Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Ubitech Constructii si Venturo pregatesc terenul pentru constructia SRU Cluj
Ubitech Constructii si Venturo pregatesc terenul pentru constructia SRU Cluj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2024 10:28
Primarul comunei Floresti, Bogdan Pivariu, a anuntat ca incepe constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Cluj, dupa ce administratia a predat amplasamentul catre constructor si echipa de supervizare pentru demararea lucrarilor. In prima etapa a proiectului, antreprenorul general, Ubitech Constructii, va realiza lucrari de organizare de santier, excavare grosiera a pamantului (aproximativ 180.000 mc), devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor temporare de acces, construirea unei incinte etanse de pereti mulati, ziduri de sprijin din piloti forati, precum si lucrari pregatitoare pentru extinderea organizarii de santier in etapa a doua a proiectului, care urmeaza sa fie scoasa la licitatie, pentru constructia propriu-zisa a spitalului.
"Incep lucrarile la construirea SRU Cluj. Astazi (n.r. ieri, 18 aprilie) a fost predat amplasamentul catre constructor pentru inceperea lucrarilor. Acesta va lucra in special pe timp de noapte, pentru eficientizarea operatiunilor si reducerea disconfortului in trafic. (…) Durata de executie a acestor etape este de 8 luni, incepand chiar de azi", a transmis Bogdan Pivariu.
La finalul anului trecut, compania Ubitech Constructii a fost desemnata antreprenor general al primului pachet de lucrari aferente dezvoltarii SRU Cluj. Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Electroplus, Emgaz Construct si Terratest Geotehnic SA. Valoarea contractului este de 52,27 milioane de lei (fara TVA).
 
 
Supervizarea lucrarilor este asigurata de asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik - Darcom Energy Solutions, pe intreaga perioada de dezvoltare a SRU Cluj (Pachetele 1 si 2) valoarea contractului de consultanta fiind de 25,25 milioane de lei (fara TVA).
Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si Municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata. Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
 
 
La finalizare, SRU Cluj va avea o suprafata construita totala de 184.013 mp, din care 176.638 cladirea principala, structurata pe 8 niveluri (S+P+5E+E6-tehnic) si heliport, cu 850 de paturi. Suprafata terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 3,35 miliarde lei, iar finantarea va fi asigurata, in principal, de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contributie nationala si 350 de milioane lei fonduri europene), precum si printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
Acvatot 2019
strabag nivel 1
siniat
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
leviatan
viarom
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
konsent
ERBASU CONSTRUCT
noark
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander