Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - Proiectul noului spital din sectorul 6, sustinut prin Platforma de Consiliere InvestEU
Proiectul noului spital din sectorul 6, sustinut prin Platforma de Consiliere InvestEU
Info-Santiere Publicat de AG&F 25 Apr 2024 09:57
Spitalul Sectorului 6 beneficiaza de prima finantare, dupa ce primarul Ciprian Ciucu a semnat, in data de 24 aprilie, la Paris, cu Tomas Boček, Viceguvernatorul BDCE pentru Tarile Beneficiare, un grant de 1,8 milioane euro. Fondurile sunt nerambursabile si vor fi folosite pentru asistenta tehnica. Acest proiect beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene, prin Platforma de Consiliere InvestEU.
Finantarea vine dupa aproximativ doi ani. Proiectul spitalului din Sectorul 6, primul spital generalist construit de o autoritate publica, in Bucuresti, in ultimii 34 de ani, a fost analizat si evaluat inca din 2022, de catre expertii BDCE.
 
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: „Spitalul generalist va fi unul complex, cu peste 300 de paturi”
"Dupa o munca titanica, iata ca au venit si primele rezultate. Faptul ca am primit acesti bani ne demonstreaza ca proiectul este unul matur si extrem de important, care a indeplineste toate conditiile. BDCE finanteaza doar proiecte bine intocmite. Din partea bancii, primim expertiza in construirea si managementul spitalelor, experti care sa ne indrume pe tot parcursul implementarii. Spitalul generalist va fi unul complex, cu peste 300 de paturi, zece sectii, opt sali de operatii, sapte sali de nasteri si compartiment de primiri urgente. Va fi construit pe Bd. Timisoara 101 E, intre Militari si Drumul Taberei, aproape de Autostrada A1, de unde vor putea fi preluate rapid si victimele accidentelor rutiere”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
 
 
In a doua etapa, spitalul va primi din partea BDCE o finantare in valoare de 72,9 milioane de euro, la care se vor adauga fonduri europene si bani de la bugetul local si de stat. Costul total este estimat la peste 145 de milioane de euro.
"Structura financiara a acestui proiect este una complexa. Vorbim despre fonduri UE nerambursabile pentru asistenta tehnica si o garantie partiala din partea Comisiei Europene, prin intermediul Programului InvestEU, fonduri proprii ale Sectorului 6 si finantarea oferita de o Institutie Financiara Internationala precum BDCE”, a explicat Mihai Tudorancea, Managing Director TUD Group – compania de consultanta care a sprijinit Primaria Sectorului 6 in tot acest demers, de la dezvoltarea conceptului medical, realizarea studiului de fezabilitate si pana la obtinerea finantarii.
 
 
Spitalul Sectorului 6, in cifre:
  • Cost estimat: 145,8 milioane euro;
  • Suprafata totala: 30.413 mp (din care 15.400 pentru spatii spitalicesti);
  • 307 paturi (257 cu spitalizare continua si 50 cu spitalizare de zi);
  • 8 sali de operatii;
  • 7 sali de nasteri;
  • 75 de cabinete medicale;
  • 10 sectii: Cardiologie, Chirurgie, Medicina interna, Neonatologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrica Ginecologie, Unitate de Terapie Intensiva adulti si Unitate Terapie Intensiva neonatologie.
  • 1 compartiment de primiri urgente de 1.689 mp.
Proiectant general al noului spital, care a actualizat Studiul de Fezabilitate, este compania Vego Concept Engineering, cu manager general de proiect dr. Virgil Profeanu. Proiectanti de specialitate pentru arhitectura sunt Niculae Grama - Birou Individual de Arhitectura si Professional Engineering Solutions, proiectarea instalatiilor a fost realizata de catre Addict Engineering, iar consultanta de specialitate a fost asigurata de TUD Investment si Professional Engineering Solution. Studiul de fezabilitate initial a fost intocmit de Steerforth Consult (fosta Progis Consult).
 
SISECAMALLBIMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
SSAB
MAKITA
Acvatot 2019
concelex
EURO BUILD
Ubitech
rigips
noark
konsent
VEGO
quadratum
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
AED
DRS
SIGM
GEWISS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
BogArt
strabag nivel 1
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<