Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - PUZ pentru constructia Spitalului Metropolitan Bucuresti a fost avizat de CGMB
PUZ pentru constructia Spitalului Metropolitan Bucuresti a fost avizat de CGMB
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2020 12:02
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta de ieri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) necesar constructiei Spitalului Metropolitan Bucuresti. Ansamblul propus va fi ridicat pe Soseaua Pipera nr. 55 si nr. 63-65 din Sectorul 2, in locul fostei autobaze STB, pe un teren de 100.625 mp, si va include, pe langa spitalul metropolitan, centru de excelenta, campus universitar, heliport, locuinte pentru medici, cresa si gradinita.
Complexul va fi format din mai multe corpuri cu regimuri diferite de inaltime (parte inalt, 2S+P+3E+Eth, ST+P+6E, 2S+P+1E+3E+8E+Eth+Heliport), inaltimea maxima admisa fiind de 40 de metri. Spatiile verzi vor fi amenajate pe 21,6% din suprafata totala a terenului. Proiectul mai cuprinde alei si drumuri de incinta, dar si o strada noua, care va face legatura dintre Soseaua Pipera si strada propusa prin PUZ Inel Median (ce uneste laturile de nord si sud ale terenului). Pe aceasta strada va fi circula si tramvaiul, de pe strada Dimitrie Pompeiu, cu bucla de intoarcere.
Printre utilizarile admise prin PUZ se afla: spitalul metropolitan cu circa 1.000 de paturi, sali de curs/ conferinte, birouri, spatii pentru depozitare/ tehnice, lacas de cult, hotel, spatii pentru alimentatie publica, parcari, spatii pietonale libere/ acoperite, spatii verzii, zone de joaca, locuinte de serviciu, gradinita, cresa, heliport, farmacie, laboratoare medicale si mici spatii comerciale.
Constructia Spitalului Metropolitan Bucuresti si a celorlalte cladiri si facilitati adiacente viitoarei cladiri, ajung la un cost total de 4,7 miliarde lei (inclusiv TVA), respectiv la aproape un miliard de euro. Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investitiei au fost aprobati in cadrul sedintei CGMB din 18 decembrie 2019. Potrivit documentului, din valoarea totala a proiectului, lucrarile de constructii si montaj insumeaza 2,42 miliarde lei.
Spitalul va avea o capacitate de 857 de paturi, 93 de posturi de tratament, 113 paturi ATI, 44 de cabinete ambulatoriu, 33 de sali de operatie in blocuri operatorii, 21 de sali pentru mici interventii, 1.139 de locuri pentru parcare in subteran si 206 la nivelul solului, toate acestea urmand a ocupa o suprafata desfasurata de 217.672 mp.
Durata de implementare a proiectului este de 60 de luni. 
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMTotalEnergiesSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
CDS
viarom
quadratum
SSAB
ness project
Acvatot 2019
noark
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
DRS
Ubitech
ELECTROGRUP
BogArt
konsent
concelex
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
SIGM
theda mar
MAKITA
Arduro
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<