Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TITAN Power incepe faza de autorizare a lucrarilor de constructie CET Titan Bucuresti
TITAN Power incepe faza de autorizare a lucrarilor de constructie CET Titan Bucuresti
Info-Santiere Publicat de AG&F 06 Dec 2023 11:39
Centrala de cogenerare CET Titan intra in linie dreapta. Titan Power SA este firma responsabila pentru implementarea proiectului "Centralei electrice de termoficare in cogenerare de inalta eficienta” pe terenul CET Titan Bucuresti, avand o capacitate instalata de pana la 50 de MWe.
Aceasta centrala va fi echipata cu cinci grupuri motor-generator, care vor utiliza atat gaz metan, cat si amestecuri cu hidrogen, oferind astfel cea mai moderna si automatizata solutie pentru sistemul de termoficare din Capitala.
Pentru proiectul „Centralei electrice de termoficare in cogenerare de inalta eficienta” au fost deja parcurse etapele: Studiu de Fezabilitate, Studiul de Racordare la RED, obtinerea tuturor avizelor conform Certificatului de Urbanism (CU), inclusiv Acordul Tehnic de Racordare (ATR) pentru conectarea la retea.
Titan Power a demarat acum faza de autorizare a lucrarilor de demolare si constructie in vederea pregatirii pentru achizitionarea lucrarilor la Centrala Electrica de Termoficare – CET Titan Bucuresti.
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei: „Este prima investitie majora din ultimii 15 ani pentru producerea agentului termic in Bucuresti. Anul viitor se implinesc 10 ani de cat fostul CET din Titan a fost taiat la fier vechi. Acum venim cu un proiect modern, la cele mai noi standarde, care va furniza caldura si apa calda pentru cartierele Titan si Pantelimon, dar si energie electrica. Asta inseamna imbunatatirea serviciului public de termoficare pentru Capitala.
Inca de la inceputul mandatului meu de ministru, am dinamizat investitiile care tin de Ministerul Energiei, inclusiv pentru Bucuresti. Prin ceea ce facem la Titan Power si la Elcen, companii din portofoliul Ministerului Energiei, prioritizam confortul bucurestenilor, la nivelul unei Capitale europene din 2023. Nu este insa suficient, iar efectele se vor simti mai ales atunci cand Primaria Generala va reabilita cu adevarat sistemul de conducte prin care agentul termic ajunge efectiv in casele bucurestenilor. Inca avem pierderi imense in sistem, peste 1500 de tone de apa fierbinte in fiecare ora, ceea ce inseamna costuri mari la intretinere pentru cetatenii Capitalei. Din pacate, doar 2km de retea au fost reabilitati pe fonduri europene in ultimii trei ani de zile — o mare dezamagire.
Lucram si la alte proiecte la Ministerul Energiei si ELCEN, inclusiv folosirea energiei geotermale pentru sistemul de termoficare al Bucurestiului. Daca Oradea a reusit sa faca asta, trebuie sa reusim si noi, cu toate resursele aflate la dispozitie.”
Imediat dupa obtinerea ultimelor documente necesare (Autorizatie de Desfiintare / Autorizatie de Construire), care vor fi finalizate in anul 2024, se va trece la etapa de achizitie a lucrarilor, procurarea echipamentelor, edificare, ulterior, la calificarea si obtinerea Procesului-Verbal de Finalizare (PIF) a centralei. Aceste ultime etape sunt planificate pentru sfarsitul anului 2026.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
BogArt
Arduro
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
konsent
SSAB
Ubitech
viarom
CDS
SIGM
noark
siniat
ness project
concelex
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander