Nord Conforest liciteaza lucrari de 18 milioane euro, modernizari parcuri in Oradea |
Info-Santiere Publicat de AG&F 09 Aug 2024 10:15 |
Lansata la finalul lunii mai, s-a deschis procedura de licitatie pentru modernizarea a doua mari parcuri, I.C. Bratianu si 1 Decembrie, cu o suprafata totala de 14 ha.
In cadrul procedurii de achizitii, au fost depuse oferte de catre mai multi ofertanti:
Lot 1: Revitalizarea si reactivarea Parcului I.C. Bratianu
1. Constructii Bihor, cu tert sustinator ACI Cluj si cu subcontractantii Adidem Gardener si Mogatech Energy;
2. Asocierea Costa v.o.c. Impex (lider) - Asfamixt, cu subcontractantii Helion Security, Rel-Mont, Gaia Bio Systems;
3. Flodor Transcom, cu subcontractantii Acom Distributie, Expertcom si Mapet Group;
4. Nord Conforest, cu subcontractantii Intercom Energy, Infocomm Systems, Antrepriza de Reparatii si Lucrari ARL Cluj si Ritmoteh;
5. Asocierea Procons Group (lider) - Gavella Com - Constructii Erbasu - Simacek Facility Services Ro), cu subcontractantii Aqua Design, Netenerg Services si Ritmoteh;
6. Asocierea Ro-Verde Landscaping (lider) - Garden Center Grup, cu subcontractantii Cris Garden, General Security si Street Lighting.
Lot 2: Modernizarea Parcului 1 Decembrie
Valoarea estimata totala a achizitiei este de 78,2 milioane lei (fara TVA), defalcata dupa cum Urmeaza:
Lot 1 – „Revitalizarea si reactivarea Parcului I.C Bratianu”: 27,2 milioane lei (fara TVA);
Lot 2 – „Modernizarea Parcului 1 Decembrie”: 50,9 milioane lei (fara TVA).
Revitalizarea si reactivarea Parcului I.C. Bratianu
Parcul I.C. Bratianu, cu o suprafata de 64.083 mp, a fost reabilitat ultima data la inceputul anilor 2000. In prezent, parcul are spatii verzi degradate, mobilier urban invechit si deteriorat, iar sistemul de iluminat nu functioneaza corespunzator.
Se propune amenajarea unor terenuri multifunctionale de sport, realizarea unei piste de pump-track si efectuarea de interventii pentru remedierea deficientelor la terenurile de sport existente. In parc vor fi plantati 298 de arbori din speciile tei, duglas, chiparos de balta si liquidambar, precum si peste 2.500 de exemplare de plante perene, arbusti si graminee.
Totodata, se va amenaja o zona destinata agrementului si jocului pentru copii. Se va construi si o zona de aventura, cu tiroliana, precum si un ansamblu de trasee compuse din obstacole formate din elemente de lemn si cabluri din otel fixate pe arbori. In parc vor exista si trei toalete publice moderne, cu sistem de auto-curatare.
Modernizarea Parcului 1 Decembrie
Modernizarea Parcului 1 Decembrie va viza intreaga suprafata a acestuia, de 7,8 ha. Din totalul acestei suprafete, zona verde amenajata va reprezenta aproape 5 ha. Prin reconfigurarea unor alei secundare, se vor amenaja piatete in zonele din jurul statuii Ostasului Roman, din fata Casei de Cultura a Sindicatelor si din spatele Casei de Cultura, unde se va crea o mini-piateta a monumentului eroilor francezi.
Un alt punct de atractie va fi Aleea personalitatilor, care va fi amenajata de-o parte si de alta a Statuii Ostasului Roman, unde vor fi amplasate busturi similare celui al geografului francez Emmanuel de Martonne. In zona de sud-est a parcului se va regasi un spatiu destinat seniorilor si nu numai, cu zone de fitness si mese de sah.
Structura pietonala uzata va fi inlocuita cu piatra de tip porfir, iar aleile destinate accesului pentru biciclete, role sau trotinete vor fi finisate cu asfalt.
Parcul va fi dotat cu un loc nou de joaca, prevazut cu o fantana din pardoseala, iar un alt punct de atractie va fi amfiteatrul vegetal din tisa, care va putea fi utilizat de elevi si profesori pentru activitati educative in aer liber.
Fantana arteziana existenta va fi transformata in fantana muzicala cu jocuri de lumini.
Modernizarea parcului mai presupune inlocuirea mobilierului urban, introducerea unui sistem nou de irigatie, inlocuirea sistemului de iluminat cu unul nou (corpuri de iluminat cu LED), precum si construirea a trei grupuri sanitare cu auto-spalare.
Fondul vegetal existent va fi completat cu 866 de arbori, iar se propune plantarea a cca. 300 de arbusti ornamentali si amenajarea unei suprafete de 21.450 mp cu amestecuri de plante perene.
|