Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - APA CANAL Galati continua implementarea celor 10 contracte de investitii in retele
APA CANAL Galati continua implementarea celor 10 contracte de investitii in retele
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 18 Mar 2021 06:32
Apa Canal SA Galati continua implementarea celor 10 contracte de lucrari prin care vizeaza extinderea si modernizarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare, pe care le gestioneaza pe raza judetului Galati. Obiectivul companiei este ca, pana la finalul anului 2023, sa atinga un grad de racordare de 100% a populatiei din aria acoperita, la retelele de utilitati. In prezent, gradul de bransare/ racordare a populatiei la retelele de apa si de canalizare din aria de operare a societatii Apa Canal SA Galati a ajuns la 94,18% la apa si 86,51% la canalizare.
Operatorul regional deruleaza, din luna decembrie 2017, "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Galati, in perioada 2014-2020". Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si are o valoare totala de 822,69 milioane de lei (inclusiv TVA), din care finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune are o valoare de 511,75 milioane de lei. Finantarea nerambursabila din bugetul de stat este de 78,26 milioane de lei, contributia din bugete locale ajunge la 12 milioane de lei, iar cea a companiei Apa Canal SA Galati are o valoare de 90,12 milioane de lei. Valoarea neeligibila inclusa in proiect este de 130,5 milioane de lei, reprezentand TVA.
Proiectul are ca scop realizarea lucrarilor in infrastructura de apa si apa uzata in 22 de unitati administrativ teritoriale din judet, termenul de finalizare fiind stabilit in luna decembrie 2023. 
In sistemul de alimentare cu apa, vor fi realizate 5 foraje de captare, reteaua va fi extinsa cu 65,31km retele de aductiune, vor fi construite/ reabilitate 3 statii de tratare a apei, 16 statii de clorinare si 34 de statii de pompare. De asemenea, vor fi executate lucrari de reabilitare si extindere a retelei de distributie a apei potabile pe 183,24 km, precum si 20 de sisteme SCADA Local Apa si un SCADA Regional Apa.
In sistemul de canalizare, lucrarile includ constructia a doua statii de epurare, doua depozite temporare de namol, constructia si reabilitarea a 153 statii de pompare a apei uzate, realizarea a 102,4 km conducte de refulare, reabilitarea si extinderea retelei de canalizare pe 432,38 km, precum si realizarea a 20 de sisteme SCADA Local Canalizare si a unui SCADA Regional Canalizare.
 
Continua lucrarile pe opt santiere, doua contracte au fost reziliate
Potrivit datelor operatorului regional, proiectul cuprinde zece contracte de lucrari, trei de servicii si patru de furnizare de echipamente.
"Pana la aceasta data s-au finalizat toate contractele de achizitie de echipamente, cu o valoare totala de aproape 4 milioane de lei si se afla in derulare 10 contracte de lucrari si servicii. Doua dintre contractele de lucrari au fost reziliate cu data de 15 octombrie 2020 (pe fondul intrarii in insolventa a antreprenorului) si se afla, incepand cu luna ianuarie 2021, intr-o noua procedura de achizitie publica", a explicat Gelu Stan, directorul general al Apa Canal SA Galati.
Contractele de lucrari si servicii au fost incheiate cu mai multe companii si asocieri, pentru a facilita si grabi implementarea proiectului.
● Contractul care prevede alimentarea cu apa si canalizare in aglomerarile Fundeni, Tudor Vladimirescu, Independenta, Piscu, Branistea si Sendreni, a fost atribuit companiei Hidroconstructia SA Bucuresti. Proiectul are o valoare de 162,41 milioane de lei (fara TVA), o durata de executie de 36 de luni, la care se adauga perioada de notificare a defectelor de 36 luni si un stadiu fizic de executie de 55,96%. Hidroconstructia SA Bucuresti mai are atribuit un contract in asociere cu Eco Aqua Design, care prevede alimentarea cu apa si canalizare in aglomerarile Pechea si Liesti. Acesta are o valoare de 65,45 milioane de lei (fara TVA). Durata de executie a fost stabilita la 36 de luni, la care se adauga o perioada de notificare a defectelor similara. Stadiul fizic de executie a lucrarilor este de 62,17%.
● Contractul de lucrari care prevede constructia statiilor de epurare a apelor uzate (SEAU) Movileni si Beresti, precum si a depozitelor de namol din cadrul SEAU Galati si Sendreni a fost semnat cu Asocierea Coral SRL - Pet Communications. Contractul are o valoare de 43,82 milioane de lei (fara TVA), o durata de implementare de 72 de luni (36 de luni pentru executie si 36 de luni pentru notificari), fiind realizat in proportie de 94,70%.
● Compania Tancrad SA Galati implementeaza contractul de constructie a statiei de tratare a apei de la Liesti, inclusiv conductele de aductiune de la Vadu Rosca si catre GA Salcia, GA Beresti si GA Cosmesti Vale. Proiectul, in valoare de 67,8 milioane de lei (fara TVA), are o durata de implementare de 29 de luni (+36 de luni pentru notificarea defectelor), avand un stadiu fizic de executie de 58,74%.
● Un alt contract a fost atribuit companiei Elsaco Electronic Botosani, avand ca obiect executia lucrarilor de automatizare, instalatii electrice si dezvoltare/ implementare sistem SCADA pentru obiective in infrastructura de apa si apa uzata din aria de operare din judetul Galati. Acesta are o valoare de 3,37 milioane de lei, o perioada totala de implementare de 72 de luni (din care 36 pentru executie) si este realizat in proportie de aproape 77,26%.
● Rotary Constructii si Delta ACM implementeaza doua contracte. Unul dintre acestea vizeaza alimentarea cu apa si canalizare in aglomerarea Tecuci, in valoare de 47 milioane de lei (fara TVA). Acesta este realizat in proportie de 45,56%. Al doilea contract prevede lucrari de alimentare cu apa si canalizare in aglomerarile Cosmesti si Movileni si conducta de transfer UAT Matca-SEAU Tecuci, in valoare de 51 milioane de lei (fara TVA) si este realizat in proportie de 44,95%.
● Unul dintre contractele de lucrari, in valoare de 28 milioane lei (fara TVA), a fost atribuit in iunie 2020 asocierii Arcif AG - Arcon AG - MISA - Proconstrind. Acesta prevede lucrari la sistemul de apa si canalizare din Sendreni, Branistea, Independenta, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Smardan, Movileni, Cosmesti, Beresti, Beresti Meria. Contractul este realizat in procent de 5,85%.
● Contractele de servicii vizeaza asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul implementarii lucrarilor (semnat cu asocierea Ramboll - Romproed SA), asistenta tehnica pentru managementul proiectului (Hill International - Proiect Consulting) si serviciile de audit asigurate de Romcontexpert Bucuresti.
● Contractele de lucrari ce vizeaza alimentarea cu apa si canalizare din aglomerarile Galati si Smardan, respectiv din aglomerarea Beresti, atribuite initial asocierii Rotary Constructii - Delta ACM 93 SA Bucuresti si realizate in procent de circa 20,42% s-au reziliat (denuntare de catre liderul asocierii). S-a demarat o noua procedura de achizitie publica. 
 
Proiecte de 65,4 milioane de lei din surse proprii, in perioada 2021-2023
Pe langa proiectul cu finantare europeana, operatorul regional Apa Canal SA Galati implementeaza, in perioada 2021-2023, proiecte cu o valoare de 65,4 milioane de lei (fara TVA) din surse proprii (profit reinvestit, amortizare, cota de dezvoltare si Fond IID). Dintre acestea, cele mai mari vizeaza reabilitari si extinderi ale retelelor de apa si canalizare, contorizari, investitii in energie verde - parcuri/ panouri fotovoltaice si alte lucrari aferente, in mai multe localitati din aria de operare din judetul Galati.
"In conditiile in care vor aparea precizari/ reglementari privind urmatoarea etapa de programare (2021-2027), le vom analiza si vom stabili noile proiecte/ oportunitati de dezvoltare a companiei", a precizat managerul operatorului Apa Canal SA Galati.
Societatea a inregistrat, in anul 2020, o cifra de afaceri preliminara de 116,18 milioane de lei, cu 9,5% mai mult comparativ cu nivelul din 2019. Pentru anii urmatori, respectiv 2021 si 2022, conducerea companiei estimeaza noi evolutii.
"Strategia de dezvoltare a companiei prevede continuarea investitiilor in extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si canalizare cu suportul financiar oferit de Fondul de Coeziune, dar si de alte programe de finantare interna si internationala, extinderea ariei in care gestionam servicii de alimentare cu apa si canalizare prin preluarea in operare a unui numar mai mare de localitati din judetul Galati, cresterea calitatii serviciilor furnizate de operator si asigurarea dezvoltarii durabile a operatorului regional", a mai spus Gelu Stan.
Dintre probleme intampinate in derularea activitatii de compania Apa Canal SA Galati, managerul mentioneaza criza de personal calificat, cresterile substantiale ale tarifelor la energie electrica si gaze naturale, procedurile de achizitii anevoioase si nevoia stringenta de investitii pentru reabilitarea infrastructurii cu grad avansat de uzura. De asemenea, aparitia pandemiei cauzata de noul coronavirus a generat probleme, atat companiei cat si antreprenorilor care executa lucrari, respectiv intarzieri in aprovizionarea cu materiale si echipamente, lipsa fortei de munca, ceea ce a condus si la intarzieri in executia lucrarilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
strabag nivel 1
concelex
CDS
siniat
rigips
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander