Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Synergy Construct si YDA Insaat incep lucrarile la Spitalul de Arsi din Targu Mures
Synergy Construct si YDA Insaat incep lucrarile la Spitalul de Arsi din Targu Mures
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Ian 2024 14:41
Contractul pentru constructia Centrului de Mari Arsi din Targu Mures a fost semnat, luni, 15 ianuarie 2024, la Ministerul Sanatatii, de catre ministrul Alexandru Rafila si reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai antreprenorului general, reprezentat de asocierea YDA Insaat Sanayi ve Ticaret AS din Turcia si Synergy Construct Bucuresti. Valoarea investitiei este de 322 milioane de lei. Santierul de la Targu Mures urmeaza sa devina operational in cursul acestei luni.
Ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a precizat ca este vorba despre al treilea centru de mari arsi care va fi construit in Romania in anii urmatori, alte doua spitale de profil fiind in constructie in Timisoara si la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.
"Toate aceste trei contracte au fost, practic, blocate si am reusit, impreuna cu echipa de la Ministerul Sanatatii, nu numai sa le deblocam, ci se le transformam intr-o realitate pe care poate sa o constate toata lumea care merge pe cele doua santiere care deja functioneaza. In scurt timp, in cursul acestei luni, cel de-al treilea santier, de la Targu Mures, va deveni operational", a declarat Alexandru Rafila.
 
 
Cladirea Centrului de Arsi de la Targu Mures (S+P+4E+E5 tehnic) va avea o suprafata desfasurata de 24.577 mp, va fi edificata in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures si va include 15 paturi pentru mari arsi, blocul operator cu 25 de sali de operatie, sectia clinica Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) cu 44 de paturi, relocare heliport si spatii conexe, precum statie de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morga, centru de formare, spatii tehnice, spatii administrative si logistice. Investitia mai prevede realizarea unei pasarele pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI), astfel incat unitatea spitaliceasca sa se incadreze in categoria de Spital Regional de nivel de competenta 1A.
Proiectul face parte dintr-un program guvernamental derulat Ministerul Sanatatii prin care vizeaza investitii de aproape 200 de milioane de euro in constructia de centre de tratare a marilor arsi in Bucuresti, Timisoara si Targu Mures.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
quadratum
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
strabag nivel 1
konsent
Acvatot 2019
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
theda mar
EDIT-Structural
CDS
noark
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander