDS
viarom
BALTIC
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023