Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - UPB: Un nou camin pentru studenti (P+10E) va fi construit cu 120 milioane de lei
UPB: Un nou camin pentru studenti (P+10E) va fi construit cu 120 milioane de lei
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Iul 2021 06:00
Un nou camin pentru studentii Universitatii Politehnice Bucuresti (UPB) va fi construit in cadrul centrului academic de pe Splaiul Independentei nr. 290, in Sectorul 6 al Capitalei. Noua cladire (Ds+P+10E) va fi ridicata pe un teren cu o arie de 3.500 mp, va ocupa o amprenta la sol de 1.485 mp si va avea o suprafata desfasurata totala de 18.868 mp. Caminul va avea 350 de unitati de cazare, a cate doua locuri, din care 21 vor fi amenajate special pentru persoanele cu dizabilitati. La demisol vor fi realizate 51 de locuri pentru parcare, iar la nivelul terasei necirculabile vor fi amplasate panouri solare pentru a asigura consumul de apa calda menajare, total sau partial.
Din punct de vedere arhitectural, cladirea reprezinta un volum simplu, animat de balcoane pe toata lungimea unitatii de cazare. Balcoanele vor avea parapetele realizat din balustrada metalica sau parapete opac, alternativ.
Constructia este alcatuita din doua tronsoane separate printr-un rost, amandoua avand regim de inaltime D+P+10E, cu o terasa necirculabila. Inchiderile nestructurale vor fi realizate din zidarie de caramida, iar pe fatada eficienta energetic se va aplica termosistem din vata minerala bazaltica. Ca finisaje, in spatiile camerelor de locuit si in toate spatiile cu utilizare generala, pe pereti se va aplica vopsea anti microbiana lavabila, alba sau colorata in culori intense. In grupuri sanitare si bucatarii, peretii se vor finisa partial cu placaje ceramice. Caminul propus va fi dotat cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate si de persoanele cu dizabilitati. Unul din ascensoare va fi realizat corespunzator cerintelor asigurarii operatiunilor de interventie in caz de incendiu. In cadrul proiectului vor fi amenajate spatii verzi si plantatii cu arbori, pentru care se vor asigura sisteme de irigare.
Durata de executie a proiectului a fost stabilita la 12 luni.
Finantarea va fi asigurata majoritar de la bugetul de stat, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) - care va gestiona implementarea proiectului, dar si din fondurile UPB. Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului se afla in consultare publica pe site-ul MDLPA.
 
hiltiSISECAMTotalEnergiesALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Acvatot 2019
DRS
viarom
quadratum
MAKITA
SSAB
EDIT-Structural
AED
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
ELECTROGRUP
VEGO
ness project
rigips
SIGM
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
strabag nivel 1
concelex
noark
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<