Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Terminalul de 46 milioane euro al Aeroportului Constanta va fi operational din toamna
Terminalul de 46 milioane euro al Aeroportului Constanta va fi operational din toamna
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 18 Iun 2024 13:28
Lucrarile la Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta ar urma sa fie finalizate la sfarsitul lunii iulie, iar valoarea investitiei se ridica la 46 milioane de euro. Noul terminal ar putea fi operational din toamna acestui an, iar capacitatea de operare a aerogarii practic se va dubla, potrivit lui Laurentiu Oprescu, directorul de marketing al aeroportului, pentru Romania Libera.
Antreprenor general este asocierea SSAB-AG - Atelier Unbuilt - Acer Proje Insaat AS. Din asocierea care va implementa proiectul fac parte, ca asociati si terti, companiile Gazinstal Energy, Tesseract Architecture, Popp & Asociatii, SSAB International Electric, Electroproiect, Aca Zoork Project, Magus Protect Technologies, Kazinst Grup, KONE Ascensorul, Quattro Engineering Solutions, ABC Best Painting si AVI Compact.
"Demolarea, reabilitarea au inceput undeva in septembrie anul trecut, cand a fost demolat o parte din terminal si in acest moment suntem undeva la 75% cu lucrarile noului terminal, inclusiv cu zona de parcare. Noul terminal va avea o capacitate mai mare. (…) Vor fi spatii comerciale, restaurante, in jur de 460 de locuri de parcare", a declarat Laurentiu Oprescu.
Studiul de fezabilitate al proiectului a fost intocmit de asocierea Popaescu & Co SRL si NKY Mimarlik Muhendislik Insaat ve Ticaret, iar studiul de prefezabilitate a fost realizat in anul 2018 de catre Consitrans, in colaborare cu Popaescu& Co.
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
quadratum
siniat
CONCEPT STRUCTURE
konsent
Ubitech
BogArt
CDS
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
EDIT-Structural
rigips
Arduro
viarom
MAKITA
noark
ness project
SSAB
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander