UBITECH Constructii continua cu lucrari la peretii mulati si excavatia la SRU Cluj |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Aug 2024 16:14 |
Lucrarile care pregatesc terenul pentru constructia noului Spital Regional de Urgenta (SRU) Cluj continua in ritm sustinut (video). La jumatatea lunii august 2024, lucrarile de epuisment, care implica un amplu proces de eliminare si drenare a apelor din sol, au fost deja finalizate, excavatia generala si lucrarile la peretii mulati continua, iar de curand a fost demarata executia peretelui de sprijin din piloti forati, a transmis antreprenorul general al Pachetului 1 de lucrari, compania Ubitech Constructii. "Pe masura ce lucrarile avanseaza, ne angajam sa mentinem acelasi ritm si sa ne pregatim pentru etapele urmatoare care ne vor aduce tot mai aproape de finalizarea acestui proiect", au precizat reprezentantii constructorului.
Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Electroplus, Emgaz Construct si Terratest Geotehnic SA. Valoarea contractului de lucrari pentru Pachetul 1 este de 52,27 milioane de lei (fara TVA).
In paralel, se afla in desfasurare si licitatia pentru atribuirea contractului pentru constructia efectiva a SRU Cluj - Pachetul 2. Valoarea lucrarilor este de 2,01 miliarde lei (circa 403 milioane de euro), fara TVA, iar durata de implementare a acestuia este prevazuta la 40 de luni. Finantarea este asigurata prin Programul Sanatate 2021-2027. Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la 2 septembrie 2024.
Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata. La finalizare, SRU Cluj va avea o suprafata construita totala de 184.013 mp, din care 176.638 cladirea principala, structurata pe 8 niveluri (S+P+5E+E6-tehnic) si heliport, cu 850 de paturi. Suprafata terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 3,35 miliarde lei, iar finantarea va fi asigurata, in principal, de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cu doua miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contributie nationala si 350 de milioane lei fonduri europene), precum si printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
|