O singura candidatura declarata acceptabila pentru un proiect NATO de 2,14 mild. lei |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Mar 2022 06:35 |
Asocierea formata din companiile Aduro Impex (lider), Strabag si Bog’Art au depus singura candidatura declarata acceptabila in cadrul licitatiei in valoare de 2,148 miliarde lei lansate in martie 2021 de Ministerul Apararii Nationale (MApN), pentru atribuirea lucrarilor afente primei etape a contractului clasificat ca secret de serviciu pentru realizarea infrastructurii Bazei 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu, din Constanta (Etapa 1).
In etapa de calificare si evaluare a candidaturilor depuse s-au inscris, in total, sapte asocieri si companii, respectiv:
In urma analizarii acestor candidaturi depuse, MApN, prin UM 02523 Bucuresti, a considerat acceptabila doar oferta asocierii Aduro Impex - Bog’Art - Strabag.
Concelex, unul dintre participantii ale caror candidaturi au fost declarate respinse, a formulat o contestatie la CNSC, prin care contesta decizia MApN, dar care a fost respinsa ca nefondata de CNSC.
In cazul in care nu va fi formulata nicio plangere la decizia CNSC, asocierea Aduro Impex - Bog’Art - Strabag va trebui sa depuna oferta de participare la licitatie pana la 25 martie 2022.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii au trebuit sa obtina avize de securitate pentru acces la informatii clasificate de la Directia Contrainformatii si Securitate Militara a MApN sau de la structuri similare din tarile lor si sa detina sisteme informatice si de comunicatii acreditate din perspectiva securitatii informatiilor clasificate, plus programe de prevenire a scurgerii de informatii clasificate avizate de Serviciul Roman de Informatii (SRI).
Totodata, potrivit anuntului de participare, la licitatie s-au putut inscrie doar firme din Romania sau din tari cu care statul roman are semnate acorduri de protectie reciproca a informatiilor clasificate. In plus, ofertantii au trebuit sa demonstreze ca au realizat o cifra de afaceri cel putin egala cu 2,5 miliarde lei (peste 500 de milioane de euro) in ultimii trei ani (2018-2020), dar si ca au dus la bun sfarsit, in ultimii 5 ani, minim unul, maximum doua contracte de lucrari similare de constructii de aerodromuri, piste de decolare/ aterizare, suprafete/ platforme de manevra/ stationare aeronave, a caror valoare cumulata a fost de cel putin 700 de milioane de lei (exclusiv TVA).
Contractul va avea o durata de implementare de aproape 4 ani.
Pretul ofertei va reprezenta jumatate din punctajul acordat la licitatie (50%), urmat de componenta tehnica, din care gradul de adecvare a graficului de realizarea a investitiei si metodologia vor avea 39% din punctaj, iar experienta expertilor-cheie, diferenta de 11%.
|