Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BRASOV: Incepe proiectarea noului pasaj ce va lega Tractorul nou si bd. Grivitei
BRASOV: Incepe proiectarea noului pasaj ce va lega Tractorul nou si bd. Grivitei
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2023 10:40
Comisia de circulatie a avizat, in ultima sedinta, traseul viitorului pasaj rutier care va face legatura intre zona noua a cartierului Tractorul si b-dul Grivitei, aceasta fiind o alternativa la str. 13 Decembrie pentru locuitorii acestui cartier.
Conform proiectului prezentat de firma care realizeaza documentatiile, TPF Inginerie SRL, pasajul va face legatura dintre str. I.C. Bratianu si b-dul Grivitei, supratraversand calea ferata Bucuresti - Brasov - Sighisoara. Intersectia cu b-dul Grivitei se va face in zona dintre magazinul de bricolaj (Black Sea) si viitoarea fabrica de sisteme electronice a companiei germane DIEHL.
,,Suntem in prima etapa a realizarii studiului de fezabilitate, cea a obtinerii avizelor si a realizarii studiului topografic si a celui geotehnic. Speram ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa avem toate aceste documente, dupa care urmeaza etapa de realizare a SF-ului. Obiectivul nostru este ca la inceputul anului viitor sa avem indicatorii-tehnico economici pentru aceasta investitie, pentru a o include in proiectul de buget pe anul 2024. Este un proiect important pentru Brasov, mai ales pentru ca asigura o conexiune mai buna a cartierului Tractorul, in special a zonei noi, cu restul orasului. Vedem in fiecare zi, la orele de varf, ce se intampla pe strada 13 Decembrie. De aceea trebuie sa implementam solutii pentru descongestionarea traficului de pe aceasta artera de circulatie, mai ales ca vorbim de zona cu cea mai mare dinamica de dezvoltare rezidentiala, fara sa blocam alte zone cum era cazul pasajului de la Sala Sporturilor, care ar fi blocat bulevardul Garii”, a explicat primarul Allen Coliban.
Lucrarile de proiectare sunt realizate de Firma TPF Inginerie SRL, impreuna cu TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid-Bucuresti, in calitate de tert sustinator. TPF Inginerie este parte a grupului TPF, cu sediul in Bruxelles, care activeaza in 54 de tari, pe 5 continente, grup cu aproape 5.000 de angajati si o cifra de afaceri de 281 de milioane de euro in 2022.
Valoarea contractului pentru intocmirea SF-ului pentru pasajul rutier cartier Tractorul - B-dul Grivitei este de 1.210.378 lei, la care se adauga TVA.
Specificatii tehnice generale pentru pasaj:
- inaltime de siguranta peste calea ferata: min. 7,50 m;
- numarul de benzi pentru circulatia auto: cate 2 benzi pe sens;
- pista de biciclete pe ambele sensuri;
- trotuar pe ambele sensuri;
- dispozitive de iluminat rutier pe ambele sensuri;
- panouri fonoabsorbante.
Proiectantul va trebui sa elaboreze studiul de fezabilitate, ce va include devizul general si antemasuratoarea, documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate in Certificatul de Urbanism, sa asigure depunerea si sustinerea acestora la avizatori, sa elaboreze studiul topografic vizat de OCPI, studiul geotehnic, studiul de trafic, studiul de solutii de alimentare cu energie electrica si analiza cost beneficiu.
Predarea documentatiilor se va face astfel:
- in termen de 60 de zile de la transmiterea ordinului de incepere a serviciilor de proiectare, faza SF, se va preda: documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor, studiul topografic vizat de OCPI si studiul geotehnic;
- in termen de 90 de zile de la eliberarea ultimului aviz/acord se va preda studiul de fezabilitate, in forma completa. Serviciile de asistenta tehnica se vor asigura pana la finalizarea procedurii de achizitie a serviciilor pentru elaborarea urmatoarelor faze de proiectare.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
siniat
theda mar
viarom
EDIT-Structural
MAKITA
Arduro
leviatan
concelex
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
SIGM
quadratum
BogArt
strabag nivel 1
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
konsent
noark
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander