RELUARE licitatie de 150 mil. euro, renaturare/navigatie bifurcatie brat Bala-Dunare |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Ian 2025 14:56 |
Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" Galati a reluat procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de proiectare si executie a lucrarilor de restaurare si renaturare a zonei de bifurcatie a bratului Bala pentru asigurarea conditiilor de navigatie si de protectie a mediului pe Dunare. Valoarea estimata a contractului este de 743,8 milioane de lei (150 de milioane de euro), iar durata de implementare a contractului este de 96 de luni, inclusiv cu perioada de garantie.
Proiectul a fost depus pentru finantare prin Programul Operational Transport 2021-2027, iar licitatia este lansata cu clauza suspensiva, semnarea contractului de lucrari fiind conditionata de aprobarea finantarii.
Procedura anterioara, lansata in iunie 2024, a fost anulata automat, deoarece la data-limita de depunere a ofertelor niciunul dintre ofertantii inscrisi nu a criptat oferta financiara sau nu a raspuns la toti factorii de evaluare electronici, dupa caz.
Conform Caietului de sarcini, lucrarile includ restaurarea si renaturarea unui vechi brat de bifurcatie, cu o lungime de 3,4 km, catre bratul Bala, care sa creeze si premise pentru navigatie. De asemenea, este prevazuta ridicarea nivelului pragului de fund existent pe bratul Bala, de la 0 m MNC la 6,5 m NMC, pentru a se genera rezistenta la curgere necesara devierii apelor spre Dunarea Veche. Vor mai fi realizate si lucrari de dragaj in senalul navigabil pe Dunare (2,5 km), intre km 345+500 si km 343, precum si lucrari de siguranta navigatiei pe bratul restaurat/ renaturat.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii trebuie sa faca dovada ca media cifrei de afaceri generale (anuale) pe ultimii 3 ani (2021, 2022, 2023), a fost de cel putin 200 de milioane de lei. De asemenea, companiile interesate vor trebui sa dovedeasca ca au dus la bun sfarsit, receptionate, in ultimii 5 ani, lucrari noi si/sau de modernizare si/sau de reabilitare si/sau de consolidare constructii hidrotehnice pentru cai interioare de transport pe apa si/sau constructii hidrotehnice portuare, iar valoarea cumulata a lucrarilor receptionate la nivelul unuia sau a mai multor contracte a fost de minimum 370 de milioane de lei (fara TVA).
Termenul-limita pentru primirea ofertelor este stabilit la data de 10 martie 2025. Acestea vor fi departajate pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica, de 60%, repartizata astfel: experienta managerului de contract (10%), experienta managerului de proiectare (10%), durata suplimentara a perioadei de garantie a lucrarilor, cu exceptia lucrarilor de dragaj (15%) si planul de management al calitatii lucrarilor executate (25%).
Studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat de asocierea Egis Eau - Egis Romania - CNR Ingenierie.
|