Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNIR: Consultare cu BIMTECH si proiectanti despre cerinte SF al DE Bucuresti-Giurgiu
CNIR: Consultare cu BIMTECH si proiectanti despre cerinte SF al DE Bucuresti-Giurgiu
Infrastructura Publicat de AG&F 26 Aug 2024 10:34
Compania Nationala de Investitii Rutiere a organizat pe 23 august 2024, o intalnire de lucru cu proiectanti consacrati in domeniul drumuri, poduri, geotehnica, reprezentanti ai mediului academic si ai Asociatiei Bimtech/building Smart Romania, cu ocazia finalizarii consultarii publice pentru Caietul de Sarcini al Drumului de Mare Viteza Bucuresti-Giurgiu.
Caietul de Sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al proiectului include elemente inovatoare, precum modelarea 3 D Building Information Modelling (BIM), cerinta in premiera pentru un Studiu de Fezabilitate aferent unei lucrari de infrastructura mare. 
"Modelarea BIM reprezinta un proces inteligent bazat pe model 3D, care ofera instrumente si informatii pentru planificarea, proiectarea, executia si gestionarea constructiilor si a infrastructurii. Am discutat cu proiectantii despre aceasta cerinta a CNIR in caietul de sarcini, iar includerea cerintelor BIM si open BIM este un pas necesar pentru derularea proiectelor de infrastructura rutiera la cele mai inalte standarde si in concordanta cu cerintele pietei de profil”, a precizat Directorul General al CNIR, Gabriel Budescu.
 
 
In demersul nostru l-am avut alaturi pe domnul Adrian Burlacu, Decan al Facultatii de Drumuri si Poduri din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti care si-a exprimat sustinerea totala in privinta acestei noi abordari. 
In vederea elaborarii acestor cerinte de schimb de informatii, CNIR a colaborat cu Asociatia Bimtech/building Smart Romania, parte a Building Smart International.
Reamintim ca, in data de 25 iulie 2024, Compania Nationala de Investitii Rutiere a lansat in consultare Caietul de sarcini pentru Studiul de Fezabilitate al Drumului de Mare Viteza Bucuresti-Giurgiu, iar licitatia va fi lansata pana la sfarsitul anului.
Studiul de Fezabilitate va stabili profilul (autostrada sau drum expres) traseul si structura, precum si conexiunile cu alte obiective de investitii. Durata Studiului de Fezabilitate va fi de 16 luni, iar finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
strabag nivel 1
SIGM
viarom
ness project
leviatan
rigips
SSAB
konsent
theda mar
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
ELECTROGRUP
CDS
EDIT-Structural
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
DRS
BogArt

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander