Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - AEROPORTUL Bacau liciteaza lucrari de extindere de 30 milioane euro
AEROPORTUL Bacau liciteaza lucrari de extindere de 30 milioane euro
Infrastructura Publicat de AG&F 15 Nov 2018 07:00
Regia Autonoma Aeroportul International „George Enescu” Bacau organizeaza o licitatie ce vizeaza atribuirea unui contract in vederea executiei lucrarilor de crestere a capacitatii portante si modernizarea pistei decolare-aterizare si a suprafetelor de miscare aferente la Aeroportul International „George Enescu” Bacau. Prin contractul finantat din fonduri publice, cu o valoare estimata de 143.323.088 lei, se va avea astfel in vedere executia unor lucrari care au ca scop cresterea capacitatii portante si modernizarea pistei decolare-aterizare si a suprafetelor de miscare aferente acestui aeroport, inclusiv lucrari de canalizare, structura si instalatii de balizaj. Dupa cum anunta autoritatea contractanta, in cadrul proiectului, referitor la structurile rutiere aeroportuare, s-a prevazut demolarea pistei existente pe toata lungimea de 2.500 m, pe o latime de 45 m si refacerea acesteia cu o structura rutiera noua, pastrand structura existenta de o parte si de alta a pistei pe o latime de 2 x 17,5 m. Aceasta structura devine partea de acostament aferent noii piste, acostament care va fi tratat printr-o ranforsare si impermeabilizare a structurii existente cu doua straturi bituminoase. Pista de decolare-aterizare va avea prevazut la capatul 34 al acesteia o platforma (buzunar) de intoarcere, un acostament nou cu sistem rutier flexibil pe partea dreapta (in sensul de parcurgere al kilometrajului proiectat) si un acostament de 7.5 m. Suprafata totala a pistei de decolare - aterizare, inclusiv platforma de intoarcere (exclusiv suprafata acostamentelor), este de 115.943 mp. Noua pista decolare - aterizare va avea o latime de 45 m, incadrata de doua acostamente de 17.5m fiecare, pentru realizarea pistei fiind necesara demolarea dalelor existente, o sapatura de circa 1.30 m adancime si o consolidare a terenului de fundare de grosime de 50 cm.
Acest obiectiv se incadreaza in categoria de importanta B - constructii de importanta deosebita. Investitia de baza cuprinde obiectele: balizaj (inclusiv echipamente balizaj), canalizare pluviala si drenaje, pista si cai de rulare, marcaje si inscriptionari, amenajare RESA, platforma antisuflu. Entitatea contractanta va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor cu 10 zile la solicitarile primite de la operatorii economici si cu 20 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Criteriul de atribuire il reprezinta cel mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere semnificativa (55%), ca si cea referitoare la termenul de executie a lucrarilor de constructii-montaj. Dupa cum arata entitatea contractanta, acest factor de evaluare, care conduce la diminuarea termenului de executie fata de cel propus de proiectant, aduce avantaje entitatii contractante prin dezvoltarea activitatii aeroportuare, ceea ce atrage dupa sine realizarea de venituri suplimentare si atragerea de noi parteneri. Ponderea atribuita acestui factor de evaluare a fost estimata in functie de posibilitatea de dezvoltare a activitatii, ceea ce aduce si avantajele materiale corespunzatoare. Acest termen va fi ofertat in stricta corelare si raportat la Graficul Gantt coroborat cu drumul critic, astfel cum a fost mentionat la sectiunea IV.4.1 din FDA, prin urmare, ofertantul este obligat sa isi asume un termen de realizare a activitatilor real si nu numai la nivel declarativ pentru verificarea punctajului acestui factor.
Termenul-limita pentru primirea ofertelor a fost stabilit la 18 decembrie 2018, ora 15:00. In plus, in ceea ce priveste atribuirea (prin licitatie deschisa), oficialii aeroportului din Bacau mai precizeaza ca durata contractului este de 18 luni, iar ofertele urmeaza sa fie valabile in forma propusa cel putin pana la 18 aprilie 2019. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
ACADCOVID-19bluebeamTeraSteelC4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere